Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Worchester napsal v č. 363: Zahraj si datadisk United Ofenzive na Call of Duty - tam to je a je to parada!!! "Slyšel někdo její zvuk při střelbě? Fakt hustý , takový dunivý zvuk rozhodně odlišný od kulometů MG... a pušek Mauser" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 361: ano, moje slova!
"nejlepčí je krátká puška vz. 33"
P.N. napsal v č. 362: Slyšel někdo její zvuk při střelbě? Fakt hustý , takový dunivý zvuk rozhodně odlišný od kulometů MG... a pušek Mauser "Gewehr 43" |
|
|
|
Jako spravny vlastanec obdivuju zbrane jako Sa vz.58, LK vz.26, ... Ale co se tyce 2.sv. valky tak dost hustej kwer byla nemecka samonabijeci puska Gewehr 43 |
|
|
|
nejlepčí je krátká puška vz. 33 | |
|
|
MP44 alebo STURMGEWEHR,to je ale buchacka | |
|
|
matran napsal v č. 357: CZH 2003 7,62X39mm? "SA vz.58V" |
|
|
|
SA vz.58V | |
|
|
Co říkáte na protiletadlový dvojsamopal sten proti nízkoletícím letadlům? | |
|
|
Eraser napsal v č. 330: Ano používali, ale nejvíce ho pužívali jednotky volkssturm. Jinak SS a wehrmacht používali odlehčené mg08 z konce první světové války, jako mg 08/16 a mg 08/18, tytp zbraně byli na standartní německý puškový/kulometný náboj 7,92x57mm JS Mauser. Jejich hlaven již nebyla chlazená vodou , ale vzduchem. Nutně ještě podotknouti , že zban neměla zásobník (jako mg34 a mg42), ,ale měla náb. pás uložený ve pevné schránce vedle zbraně, zbran pak vážila okolo 15kg místo zhruba 60kg (Maxim mg08 připravený k boji) "pouzivali gulomet MG 08" |
|
|
|
Když se zkoušel kanón VK-30 VYDRA tak jeho 30mm kumulativní náboj prostřelil 90mm pancíř | |
|
|
No...a ono to pak udělá hrk a zásobník je v prachu... | |
|
|
No jo, my tomu dvojkanónu kvůli tvaru zásobníku říkáme "velká osmapadesátka" Zajímalo by mě, kolik váží plný zásobník... | |
|
|
ragaz napsal v č. 325: Zbraň bola pôvodne určená pre použitie na nemeckých ponorkách pod označením 3 cm MK 303. "Co pochází z doby protektorátu je 30mm PL dvojkanón vz.53, jehož konstrukce však probíhala ve Zbrojovce Brno." |
|
|
|
Tak tady je odkaz: www.quarry.nildram.co.uk/ammotable9.htm je to 76,5x230R |
|
|
|
Jamamoto: Ono tu ráži 8 cm nelze bráti doslova,já třeba ty moje nábojnice identifikoval podle rozměrů na jedné stránce jako ráži 7,65 cm,ještě se pokusím zjistit podrobnosti a uvedu odkaz na dané stránky,myslím že ráže 8 cm je celkem orientační.Posílal jsem Ti maila,tak mi když tak napiš přesné rozměry nábojnice a já se pokusím zjistit kanón,který používal tuto nabojnici,respektive munici. | |
|
|
ragaz(342):Díky!!! | |
|
|
Jamamoto, tak jsem našel nějaké 8cm zbraně - www.quarry.nildram.co.uk/ammotable10.htm | |
|
|
Johny napsal v č. 340: Ty modely se jmenovaly 711 a 712 "M1932 je plněautomatická verze pistole C96." |
|
|
|
ragaz napsal v č. 338: "A Mauser M1932 jsem hledal u Žuka, ale bohužel. " M1932 je plněautomatická verze pistole C96.
ragaz napsal v č. 338: Právě ten uzamykací systém. "Co má společného pistole a útočná puška? " |
|
|
|
Mám fotky té nábojnice do kanonu 8cm z r.1914. Myslím, že se povedly.... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň