Stíhače tanků, samohybná děla…
|
|
---|---|
On April 7th of 1944, first 20 were produced and were put in service with Panzer Divisions stationed in the Western Europe on June 15th of 1944. Production was to start in February but started in March of 1944, by Deutsche-Eisenwerke and BMM and continued until March of 1945. During that period only 240(250) were produced and were issued to Flugabwehrzug (AA platoons) units of Panzer Divisions stationed on the Western Front. Viac nemam... |
|
|
|
No o Möbelwagenu jsem toho zatím právě taky moc nesehnal. Jak je vidět, tak byl asi opravdu odesílán jen na západní frontu, ale ke kterým jednotkám přesně, to marně sháním. Narazil jsem na informaci, že se prý o to zasadil přímo Hitler. |
|
|
|
Marek:Pro info, jeden Stěhovák se povaloval i na jižní Moravě :o)) | |
|
|
Ondík : Nekecej. Se 37 mm flakem ? A kde ? A od jaké jednotky ? | |
|
|
Jedinú mne známu jednotku,kde mali niečo na spôsob Mobelwagena bola 12.SS Pz.Div. Jednalo sa o poľnú úpravu Pz.IV s 4x20mm kompletom.Údajne to bol buď prototyp alebo ideový predchodca Mobelwagenu. | |
|
|
Marek: Odpověď máš v mailu, jinak na východní frontě použili Němci poměrně dost protiletadlových tanků u Balatonu. | |
|
|
Len pre ujasnenie... Ten mnou spomenutý flakpanzer z 12.SS.Pz.Div. je poľná úprava.Pravdepod.inšpiroval k vývoju klasicky známeho mobela s flakvierlingom,ktorý skončil v prototype(-och),Sériovka prebehla u mobela s 37kou...kto chce foto tej poľnej úpravy,nech hlási... |
|
|
|
Ondík : Velmi, moc a mnohokráte děkuji za zaslaný mail a odpovědi které jsou v něm. Z toho určitě nebude problém si vybrat. Díky. brano : Už se hlásím . Předem dík. |
|
|
|
MAREK,ONDÍK : Mohli by ste sa s tými informáciami podeliť ? Ď. Marek:Poslané. |
|
|
|
brano : ...Mohli by ste sa s tými informáciami podeliť ?... Zatím to možné není. Ondík to časem jistě uvede. ad foto : Zatím nic nepřišlo . |
|
|
|
Co sa tyka SdKfz 161/3 - 37 mm Flak 43 - Möbelwagen, niekolko autorov sa zmienuje o tom, ze Stahovyky boli dodavane jedine na zapadnu frontu, na Hitlerov prikaz... | |
|
|
Ak máte akékoľvek fotá Mobelov od boj.jednotiek,tak sem s nimi.Je ich ako šafránu.Ja mám tuším len 3...Príp. i ďalšie Flakpanzery IV-nie predvádzačky,nie múzeum.Dobové bojovky...Ď. | |
|
|
Brano, BRUNNER a ostatní: Opravdu je dokázáno, že jeden Möbelwagen zůstal na Moravě, bohužel mi fotky neříkají pane. Až ten kamarád o tom něco uveřejní, dám vědět. Ale nečekejte to zítra. | |
|
|
Trochu navážu na jednu nedávnou debatu podobného rázu. Pánové, nepřipadají Vám konstrukce jako Ferdinand/Elefant a Jagdtiger jako zbytečné mrhání ? Který víc ? |
|
|
|
Marek napsal v č. 290: Větší stroj - větší mrhání prostředky. Jagdtiger byl zoufalost. Jenom když vidím fotku slavného Jagdtigeru z 653. sPzJgAbt, co si s ním pohrál americký Slugger, přichází na mě velice dobrá nálada... "Který víc ? " |
|
|
|
Check your e-mails, boys... | |
|
|
Rozebraný je hezky,že? A kolik stál takový Jagdtiger v porovnání se Sluggerem... | |
|
|
Z boku ho Slugger mohl rozebrat na 1,5km | |
|
|
Marek napsal v č. 296: Asi obe dve ,ale co by spravil Ty osobne?Zosrotoval by si tie podvozky?V tej situacii to bolo asi jedine normalne riesenie.Inak uz len ten podvozok bol sam o sebe najvacsia zufalost. "která z té dvojice uvedených je podle Vás větší zoufalost. " |
|
|
|
MIO : Upřímně bych asi nešel do Jagdtigeru. Sice měl velmi výkonnou zbraň, ale za velkou cenu a na úkor jiných vlastností. Kvůli těm podvozkům bych otázku vývoje Ferdinandu asi zvažoval. Těžko říct, nemám na to vyhraněný názor. |
|
|
|
Vsetky tieto nemecke velke obludy boli podla mna uplnym plitvanim materialu.Aj vdaka takymto kravinam nemci prehrali (nastastie!) vojnu. | |
|
|
Obojí jsou hovadiny a evidentně je dělali kvůli modelářům v budoucnosti | |
|
|
Nosorožec drží rekord, ne? | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 317: Co s tym? Ved to malo slaby pancier.Ale ked zoberem pomer cena/kvalita/vykon tak s Tebov suhlasim "Nashorn..." |
|
|
|
Nosorožes údajně sejmul IS-2 na vzdálenost 4,6km. | |
|
|
Honza napsal v č. 324: To údajně je dost podstatné slovo, kupodivu docela často používané ve spojitosti s německými úspěchy..."Nosorožes údajně sejmul IS-ko na vzdálenost přes 4km." Předně bych byl velice rád, jak posádka na tuhle vzdálenost dokázala cokoliv zaměřit, tu optiku bych fakt chtěl vidět. Další věc co by mě zajímalo je, jak dokázali vypočítat balistickou dráhu střely včetně odchylky dané větrem, teplotou apod. Na tuhle vzdálenost prostě netrefí ani sniper s tou nejlepší optikou a naprosto precizní laděnou zbraní... |
|
|
|
No třeba stříleli na něco jinýho | |
|
|
S jediným rozdílem - s tou krabičkou bych ti to věřil. Na 4km nezasáhne ani Abrams | |
|
|
Ale za to oba fungujete jako Kakadu | |
|
|
Spíše to můžu vyvrátit, než kdokoliv potvrdit |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Obrněná technika
- > Stíhače tanků, samohybná děla…