Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
Dan612 napsal v č. 8804: To je hustá stránka...kolikrát se až divím, co se tam nedovím "Tato stránka není špatná- airwar.valka.cz/index.php?page=muzeum" |
|
|
|
SK, He 162 prosím ne, to mi fakt nedělej No já na netu viděl i technické údaje létajících talířů ...údaje o neexistujícím motoru mě proto nijak neohromují. Jo, bylo by to těžce OT. |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8803: Súhlasím, ale rovnako budeš súhlasíť s tím, že je sakra rozdiel v tom, v akom stave zavádzali svoje produkty Nemci a spojenci do výroby... Viz He 162 a iné vychytávky... ;-)"Hm, já ale neargumentuji výrobou neexistujícího motoru do léta (aniž uvažuji o stroji, který měl pohánět), ale výrobou existujícího letounu do konce roku, že? A to je sakra rozdíl. " Tým však netvrdím, že Nemecká cesta bola tou lepšou...
YAMATO napsal v č. 8803: No spusť, ak to nie je OT (téma stíhacie lietadlá).
"Nejen proudové motory, zdaleka ne...kolikrát mě dá práci vymyslet, v čem byli vlastně na konci války Němci ještě lepší...ale jo, ještě pár věcí zbývalo... "
YAMATO napsal v č. 8803: Tuším niekto na nete udával, že E malo mať o cca cca 15% nižšiu špecifickú spotrebu...Ale otázka je čo je na tom pravdy a druhá, že či by sa to podarilo naplniť... "Jistě, pak ale můžu tvrdit cokoli o čemkoli, o čem nejsou údaje... Ale jak píšeš, tak předchozí verse Jumo 004 jsou známy a proto se odvážím tvrdit, že verse s vyšším tahem by na tom byla podobně...na zázraky nevěřím. Leda by Jumo 004 D/E byl vlastně výrazně jiný motor, který by odstraňoval chyby těch zmetků, co byly v sérii...ale pak je tu zas faktor času na vývoj, zkoušky a rozběh výroby nového motoru a o létě 45 a vůbec tomto roce by si pak mohli nechat tak zdát..." |
|
|
|
Tato stránka není špatná- airwar.valka.cz/index.php?page=muzeum | |
|
|
Hm, já ale neargumentuji výrobou neexistujícího motoru do léta (aniž uvažuji o stroji, který měl pohánět), ale výrobou existujícího letounu do konce roku, že? A to je sakra rozdíl. No udivující je spíš to, že tímto a podobnými zmetky chtěli Němci něco zachraňovat... Nejen proudové motory, zdaleka ne...kolikrát mě dá práci vymyslet, v čem byli vlastně na konci války Němci ještě lepší...ale jo, ještě pár věcí zbývalo... Jistě, pak ale můžu tvrdit cokoli o čemkoli, o čem nejsou údaje... Ale jak píšeš, tak předchozí verse Jumo 004 jsou známy a proto se odvážím tvrdit, že verse s vyšším tahem by na tom byla podobně...na zázraky nevěřím. Leda by Jumo 004 D/E byl vlastně výrazně jiný motor, který by odstraňoval chyby těch zmetků, co byly v sérii...ale pak je tu zas faktor času na vývoj, zkoušky a rozběh výroby nového motoru a o létě 45 a vůbec tomto roce by si pak mohli nechat tak zdát... |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8801: Na prepočítanie nemali patent len Nemci, že?
"Jo Němci úpočítali ...sory, ale nemusím asi vykládat o tom, s čím vším Němci počítali a jak mockrát se přepočítali..."
YAMATO napsal v č. 8801: Vzhľadom na to ako na tom Nemecko bolo je udivujúce, že výroba toho "zmetku" bežala...
"Výroba toho zmetku běžela a ukazuje, jak na tom Německo bylo."
YAMATO napsal v č. 8801: O tom som sa nikdy neprel (teda ak máš na mysli prúdové motory).
"Hm, vzhledem k tomu, jak píše ja_62, by jsme to mohli useknout s tím, že Britové (a to nepřímo přiznáváš měli minimálně mnohaměsíční náskok. "
YAMATO napsal v č. 8801: Ok, ale na druhú stranu nemôžeš ani tvrdiť, že by nemohli byť dosiahnuté. "Řešit parametry neexistujícího motoru, založeném na motoru v prototypu, který byl teprve vyvíjen a o kterém není prakticky nic známo, to mi přijde jako hodně absurdní..." A navyše už mali aspoň z čoho vychádzať pri "odhadovaní" budúcich parametrov, resp. podľa mňa sa dá ľahšie odhadnúť potenciál motora, ktorého predchádzajúce verzie už dobre poznám ako odhadnúť parametre úplne novej konštrukcie. |
|
|
|
Jo Němci úpočítali ...sory, ale nemusím asi vykládat o tom, s čím vším Němci počítali a jak mockrát se přepočítali... Výroba toho zmetku běžela a ukazuje, jak na tom Německo bylo. Hm, vzhledem k tomu, jak píše ja_62, by jsme to mohli useknout s tím, že Britové (a to nepřímo přiznáváš měli minimálně mnohaměsíční náskok. Řešit parametry neexistujícího motoru, založeném na motoru v prototypu, který byl teprve vyvíjen a o kterém není prakticky nic známo, to mi přijde jako hodně absurdní... |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8798: To netuším, myslíš, že Nemci z Nejakým počítali vzhľadom na to, že výroba mala bežať od leta 1945?
