Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
Sk: (592) Mě spíše přijde divné, že jsi Hetzer zařadil do stejné společnosti, jako Panzerjäger 1. Jen mimochodem, já mám údaj, že maximální tloušťka čela podvozku Hetzeru je 60 mm...? |
|
|
|
Dzin napsala v č. 595: Kuknem na to... :O) "Jen mimochodem, já mám údaj, že maximální tloušťka čela podvozku Hetzeru je 60 mm...?" |
|
|
|
Dzin napsala v č. 595: myslím, že 4,7cm Pak(t) auf PzKpfw I Aust B a podobné núdzové riešenia nemôžeš brať ako plnohodnotný stíhač tankov... "Sk: (592) Mě spíše přijde divné, že jsi Hetzer zařadil do stejné společnosti, jako Panzerjäger 1." |
|
|
|
SK: (597) Ne, myslím že Hetzer JgPz I v palebné síle a ochraně daleko překonává, než aby to byl jen lehký stihač tanků. | |
|
|
Dzin napsala v č. 598: Ide mi o to, že JgPz I nie je plnohodnotný stíhač tankov. je to "núdzovka" (teda v Panzer Generálovi zázrak )."SK: (597) Ne, myslím že Hetzer JgPz I v palebné síle a ochraně daleko překonává, než aby to byl jen lehký stihač tanků." Porovnaj si Hetzera s Marderom a Hetzer s Su-85, ku ktorému ho porovnávaš. Ku ktorému má bližšie? |
|
|
|
SK: (599) Počkej, tak ... hmhmh ... jednoznačne k SU-85. Marder se nechytá. | |
|
|
Dzin napsala v č. 600: Prečo nie? Ja si myslím, že Hetzer sa nechytá na Su-85... "Počkej, tak ... hmhmh ... jednoznačne k SU-85. Marder se nechytá." |
|
|
|
Sami Nemci Hetzera najprv nazvali: Leichtes Sturmgeschütz 38 (t) |
|
|
|
SK: (601+602) Ale má k SU-85 blíže, než k Marderovy. Oni si toho Němci nazvali hodně a stejně to dlouho nevydrželo. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 603: A na základe čoho usudzuješ, že má k Su-85 bližšie ako k Marderovi??? "Ale má k SU-85 blíže, než k Marderovy. Oni si toho Němci nazvali hodně a stejně to dlouho nevydrželo." |
|
|
|
SK: (604) Podívej se na SU-85, Marder a Hetzer. A hned tě to napadne. | |
|
|
www.achtungpanzer.com/hetzer.htm
Dz in napsala v č. 605: No a kukni na ich rozmery, hmotnosti, výzbroj, ... a ťa to tiež napadne."Podívej se na SU-85, Marder a Hetzer. A hned tě to napadne." Hetzer, je v podstate Marder III, len má "krajšiu karosériu"... |
|
|
|
SK: (606) Nejde ani moc o rozměry. Vem třeba že Hetzer má plně uzavřený bojový prostor. Který jiný, podle tebe lehký, stihač tanků tuto vymoženost má? Já věděl, že Hetzer má čelo podvozku 60mm. |
|
|
|
Dzin napsala v č. 607: Zober si napr., že má podvozok Pz 38(t), ktorý iný stíhač tankov túto vymoženosť má? "Nejde ani moc o rozměry. Vem třeba že Hetzer má plně uzavřený bojový prostor. Který jiný, podle tebe lehký, stihač tanků tuto vymoženost má?"
Já věděl, že Hetzer má čelo podvozku 60mm
však to už mám opravené... |
|
|
|
SK : Myslím, že svádíš marný boj. | |
|
|
Marek napsal v č. 610: Neboj...Dzin to chviľku naťahuje, ale ako sa hovorí, tak "každá ženská sa raz spustí"... "Myslím, že svádíš marný boj. " |
|
|
|
jé tank! | |
|
|
SK: (609) Je úplně jedno, jaký podovzek má. Podle mě je hlavní jeho TTD. Silou pancéřové ochrany i palebnou silou si jasně řiká o zařazení mezi střední stihače tanků. | |
|
|
Už na prvý pohľad vidno, že Hetzer je proti Su-85 prcek... | |
|
|
SK: Stíhač tankov Hetzer bol: ľahký - 5 (83%) stredný - 1 (16%) ťažký - 0 (0%) Díky za hlas! 6 hlasů priebežné hlasovanie ankety: www.fronta.cz/forum_ankety.php?id_anketa=121 |
|
|
|
SK: (616) Opět na rozměrech v tomto případě nezáleží. Porovnej si Panthera D a T-34/76. A oba dva jsou řazený mezi střední tanky. Úplně stejně to můžeš vztáhnout na ostatní techniku. | |
|
|
|
|
|
|
Dzin napsala v č. 618: Ja radím Panthera medzi ťažké tanky, resp. do skupiny MBT (Main Battle Tank)... "SK: (616) Opět na rozměrech v tomto případě nezáleží. Porovnej si Panthera D a T-34/76. A oba dva jsou řazený mezi střední tanky. Úplně stejně to můžeš vztáhnout na ostatní techniku." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tak ku ktorým má Hetzer bližšie? K Jagdpantherovi a Su-85 alebo k Marder II a Panzerjäger I? | |
|
|
SK: (620) I ty ťuňťo. MBT je střední tank. Takže to potom moc nesedí s tím, že by byl v těžké tankové technice mezi MBT. Tady je krásně vidět, že nejblíže má Hetzer k SU-85. A JadgPanthere beru spíše jako těžký stihač tanků. |
|
|
|
ty ťuňťo...MBT nie je stredný tank, ale "hlavný bojový tank"...práve preto vzniklo označenie MBT, lebo sa ku konci vojny zmazala hranica medzi strednými a ťažkými tankami... | |
|
|
Dzin : Nesleduju Vaši debatu od počátku a tak nevím jestli jste to tady už náhodou neřešili, ale co je tedy podle Tebe hlavním ( neříkám že musí být jediným ) kritériem pro zařazení techniky do příslušné kategorie ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…