Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
to chápu...rád bych to taky viděl... | |
|
|
doufám, že tu barevnou armádu budou ještě dávat - úplně jsem se v útoku pěchoty s Lt vz. 35 v barvě viděl - jako my ve stejnokrojích | |
|
|
chápu....to je určitě unikát | |
|
|
to nevím, já sem si dříve zajímavý díly hledání nahrával, měl jsem i prvorepublikovou armádu v barvě - ale zrovn atuhle kazetu nemohu aktuálně najít - což mě dohání k šílenství!! | |
|
|
mbbb:a nevíš kdy to budou opět vysílat? | |
|
|
Perry napsal v č. 3353: bylo to zajímavý "Neviděl jste někdo Hledání ztraceného času o Mnichovské zradě?" |
|
|
|
Langos:já se právě ptám...někde jsem slyšle že to existuje...ale v programu nikdy nenapíšou co dávaj...jsou to záznamy podepsání a mobilizace atd. právě se ptám jestli někdo neví kdy to bude... | |
|
|
Ne ne. Tys ho viděl? A kde měl být? | |
|
|
Neviděl jste někdo Hledání ztraceného času o Mnichovské zradě? | |
|
|
Zajímavé bylo teď vysílání BBC Václava Moravce, kde rozmlouval s historikem Janem Křenem. Sice nemluvili přímo o WW2, ikdyž se jí také trochu dotkli, ale celkově o historgrafii a o jejích úskalích. | |
|
|
zde je pár obrázků z filmu Uloupená hranice, které jsme si kdysi stáhnul do počítadla - je to z boje o celnici a na snímcích jsou převážně příslušníci FS: mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez%20_nzvu2.jpg?r=9029 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nazvu8.jpg?r=685 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nzvu1.jpg?r=918 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nzvu10.jpg?r=8995 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nzvu3.jpg?r=5311 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nzvu4.jpg?r=4097 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nzvu5.jpg?r=6407 mujweb.cz/www/csol-mb/1Bez_nzvu7.jpg?r=7853 |
|
|
|
curahee: máš pravdu, Uloupená hranice není asi příliš zasažena rétorikou KSČ, byla opravdu natočena roku 1947, přiznám se, že jsem ji již dlouho neviděl, i když ji mám doma. Vím jen, že z mé oblibené finanční stráže tam trošku dělaj voly - financ v podání Saši Rašilova | |
|
|
mbbb:Kde je ukázaná retorika KSČ,ve filmu ,,Uloupená hranice",pokud vím,vznikl v roce 46-47?!Nepamatuji se,že by tam něco podobného bylo. | |
|
|
by vypadal!!!! (ten voják) | |
|
|
Algernon:asi sem to špatně napsal..... | |
|
|
mbbb napsal v č. 3341: "to se máš čím chlubit" ten 1.je dnes překryt třetím, nahrahujícím ten druhý...... první tam byl do roku 1989, druhý do r. 2004 a teď tam je něco ve smyslu obětem 2. sv. války.... a to že byl vožalej sem si zapamatval jen proto že takových případů bylo dost... |
|
|
|
bubu napsal v č. 3340: to se máš čím chlubit, hlavně že víš, že byl vožralej "a není mí znám ani jeden" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 3335: socha....se samopalem ppš..:o)))a již 3.nápisem a není mí znám ani jeden.... "Jak to udělali, že stojí" |
|
|
|
Piloti byli natočeni v 88. A mě se tehdy opravdu moc líbili. Třeba souboj s Pikovými esy, nebo test nováčků. Jak si vzpomínám, tak super film. ALe třeba kdybych ho viděl nově, tak už by se mi tolik nelíbil. | |
|
|
Dzin: sme na tom stejně na ty Neporažené jsem každopádně zvědav i s tím jejich balastem protože podobnej film bez balastu asi nikdy neuvidím |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce