Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Sgt.Tomas napsal v č. 453: nebylo to nějak že špagin měl buben a PPS-43 měl banán? špagin se skopkou....?? je pravda že pažby často odpadaly.....tedy pokud to od Worchestera vím dobře "ja teda newim ale osobne si myslim ze to bylo s tim normalnim zasobnikem a ne s tim kotoucovym ne?? a este se chci zeptat estli se nekdy normalne pouzivala verze spagina se sklopkou?" |
|
|
|
k tomu spaginovy po stalingrade: ja teda newim ale osobne si myslim ze to bylo s tim normalnim zasobnikem a ne s tim kotoucovym ne?? a este se chci zeptat estli se nekdy normalne pouzivala verze spagina se sklopkou? |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 449: Ano a řešilo se to tu."v 16????? a zbroják na co?" Od 15ti let můžeš mít skupinu B (sportovní účely), ale musíš být do 18ti let členem střeleckého klubu(ne že si ho uděláš a odejdeš ). A cena je tuším 1200 za ZP, ale nevím to jistě, možná se pletu. Zákon budu mít asi až zítra k dispozici.
čet.Hrad napsal v č. 451: Já to myslel obráceně, ale spletl jsem to. "nebo jestli je to dokonce obráceně, to je supr síla" |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 448: nebo jestli je to dokonce obráceně, to je supr síla
"ale ptát se, jestli je AK47 ze STG44 je docela síla"
Willi napsal v č. 435: "Stg je založená na kalašnikovovom systéme nie" |
|
|
|
Toto bude off topic ale ako závodný strelec má určite zbroják...ak teda je... | |
|
|
xfish5 napsal v č. 448: v 16????? a zbroják na co? "Mam zbroják, čili něco asi vím, ale ptát se, jestli je AK47 ze STG44 je docela síla" |
|
|
|
Béďa napsal v č. 445: Mam zbroják, čili něco asi vím, ale ptát se, jestli je AK47 ze STG44 je docela síla "Tak se pochlub se svými zkušenostmi..." |
|
|
|
podobný si jsou Ak47 a AK74 nebo SA58 ale ne Stg44 | |
|
|
Ohledne Kalašnikova toho tady bylo řečeno dost: Stačí se vrátitke starším příspěvkům (myslím že od algernona??) Vnější podoba není opravdu základ zbraně... to xfish: Tak se pochlub se svými zkušenostmi... |
|
|
|
aim_Maximus napsal v č. 442: koukám že pán je fajnšmekr do kulometů "MG-42" |
|
|
|
Willi napsal v č. 435: Ach jo, další takovej , nechcete někde někdo dát velkou ceduli s tím, jak to bylo "Myslím si, že konštrukcia Stg je založená na kalašnikovovom systéme nie?? Alebo že by to bolo naopak?? " |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 425:
"pacifiku a Námořní pěchota tam měla nějaké pušky... připomínali mi Springfield"
ja_62 napsal v č. 426: Jaký to tedy byl film? Třeba na Guadalcanalu měl USMC ještě springfieldy - až do konce tažení, ale když tam přicházely armádní jednotky, už byly vyzbrojeny garandy. "Jaký film?" |
|
|
|
mě moc podobný nepřijdou | |
|
|
|
|
|
|
Willi napsal v č. 435: mno nevim, ale v bitvě o Stalingrad snad už PPš byly ne? "počul som o špaginovi, že sa vyrábal až po stalingrade....resp jeho iná lepšia verzia je to pravda?" |
|
|
|
Myslím si, že konštrukcia Stg je založená na kalašnikovovom systéme nie?? Alebo že by to bolo naopak?? počul som o špaginovi, že sa vyrábal až po stalingrade....resp jeho iná lepšia verzia je to pravda? |
|
|
|
Rixen napsal v č. 427: Springfieldy "co připomínají německý Karabiner 98k." |
|
|
|
Eraser napsal v č. 432: jsou hooodně odlišný....jak stavbou těla tak funkcema "By si neveril ako sú od seba odlišné :)" |
|
|
|
holecekm1 napsal v č. 428: By si neveril ako sú od seba odlišné :) "Prásknul jsem si z StG44 a paráda (jen bych se s tím nechtěl tahat) a hlavně to je krasavec, nedivím se, že Rusové po válce "vyvinuli" právě AK 47." |
|
|
|
Jen taková drobnost na okraj: Carské Rusko bylo na konci 19. století v podstatě feudální zemí. Ne že by snad nemělo průmysl. Ten ale v mnoha ohledech pokulhával za rozvinutou Evropou. Proto, pokud se objevil nějaký moderní výrobek domácí provenience, bylo z obchodních důvodů výhodnější, vydávat ho za dovozový nebo alespoň předstírat spoluúčast zahraniční firmy. Mosinova trjechlinějka byla v tendtu na novou opakovací pušku, nabízena pod názvem Mosin-Nagant. (samozřejmě po dohodě se zbrojovkou v Tule a firmou Nagant dovážející revolvery své prapodivné kostrukce) Udělali to tak i jeho konkurenti. Puška sama byla konstrukcí Mosina, ale označení Mosin-Nagant bylo tehdy prostě "IN". Mosinova opakovačka nemá ani vzdáleně nic společného s jinými konstrukcemi od Naganta. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň