Západní fronta
|
|
---|---|
Eagle napsal v č. 578: Napr.? Taký Pz.IV aj keď bol solidným tankov nemal už čo vo výrobe robiť, keď už od začiatku 1943 bežala výroba Pantherov a Tigrov...Podobne vo vzduchu už nemal čo robiť aj Bf 109G... "Například ?" |
|
|
|
SK napsal v č. 576: Například ? "dopĺňalo" mnoho zastaralých typov... " |
|
|
|
Dzin napsala v č. 572: Hej tých pilotov bol nedostatok, ale aj tí menej kvalitný, by mali asi väčšie šance s lepšou technikou...Teda Nemecký priemysel nebol schopný dodávať potrebné zbrane v dostatočnom množstve a výrobu moderných typov zbraní "dopĺňalo" mnoho zastaralých typov... "Jasně že čím lepší výzbroj, tím lépe, ale podle mě Němce daleko více pálil úbytek kvalitních pilotů." |
|
|
|
No vzhledem k totální materiální převaze Spojenců je pálilo úplně všechno - počty pilotů i strojů. | |
|
|
SK: (559) Jasně že čím lepší výzbroj, tím lépe, ale podle mě Němce daleko více pálil úbytek kvalitních pilotů. | |
|
|
Eagle: Ani při použití raket není nejčastější vzdálenost 100 km, ale výrazně menší a opravdu navrhuji přejít jinam. | |
|
|
Sice by to mělo spíše patřit do tématu "Moderní zbraně", ale ještě, než to GuGalle smaže Původní F-4 neměla kanon a ten byl teprve postupně domontován na základě zkušeností z bojem ve Vietnamu. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 568: No oni si práve mysleli, že kanón je zastaralí, že všetko zvládnu raketami...no hold stala sa niekde chybka... "Že amíci byli blázni jsem věděl ale že byly tak moc velcí blázni to jsem netušil. Vždyť F-4 měl dost velkou nosnost a ňákej kanon by ho snad nerozházel. Já jsem totiž zapřísáhlý přiznivce Dogfightu. A nějaká raketová přestřelka na 100km... Kam ten svět spěje. Zanedlouho se budou přestřelovat letadla už z letiště to už nebude mít cenu ani startovat." |
|
|
|
Že amíci byli blázni jsem věděl ale že byly tak moc velcí blázni to jsem netušil. Vždyť F-4 měl dost velkou nosnost a ňákej kanon by ho snad nerozházel. Já jsem totiž zapřísáhlý přiznivce Dogfightu. A nějaká raketová přestřelka na 100km... Kam ten svět spěje. Zanedlouho se budou přestřelovat letadla už z letiště to už nebude mít cenu ani startovat. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 565: On tam pôvodne nebol, nie? Hmm...kuknem na to...ale si myslím, že ho naopak práve kvôli MiG 17 u neskoršej verzie pridali... "To je ale blbej nápad odmontovat z F4 kanon." |
|
|
|
To je ale blbej nápad odmontovat z F4 kanon. | |
|
|
Eagle napsal v č. 563: No asi F4, nie? "BRUNNER : verzi bez kanónů, Ale čeho ?" |
|
|
|
BRUNNER : verzi bez kanónů, Ale čeho ? | |
|
|
MiG-17 vs F4 ? Tak bych typoval že MiG-17 měl šanci jen vpřípadě Dogfight.
SK napsal v č. 559: Me-163 "OK keby bol veliteľ stíhacej skupiny pri obrane ríše a mal by si vybaviť svoju jednotku, tak akému by si dal prednosť? Fw 190D, Fw 190A, Bf 109G, Me 262, prípadne inému? samozrejme bol by ich dostatok, takže by si nebol obmedzený výrobou..." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 558: koľko strát mali napr. Lancastery ku počtu vzletov? prípadne B-17? "Trochu doplním z celkového počtu nasazených letadel, tedy ztracená letadla ku počtu vzletů." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 557: MiG 17 dokázali úspešne vzdorovať F4? A aký bol teda pomer strát F4 vz MiG 17? Mustagom tiež dokázali vzdorovať aj Bf 109G..."Wittman ale nepůsobil jen na Tigeru, ale i třeba na Stug III. Já osobně nemám údaje, kolika vítězství dosáhl jen na Tigeru, takže opravdu nemohu říci. Právě že nejde. Vem třeba, že ve Vietnamu proti F4 byly nasazeny MiG-17 a ty jim dokázali úspěšně vzdorovat, ač by podle TTD prostě neměly. Ještě lépe vidět je to v Pakistánsko-indické válce 1965, kdy proti pakistánským F-104 Indové nasadili Hawker Gnat, který měl být pro Starfightery jenom lehké sousto, ale dopadlo to spíše obráceně." OK keby bol veliteľ stíhacej skupiny pri obrane ríše a mal by si vybaviť svoju jednotku, tak akému by si dal prednosť? Fw 190D, Fw 190A, Bf 109G, Me 262, prípadne inému? samozrejme bol by ich dostatok, takže by si nebol obmedzený výrobou... Podobne na zemi by si vybavil svoju tankovu divíziu ako? S Pz IV alebo Panthermi? |
|
|
|
Eagle: (555) Trochu doplním z celkového počtu nasazených letadel, tedy ztracená letadla ku počtu vzletů. | |
|
|
SK: (553) Wittman ale nepůsobil jen na Tigeru, ale i třeba na Stug III. Já osobně nemám údaje, kolika vítězství dosáhl jen na Tigeru, takže opravdu nemohu říci. Právě že nejde. Vem třeba, že ve Vietnamu proti F4 byly nasazeny MiG-17 a ty jim dokázali úspěšně vzdorovat, ač by podle TTD prostě neměly. Ještě lépe vidět je to v Pakistánsko-indické válce 1965, kdy proti pakistánským F-104 Indové nasadili Hawker Gnat, který měl být pro Starfightery jenom lehké sousto, ale dopadlo to spíše obráceně. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 555: Z celkového počtu lietadiel...z celkového počtu strát by to bolo nejako málo... " A ten flak způsobil ztráty 0,8% z celkového počtu ztrát a nebo z celkového počtu letadel ?" |
|
|
|
A ten flak způsobil ztráty 0,8% z celkového počtu ztrát a nebo z celkového počtu letadel ? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Západní fronta