Největší chyba Německa 2. sv. v.
|
|
---|---|
YAMATO napsal v č. 2327: mě by ta definice taky zajímala. Nebo mi prosím napiš, kde ji mám najít. Ď. "Ani nenapíšu, Dzine. Opakovat stokrát řečené, to ne." |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 2329: Byl to blitzkrieg, ale když Němci utrpěli porážku (nevim přesně kde, že by na Marně? ), přešli do zákopový války."No, naší třídě bylo v rámci výuky tvrzeno, že německé tažení na západ v roce 1914 byl takový Blitzkrieg.." O první světový mám ale akorát menší znalosti. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2326: "Já bych ji nedobíjel, ale chtěl bych s ní žít v míru a přátelství." v miru a pratelstvi? lenze s takymto myslenim by si sa do reichstaagu nedostal a berlinom by val cerveny praporec tiez by ma zaujimalo ako to teda je s tym blitzom....ja blbec si myslim ze je to bleskova valka ale ty mi to asi vyvratis... |
|
|
|
karaya:nám to neříkaly.....ale připadá mě to jako blbost.....nebyla nááhodou děsně dlouho fronta stejná?? | |
|
|
No, naší třídě bylo v rámci výuky tvrzeno, že německé tažení na západ v roce 1914 byl takový Blitzkrieg.. Škoda, že jsem byl zrovna mimo | |
|
|
Dzin:(2326) :no představuju si pod tím bleskový úder motorizované pěchoty ale rád se přiučím, tak pište, prosím, co to tedy je, pokud plácám bludy.... | |
|
|
Ani nenapíšu, Dzine. Opakovat stokrát řečené, to ne. | |
|
|
mato: (2321) Já bych ji nedobíjel, ale chtěl bych s ní žít v míru a přátelství. | |
|
|
YAMATO: To je sice hezké ale stále jsi ani ty ani SK nenapsali, jakou strategii si představujete pod pojmem Blitzkrieg. | |
|
|
Dzine, mě to přijde spíš naopak ...v tomhle se prostě neshodnem. | |
|
|
Pánové (YAMATO a SK), vy tu zaměňujete strategii Blitzkriegu za něco úplně jiného. Takže schválně, co si myslíte, že Blitzkrieg je? | |
|
|
Dzin napsala v č. 2304: a ako by si dobyl ty polsko a francuzko? "A Blitzkrieg měl být onen manévr. ohužel pro Wehrmacht, nefungoval." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2319:
"Že bych něco v tvém příspěvku 2295 nepostřehl, jako je třeba ironie..?"
Algernon napsal v č. 2319: no dobre,dobre ale ten tien podozrenia ostava... "A kdopak asi napsal 2280? Ty snad? Mato, mato, do roka a do dne… :o)))" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 2295: algernone,algernone... : ) to je sice pravda lenze ja som chcel upozornit na tu absurditu... "No jo, jenomže Saturn V a Apollo má k V-2 asi tak blízko, jako čínskej ohňostroj k V-2… Ale to je asi zbytečný některým přispěvatelům říkat…" |
|
|
|
Minimálně to, co předváděli Sověti v druhé polovině války, všechny ty Bagrationy atd., to byl, milý Dzine, Blitz jak vyšitý! A Němci jen tiše záviděli! | |
|
|
Já musím souhlasit s Honzou. Hitler byl posedlí dobýt SSSR.To byl jeho úhlavní nepřítel. | |
|
|
Dzin napsala v č. 2313: A akú stratégiu použili teda spojenci? Že by zákopovú vojnu? Neviem ako tebe ale mne postup spojencov v 1943-45 pripomínal nápadne Nemecké ťaženia z 1939-42... "Ale oni ho nepoužili." |
|
|
|
SK: Ale oni ho nepoužili. | |
|
|
SK napsal v č. 2308: a máš do Dzine "A čo porazilo Nemecko? Žeby zase len ten blitzkrieg v podaní spojencov? " |
|
|
|
Dzin napsala v č. 2310: To neznamená, že jej princípy nemohli použiť i spojenci... "Blitzkrieg byla strategie Němců ne Spojenců." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Největší chyba Německa 2. sv. v.