Stíhací letouny, letecká válka
|
|
---|---|
giro (3328): wp.scn.ru/camms/shablon_view.shtml?archive/w... | |
|
|
pokud možno barevnou | |
|
|
teda jen věcně pro všechny ne jen pro Algyho nemáte někdo obrázek Corsaira Boightona | |
|
|
však já tak hned ten model mít nebudu, čakám až mi ho ségřin kluk koupía porád nic | |
|
|
Algy nemáš doma náhodou fotku Corsaira Grgory Boyghtona když lítal u Černejch ovcí? | |
|
|
Moje údaje u Me-410 jsou 2x MG 151/20 (350 nábojů), 4x MG 17/7,92 (1000 nábojů), 2x dálkově ovládaný MG 131/13 (500 nábojů). Stejně Mosquito je Mosquito... | |
|
|
Radek H: tak tenhle letoun je trochu mimo mou oblast.....co si jakžtakž pamatuju, tak Me410A v základní verzi těžkého stíhače snad měly 2xMG151 a 2x131 v přídi a pak dva dálkové pohyblivé kulomety 2xMG131 + plus asi nějaké ty pumy, odhaduju to na nějakých 800-1000 kg. Průzkumné varinaty určitě měly výzbroj redukovanou.... Ale pro změnu si přssně pamatuju noční variantu Me 410D, ta měla mít 4xMK108 v přídi a pak buď dva Mk108 a nebo MG151 jako SchrägeMusik. To je vše co ti řeknu. |
|
|
|
Prosim vás, jakou přesně výzbroj měla Me-410? | |
|
|
to Gryzlov: Také bych bych měl zájem, předem díky. | |
|
|
Pro Algernona, Toma, Kreona, Honzu, Kralika, guana, : Dobře, pošlu Vám vše, co budu pokládat za důležité. Začátkem příštího týdne Vám to začnu posílat. Tento týden to asi ještě nestihnu. Koho nemám ve svém emailovém adresáři, tak tomu to pošlu na adresu, kterou uveřejnil tady na Frontě. Pokud byste chtěli to zaslat na jinou adresu, tak se mi ozvěte na můj email, který mám tady na Frontě zveřejněný. Netýká se Algernona, Kreona. Toma jsem snad už našel, ale pro jistotu se mu ještě ozvu přes email, jestli to je ono. | |
|
|
Gryzlov: Jestli bych o ty udaje take mohl poprosit..... | |
|
|
Gryzlov: Taky by mě to zajímalo. Adresu snad najdeš. | |
|
|
Já mluvil o periskopu a ne o kulometech. A periskop se na Bf 110 rozhodně zkoušel. Gryzlov: sem s tím. |
|
|
|
Pro Honzu: Tak se mi také ozvy na email. Do subjectu dej třeba "Od Honzi z Fronty", abych Tě poznal | |
|
|
To Gryzlov: mě prosím taky!!!! | |
|
|
Pro Toma: V celku jde o to, že se mi podařilo v několika knihách najít zajímavé údaje a poznámky ohledně vybraných letadel. Namátkou: Jak to je s věží Defiantu, palivo v sovětských letadlech, porovnávací testy Spit V (IX,XIV) a Tempestu V s Fw190, Bf109 apod. Tak se mi kdyžtak ozvy na email. Kreona a Algernona jsem našel, ale Tvojí adresu ne | |
|
|
Ale Bf-110 taky ne? | |
|
|
Algernone, tak nějak jsem Ti posílal "mejla". Mám toho fůru, co by Tě zajímalo, ale nechce se mi to přepisovat, takže řekni, ať Ti to můžu nakopčit na scanneru a poslat Ti to. Tak dej vdětět. Když¨tak bych to poslal zatím Tomovi a Kreonovi. Myslím, že by to také ocenili | |
|
|
Kreon: Taky tučím I Me-210 měla kulomety vzad. |
|
|
|
Proč by to nebylo možné? Periskopy se zkoušely i na Bf 110 pokud vím. Za určitých okolností si dovedu představit, že by pilot tím periskopem mířil.Naproti tomu ruku na srdce, v té době Arado žádnou obranou výzbroj nepotřebovalo, bylo to rychlé éro. A fakt, že drtivá většina sestřelených Arad připadla na flak, taky o něčem svědčí. Ten perioskop byl tučím před pilotem, nemusel se nikam otáčet. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Stíhací letouny, letecká válka