"Ano, testovaný prototyp D. Testovaný, zkoušený, teprve na začátku vývoje. A E navazuje na něj. A přesto klidně operuješ s tímto motorem do konce roku 1945. Měl se stát nějaký zázrak? "
YAMATO napsal v č. 8798: Ale výroba bežala v celkom hojných počtoch nie?
"Materiály? Ale no tak, Jumo 004 byl špatný od začátku, když ještě byly..."
YAMATO napsal v č. 8798: Netvrdím, že by to mala byť zázračná, ale podľa niektorých zdrojov jedna z vecí, ktoré pri D a E riešili bola nižšia spotreba...Takže máš nejaké informácie akú spotrebu očakávali u 004E? "Hm, spotřeba atd...myslíš, že by to bylo lepší, než u starších, méně výkonných, ale přitom v "lepších časech" vyvíjených versí? U těch to byla trafédie a u dalších by to mělo být dobré? Zase zázrak?" |
|
|
|
SK napsal v č. 8797:
"Správene, a sú k dispozícií aspoň tie očakávané parametre?"
ja_62 napsal v č. 8796: Tak to já doopravdy netuším , letecké motory, letadla a motory vůbec nejsou zrovna můj šálek čaje. Mě jenom zarazilo když ses ptal na výkony ani v prototypu neexistujícího motoru. Přičemž i mně jako technickému laikovi je zřejmé, že vypočtené výkony (o nichž nic nevím) nemusí být totožné se skutečnými. "Mezi letadlovce se nerad pletu" |
|
|
|
Ano, testovaný prototyp D. Testovaný, zkoušený, teprve na začátku vývoje. A E navazuje na něj. A přesto klidně operuješ s tímto motorem do konce roku 1945. Měl se stát nějaký zázrak? Materiály? Ale no tak, Jumo 004 byl špatný od začátku, když ještě byly...ostatně tohle už tady dostatečně rozebral Algy. Hm, spotřeba atd...myslíš, že by to bylo lepší, než u starších, méně výkonných, ale přitom v "lepších časech" vyvíjených versí? U těch to byla trafédie a u dalších by to mělo být dobré? Zase zázrak? |
|
|
|
ja_62 napsal v č. 8796: Správene, a sú k dispozícií aspoň tie očakávané parametre? "Mezi letadlovce se nerad pletu, ale pokud ten Jumo 004 nexistoval (pokud jsem správně pochopil), tak mohou existovat nanejvýš výkony předpokládané, vypočtené?" |
|
|
|
SK napsal v č. 8795:
"Inak máš údaje o výkonoch, spotrebe, životnosti Jumo 004E? Ja nie, tak sa nechám poučiť... "
SK napsal v č. 8795: Mezi letadlovce se nerad pletu, ale pokud ten Jumo 004E nexistoval (pokud jsem správně pochopil), tak mohou existovat nanejvýš výkony předpokládané, vypočtené? "No na konci vojny bol prototyp Jumo 004D, ktorý bol testovaný. No a vzhľadom na to, že 004E bola upravená 004D tak by asi prototyp nenechal na seba dlho čakať." |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8791: No na konci vojny bol prototyp Jumo 004D, ktorý bol testovaný. No a vzhľadom na to, že 004E bola upravená 004D tak by asi prototyp nenechal na seba dlho čakať. Len na okraj vieš kedy boli ukončené práce na týchto motoroch (ja to netuším, tak sa len informujem)?"Jak by mohli být Jumo 004E k dispozici v létě 45, když do konce války nebyl ani jen jediný prototyp...a pokud ano (ukaž mi jej tedy), tak vůbec ne ve stavu schopném zkoušení na letounu, o sériové výrobě nemluvě (a to ne pro celkový stav Německa, ale prostě pro stav motoru). " Myslím, že so sériovou výrobou Jumo 004 nebol problém...viz počty vyrobených kusov...i keď je pravda, že sa koncom vojny nedostávalo niektorých potrebných materiálov.
