Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Rok výroby je prej 1939 dle inzerátu. Našel jsem pár fotek: |
|
|
|
Streso napsal v č. 382: to je nějakej novej úlovek/exponát? "Jo to nevím,blíže jsem ho zatím nezkoumal,za 3 týdny se Ti mrknu." |
|
|
|
Jo to nevím,blíže jsem ho zatím nezkoumal,za 3 týdny se Ti mrknu. | |
|
|
Martin R. napsal v č. 372: mě se nelíbí....já radši kolmý zásobníky
"Ale jinak má Bren hezčí tvar zásobníku,to je pravda"
mbbb napsal v č. 377: pěkná stříkačka....ale stejně nejhezčí je vz.26... "www.military.cz/czech/weapons/bren/br en.htm" |
|
|
|
Streso napsal v č. 379: v kterém roce je vyroben? "ZGB 33 je možno vidět u nás v muzeu " |
|
|
|
ZGB 33 je možno vidět u nás v muzeu (K S-31 a K S-32) | |
|
|
mbbb: dík,to jsem chtěl slyšet | |
|
|
Martin R. napsal v č. 376: "Jsem pochopil,je to mezistupeň ve vývoji Brenu. Je to český výrobek Zbrojovky Brno,nebo se jedná už o britskou zbraň?" ZGB 33 byl zkonstruován u nás - úprava našeho kulometu na anglické střelivo. Info třeba zde: www.military.cz/czech/weapons/bren/bren.htm |
|
|
|
Worchester:To je potom krásná zbraň Jsem pochopil,je to mezistupeň ve vývoji Brenu. Je to český výrobek Zbrojovky Brno,nebo se jedná už o britskou zbraň? |
|
|
|
martin:No prostě vypadá jak Bren s žebrovanou hlavní, má víc rozšířený tlumič plamene. | |
|
|
Worchester: To by šlo,ale nenašel jsem na netu žádnou fotku,takže kdybys o nějaké věděl,napiš sem odkaz. | |
|
|
Martin:a co kompromis ZGB 33-má žebrovanou hlaven a segmentový zahnutý zeshoru nasazovaný 30ti raný zásobník? | |
|
|
Worchester: mě se na ZB26 líbí mj. žebrovaná hlaveň,což Bren nemá. Ale jinak má Bren hezčí tvar zásobníku,to je pravda |
|
|
|
Martin R. napsal v č. 370: Je hezký ,ale vzhledově se mi líbí více Bren mk.II "Kulomet ZB26 " |
|
|
|
Tohoto tématu ve foru jsem si nikdy nevšiml... Moje oblíbená střelná zbraň? Kulomet ZB26 a samopal PPŠ-41 Špagin |
|
|
|
HOP napsal v č. 368: Zdá se ti nenabitá 4,5 kg málo? "moc lehká vzhledem k výkonu náboje." |
|
|
|
Docela zajímavou zbraní je FG 42. Zásobník na 20 nábojů, sklopná dvojnožka, ramenní opěrka v ose hlavně. V samonabíjecím režimu dost dobrá zbraň, v plně automatickým ale moc lehká vzhledem k výkonu náboje. |
|
|
|
p.n. www.rehak-lov.com je to v sběratelské dlouhé. Jen tak mimochodem v dlouhých zbraních je i moje ,oblíbená kopie vz.33, nORINCO JW 25 | |
|
|
Worchester napsal v č. 365: No jo v realite, ale zajimalo by mne kde by se takovej kwer dal sehnat a kolik asi stoji, myslim ze to budou tezke penize ! "Ja myslím v realitě Jinak COD sem hrál ,ale datadisk ne, ale to už patří do Forum Počítačové hry z WW2 " |
|
|
|
P.N. napsal v č. 364: Ja myslím v realitě Jinak COD sem hrál ,ale datadisk ne, ale to už patří do Forum Počítačové hry z WW2 "Zahraj si datadisk United Ofenzive na Call of Duty - tam to je a je to parada!!!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň