Moje oblíbená střelná zbraň
|
|
---|---|
Harry napsal v č. 422: Já myslel jako to nagand, nic takového neznám. "To víš závodně střílim a měli jsme soustředění tak jsme si poslední den trochu spestřili." |
|
|
|
Ja sem jeste nenapsal.....Lee Enfield... | |
|
|
Prásknul jsem si z StG44 a paráda (jen bych se s tím nechtěl tahat) a hlavně to je krasavec, nedivím se, že Rusové po válce "vyvinuli" právě AK 47. | |
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 425: No přesně ty pušky byly aji v Pearl Harboru. a tam sem nepochopil, proč mají amíci zbraně, co připomínají německý Karabiner 98k. tak to možná bude ten Spriengfield. "Hej hola! Tak jsem koulak ne nějaký film z pacifiku a Námořní pěchota tam měla nějaké pušky... připomínali mi Springfield...ale bylo to možné? že by se opakovací puška na tomto bojišti rozšířeně používala? U snipera chápu, ale u řadového vojáka bych raději viděl Garand popř. karabinu" |
|
|
|
Mocny_Fanda napsal v č. 425: Jaký film? Z jakého období? USMC používala springfieldy relativně dlouho. Garandy šly prioritně k armádě, a johnsonů nebylo dílem dost, dílem je přednostně přidělovali raiders - úderným praporům. "nějaký film z pacifiku a Námořní pěchota tam měla nějaké pušky... připomínali mi Springfield.." |
|
|
|
Hej hola! Tak jsem koulak ne nějaký film z pacifiku a Námořní pěchota tam měla nějaké pušky... připomínali mi Springfield...ale bylo to možné? že by se opakovací puška na tomto bojišti rozšířeně používala? U snipera chápu, ale u řadového vojáka bych raději viděl Garand popř. karabinu | |
|
|
xfish5 napsal v č. 416: To víš závodně střílim a měli jsme soustředění tak jsme si poslední den trochu spestřili. A asi poslední, hned po mě si ji pronajmul nějaký Japonec, kterýmu dala kolečko optikou mezi oči a jak byl nas..nej, vzal za uzávěr a urval ho. Jinak sem dále střílel taky z napodobeniny Karabiny 98K na malorážný naboje, z "devídky", "sedm pětačtyřicícce", Winchester, brokovnice a Kentaky perkus. "Tak z té jsem nestřílel a asi ani nikdo jiný mimo tebe " |
|
|
|
Mosin M44 jsem měl v ruce ale nebyly náboje mě osobně vyhovují závěry ruských pušek....líp za něj trhnu | |
|
|
Z Mosinu M44 (karabina se sklopným bodákem) jsem také střílel, perfektní zbran, ale zdálo se mi ,že pušky systému Mauser je snadnější a rychlejší nabíjet než pušky řady Mosin-Nagant..... | |
|
|
no já sem zkoušel mosinem.....sice bez optiky ale Mosin Nagant to byl....ale dalším se chlubit nebudu..radši | |
|
|
Harry napsal v č. 413: Kolegové, když už tak Nagant, tohle úplně bije do očí. Teď se určitě Emil a Leon Nagantovi obracejí v hrobě "nagand " |
|
|
|
Harry napsal v č. 413: Tak z té jsem nestřílel a asi ani nikdo jiný mimo tebe "Mosin nagand s optikou" |
|
|
|
Moje nejoblíbenější zbraní je Kulovnice a brokovnice...Divili by ste se co sem se z tědlech zbraní nastřílel....Paráda....Ale nestřílel sem z MG42...to bych někdy chtěl...je to úžasnej kulomet...Ten nejlepší... | |
|
|
moje oblíbená krátka zbraň z oldtimerů je Steyr 1912 (9 mm steyr).Je na střílení velmi přěsná, nekope tak jako třeba TT-33 a je dost plochá na nošení no a 9x24mm náboj je asi nejsilnější devítka. Z dlouhých oldtimerů je velimi příjemná na střelbu Walther G-43 7,92x57JS s optikou ZF-4. Samonabíjecí kolovnice G-43 je lepší než její protějšek Tokarev STV-40 ale i ten není špatný. |
|
|
|
xfish5 napsal v č. 408: Mosin nagand s optikou "Tak co, z jaké zbraně z WW2 jste kdo střílel?" |
|
|
|
Bubu: To je československý samopal ZK 383 ráže 9mm Luger (9x19mm). Byl to exportní typ Zbrojovky Brno. Za války ho používali SS, vyvážel se do Bulharska (tuším,že ve 4000 ks.) Po válce ho zkoušela Argentina,aj. jihoamerické státy se o něj přinejmenším zajímaly. Zajímavostí samopalu byla dvojnožka, zásobník nasazovaný zpravého boku a volitelnou kadenci bud 500 nebo 700r/min.Samopal fungoval na principu krátkého zákluzu |
|
|
|
www.urna.net/galerie.html ....5.11.2004 3. a 4. fotka..co to je? je to i ve videu 5.11.2004b | |
|
|
Jednoznačně u mě z krátkých palných zbraní vede čsl. pistole vz.27 7,65mmBr. | |
|
|
P 38, Colt M 1911 A1, FN HP, TT 33, Nagant Mosin, Mauser, Simonov, Tokarev, Lee-Enfield FG 42 |
|
|
|
Tak co, z jaké zbraně z WW2 jste kdo střílel? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Moje oblíbená střelná zbraň