YAMATO napsal v č. 8791: Ani som netvrdil, že kvality Jumo 004 v akejkoľvek verzii sú dobré. Len som uviedol verziu Juma, ktorá by mohla priniesť nejaký ten posun vo výkonoch oproti 004B i keď Derwent 5 to skutočne nebol (nepochybujem že bol lepší ako Jumo 004 v ktorejkoľvek verzii)."To tady nechci spekulovat o kvalitách Juma 004E, o jeho spotřebě, životnosti...a už vůbec jej zkoušet srovnávat s Derwentem 5...no, ono taky není co srovnávat. " Inak máš údaje o výkonoch, spotrebe, životnosti Jumo 004E? Ja nie, tak sa nechám poučiť... |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8793: Netuším a niemenim o tom špekulovať. Ty áno? "No schválně, jak by to asi Britům trvalo?"
YAMATO napsal v č. 8793: Tak trochu...ale vzhľadom na to, že Nmeci v tejto fáze vojny púšťali do výroby "kde čo" tak by som skôr videl na fronte modernizovaný Me 262 ako Meteora F.4... "Mimochodem argumentuješ i proti modernizovanému Me 262 " |
|
|
|
No schválně, jak by to asi Britům trvalo? Mimochodem argumentuješ i proti modernizovanému Me 262 |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8791: Aha, tak máš krásny argument. Ono už bola postavená výrobná linka/prípravky na výrobu na F.4 koncom vojny(v Európe)? "Čili ty nemáš nic, jen teorie, kdežto já mám krásný argument, Meteor F Mk.4, který byl připraven pro výrobu a nebyl důvod, proč by tato neměla v případě potřeby (tj. prodloužení války) rychle naběhnout. Nebo ty snad takový máš?" |
|
|
|
Ano, zvláště těch strojů aspoň trochu srovnatelných s Meteorem F Mk.4 měli připraveno fakt hafo Jak by mohli být Jumo 004E k dispozici v létě 45, když do konce války nebyl ani jen jediný prototyp...a pokud ano (ukaž mi jej tedy), tak vůbec ne ve stavu schopném zkoušení na letounu, o sériové výrobě nemluvě (a to ne pro celkový stav Německa, ale prostě pro stav motoru). To tady nechci spekulovat o kvalitách Juma 004E, o jeho spotřebě, životnosti...a už vůbec jej zkoušet srovnávat s Derwentem 5...no, ono taky není co srovnávat. Čili ty nemáš nic, jen teorie, kdežto já mám krásný argument, Meteor F Mk.4, který byl připraven pro výrobu a nebyl důvod, proč by tato neměla v případě potřeby (tj. prodloužení války) rychle naběhnout. Nebo ty snad takový máš? |
|
|
|
YAMATO napsal v č. 8789: Ty si prišiel s označením LW vz. 46, ja som to len parafrázoval na RAF a jeho povojnový Meteor F.Mk.4,s ktorým by podľa teba "Luftwaffe dostávala strašně na prdel i s tím geniálním (či snad až genitálním...pardon mi ) Me 262......"."Jaká RAF vz.46+? Jsi demagog, hlupák nebo dokonce politik, že takto "argumentuješ"? Vzorový stroj pro výrobu, Meteor F Mk.4, létá někdy ke konci či těsně po konci války v Evropě (viz. Moby). Výroba je odložena z politických, nikoli technických důvodů. Je vybaven motory, které jsou plně funkční. Kde jsou ty tvoje Jumo 004E? Kde je aspoň jejich funkční prototyp?" Hmm...aj u Nemcov počas vojny lietalo hafo "predsériových strojov" a i tak "z politických" dôvodou nedošlo k ich sériovej výrobe, že? No ak ste tu ochotný pripustiť, že by vojna trvala tak dlho, že by do boja bol nasadených i Meteor F.4, tak by pravdepodobne boli Jumo 004E k dispozícií v lete 1945...Vzhľadom na fakt, že vojna pre Nemcov skončila skorej, tak ani ja ani ty nemôžeš doložiť či vyvrátiť, že by tie Jumo 004E či iné neboli v tej dobe k dispozícií rovnako ako nemôžeš doložiť, že by sa sériová výroba Meteroru F.4 rozbehla už v roku 1945... |
|
|
|
SK napsal v č. 8778: Jaká RAF vz.46+? Jsi demagog, hlupák nebo dokonce politik, že takto "argumentuješ"? Vzorový stroj pro výrobu, Meteor F Mk.4, létá někdy ke konci či těsně po konci války v Evropě (viz. Moby). Výroba je odložena z politických, nikoli technických důvodů. Je vybaven motory, které jsou plně funkční. Kde jsou ty tvoje Jumo 004E? Kde je aspoň jejich funkční prototyp? "A čo tak si zamiesť pred vlastným prahom? Kto začal s "RAF vz. 46+"??? Asi ja že? " |
|
|
|
Kreon napsal v č. 8787: Víc...tak přes osmdesát. I když panu Sedláčkovi (autorovi článku o Pumprovi) je už třiaosmdesát... "kterému je cca 70 let?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka