Filmy a dokumenty o 2. světové válce
|
|
---|---|
Algernno: my jsme na něm dokonce byli jako součást představení pro školy. To bylo poprvé a bohužel i naposledy, co jsem ho viděl. Podobně i třeba Oázu, tu jsem viděl také kdysi jednou v TV krátce po revoluci a od té doby je také v trezoru... | |
|
|
mbbb: Tak to bych musel hodně přemýšlet, z hlavy si nevybavím žádný další, takže jsme na tom stejně. | |
|
|
Dzin napsala v č. 3331:
" Tanková brigáda, Sokolovo, Osvobození Prahy "
Dzin napsala v č. 3331: jó to byly časy, ještě že sem to nezažil
"Ono zdůrazňování vedoucí úlohy KSČ se objevuje ostatně i ve filmech, které nejsou tak strašně zpolitizované"
Dzin napsala v č. 3331: jeden nám stojí před základkou..spadl vožralej z tanku pod jeho pás....byl to "Hrdina který padl v bojích o týniště" které se nikdy nekonaly..... "voják-ideál" |
|
|
|
Dzin: já myslel filmy s tematikou roku 1938 - znáš nějakej jinej, než ty 3 zde uvedené? Mě už jinej nenapadá. na film Piloti si nevzpomínám - když jsme u toho, tak suprovej fil sou taky Nebesští jezdci. Nakonec i Svěrákův Tmavomodrý svět se mi líbí. |
|
|
|
mbbb: Třeba ještě Tanková brigáda, Sokolovo, Osvobození Prahy (tedy celá Vávrova trilogie). Ono zdůrazňování vedoucí úlohy KSČ se objevuje ostatně i ve filmech, které nejsou tak strašně zpolitizované, třeba Němá barikáda (tu mám taky nahranou ). Jinak ale některé filmy byť z tuhé normalizace takové nejsou, třeba Piloti, kde se sice popisuje naše stihací jednotka v SSSR, ale nějaká výrazná politizace zde není (ikdyž, když by jsme chtěli mermomocí hledat, máme zde postavu sympatického sovětského stihače poslaného k naší jednotce na doplnění stavů, který je opravdu voják-ideál). |
|
|
|
Dzin napsala v č. 3329: "Tu špatnou půlku tvoří komunistický politický balast a propaganda." jako ve všech podobných filmech - Dny zrady, Uloupená hranice, další mě teď nenapadá. Holt vznikly ty filmy, kdy vznikly. Smutnější je, že dneska, kdy by to mohlo být bez balastu, by něco podobného již nikdo nenatočil. |
|
|
|
bubu: Je to kabelovka a film Neporažení je tak napůl dobrý. Tu špatnou půlku tvoří komunistický politický balast a propaganda. | |
|
|
bubu:myslim zeto je kabel TV...a film jsem neviděl | |
|
|
Dzin napsala v č. 3324: ňákej lokál???? je ten film dobrej???? "CS Film" |
|
|
|
Dzine, díky za info a spoléhám na tebe , neb csfilm nemám | |
|
|
Dzin: to je dobrý...tak ten nemám | |
|
|
Perry: CS Film. (www.csfilm.cz) | |
|
|
Dzin:na jakém programu to budou vysílat prosímtě? | |
|
|
škoda, já myslel že zas uvidím toho čokla.......ale sehnal sem 5 dílů Osvobození....... | |
|
|
Algernon: Ne, budou dávat Neporažení, ty mbbb shání. | |
|
|
nevíte mimochodem jestli budou něco dávat k výročí mnichovské dohody? | |
|
|
Perry napsal v č. 3316: není to s tím šarikem???? "voni budou dávat čtyři z tanku a pes" |
|
|
|
voni budou dávat čtyři z tanku a pes? super nevíte mimochodem jestli budou něco dávat k výročí mnichovské dohody? | |
|
|
mbbb: Jen co ho budou dávat v TV tak si ho nahraji. A to by mělo být 1.10. Tedy pokud nezapomenu. | |
|
|
Tak už mám první čtyři díly ,,Čtyři z tanku a pes"(nebo tři z tanku?),zítra se do nich pustím. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Literatura, film...
- > Filmy a dokumenty o 2. světové válce