Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
SK napsal v č. 7282: "No je to síce vtipné, ale beriem bežné podmienky...rozhodne si nemyslím, že by výrobca udával rozsah od 535 do 550 km/h... Jasné, že v praxi budú rozdiely väčšie, ale ide mi o to, či Avia dosahovala tých 550 km/h (bez podpory vetra )..." SK, jenže to je problém. Co to jsou "běžné podmínky"? Z hlediska letadel těžko dodržitelné podmínky ... Reálná maximální rychlost je +- 5% od rychlosti měření. Výrobce vždy musí udat nějakou hodnotu, jenže tato hodnota je právě +- 5% (teda pokud je výrobce svědomitý). Maximální hodnota rychlosti udávaná výrobcem, je zprůměrovaná hodnota z několika měření, při kterých byly zcela nepochybně různé "běžné podmínky". A +5% k rychlosti 535 km/h dává 561 km/h ... |
|
|
|
Ondraha napsal v č. 7281: Taktiež si myslím, že tých 550 km/h je nereálnych. Preto sa pýtam, lebo čoraz častejšie sa stretávam (asi vďaka opisovaniu) s údajom 550 km/h (resp 340 - 342 MPH)... "Naprosto přesně je 520-535. 550 km/h to nevytáhne.(-;" |
|
|
|
Gryzlov napsal v č. 7280: No je to síce vtipné, ale beriem bežné podmienky...rozhodne si nemyslím, že by výrobca udával rozsah od 535 do 550 km/h... "Já Ti to řeknu naprosto přesně: no podle toho, jestli vítr foukal ze předu nebo ze zadu, kolik mušek a ptačích hovínek se přilepilo na potah, jak se vyspal motor, jaký olej nalili do motoru, jaký byl den ... zda letní horký nebo jarní chladný, jestli pilot měl vydatný oběd a musel přetrimovat letadlo ... takže přesná maximální rychlost Avie B 135 je: někde mezi 535 km/h a 550 km/h." Jasné, že v praxi budú rozdiely väčšie, ale ide mi o to, či Avia dosahovala tých 550 km/h (bez podpory vetra )... |
|
|
|
Naprosto přesně je 520-535. 550 km/h to nevytáhne.(-; | |
|
|
Já Ti to řeknu naprosto přesně: no podle toho, jestli vítr foukal ze předu nebo ze zadu, kolik mušek a ptačích hovínek se přilepilo na potah, jak se vyspal motor, jaký olej nalili do motoru, jaký byl den ... zda letní horký nebo jarní chladný, jestli pilot měl vydatný oběd a musel přetrimovat letadlo ... takže přesná maximální rychlost Avie B 135 je: někde mezi 535 km/h a 550 km/h. | |
|
|
Hmm...u Avie B 135 narážam na rôzne údaje o maximálnej rýchlosti (od cca 535 do 550 km/h). Aká teda skutočne bola a v akej výške? | |
|
|
Algernone, nevím jestli budu mít tolik trpělivosti namodelovat poctivě všechna letadla. | |
|
|
Jako možnost by to byla. :o) Ale daleko lepší by bylo, kdyby článek psal někdo, kdo to ví a zná. :o)) | |
|
|
Sk: třeba většina japonců, italů... Modernizace B.35/135...škoda, že jen teorie. Moc by mě zajímalo, jak by se vyvíjel a kam by došel. Dzin: to není špatný nápad! |
|
|
|
Tom: (7267) Já bych to jednoznačně podpořil. Alespoň by potom člověk měl pěkně souvisle kritiku Me 262, když by to potřeboval a nemusel by to porůznu vyhledávat. | |
|
|
Výkresy k letadlům: www.airwar.ru/other/drawe.html Našel jsem tam i dost slušný výkres JAK-3. Z toho by se dal udělat docela slušný 3D model na analýzu. Ovšem jak se vyjádřil kolega z práce, dostal bych z toho jen velmi podobné letadlo, nikoliv stejné, původní. Chybí tam geometrické a aerodynamické zkroucení křídla. Jestli mě to popadne, tak to zkusím namodelovat. |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 7269: Napr.?"Asi ano. Hlavně jsem už skoro alergický na jeho neustálé přepírání...jako by nebyla spousta jiných, minimálně stejně zajímavých a přitom často ignorovaných letadel! " Inak ako sa ti pozdáva "Nová" Avia v 7256?
skvrko napsal v č. 7262: Aby tá tvoja snaha nedopadla podobne ako na iních fórach... "Ano to vis snaha bola" |
|
|
|
Asi ano. Hlavně jsem už skoro alergický na jeho neustálé přepírání...jako by nebyla spousta jiných, minimálně stejně zajímavých a přitom často ignorovaných letadel! Dík za "talíř"!(jedno z nich!) |
|
|
|
V podstatě taky nevím, co na něm "všichni" vidí. Ne, že by byl špatný, ale zas takový zázrak to nebyl. No, byl první, to mu nikdo nevezne... | |
|
|
Tom: Tak alespoň můžeš opět schrnout své dříve napsané výhrady proti němu. | |
|
|
A ano pisal som to ja | |
|
|
Ano to vis snaha bola | |
|
|
skvrko - oceňuju snahu, ale než sem začneš umisťovat svá tvrzení o Me 262, zkus si prohlédnout co o něm napsali jiní před tebou. Pak bys netrval na všech svých(?) výrocích. Obrázky jsou ale pěkné. | |
|
|
|
|
|
|
Cast 3 Rýchlosť: 870km/hMaximálna výška: 11 450 mDolet: 1050 km vo výške 1900 mHmotnosť: pohotovostný 3975 kg; maximalná vzletová hmotnosť 6 387 kgZbrane: štyri 30mm kanóny Rheinmetall-Borsig MK 108A-3 s 100 výstrelmi pre horný pár na každú hlaveň 80 pre spodný pár na každú hlaveň ; 12 rakiet R4M; 2 bombi 250 kg alebo 1 bomba 500 kg.Rozmery: Rozpetie: 12,50 mDĺžka: 10,58 mVýška: 3,83 mPlocha krídel: 21,73 m štvorcových |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka