Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
david gore napsal v č. 2811: Zajímavá informace, o tom nic nevím. "Proběhlo první kolo soudu mezi Skutinou verzus ARČ." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2806: Nemohu o tomto hovořit, zatím nemám dostatek materiálu.
"V tom bych až tak velký problém neviděl (narozdíl od manipulace s PT puškou v LO), právě problémy se zachycováním zpětného rázu byly důvodem k výraznému zdržení vývoje, což se nakonec mělo(?) podařit"
čet.Hrad napsal v č. 2808: Na to už jsem rezignoval. (asi stejně jako jiní.) "Díval jsem se jen na Žárovice (byl jsem tam zhruba ve stejné době jako autor fotek) a zase se mi otevírá kudla v kapse! O tom (N-Sk) by se měla udělat anketa" |
|
|
|
Streso napsal v č. 2815: tak to jsem o něm asi slyšel dobře, nebo možná bohužel špatně "Mlel furt něco o exponátech do opevnění,že co si umane tak to bude mít,no zajímavý to člověk " |
|
|
|
čet.Hrad:Jo něco říkal o vyhrabání bagrem,že LO vz.36 byla zahrnuta hlínou atd... | |
|
|
Streso napsal v č. 2815: tím měl na mysli i LO vz.36? Slyšeli jste o té akci, ne? "Mlel furt něco o exponátech do opevnění" |
|
|
|
Já taky na Skutině ještě nebyl,ale Balcara jsem už měl tu čest poznat a to v trošku podroušném stavu Mlel furt něco o exponátech do opevnění,že co si umane tak to bude mít,no zajímavý to člověk |
|
|
|
já na Škutině ještě nikakda nebyl i když jsem mnógo slyšel | |
|
|
david gore napsal v č. 2811: "Proběhlo první kolo soudu mezi Skutinou verzus ARČ." U kterého? Ať si to můžu najít. Nebo ta zpráva proběhla v novinách? Taky se divím, zvláště jsem zvědavý na výsledek. že by se blýskalo na lepší časy? Uvidíme |
|
|
|
david gore napsal v č. 2811: hm, to tedy slyším poprvé, to se docela divím "Proběhlo první kolo soudu mezi Skutinou verzus ARČ." |
|
|
|
david gore napsal v č. 2809: Jo, to je mi novinka, povídej! "Už sklapla klec." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2802: Díval jsem se jen na Žárovice (byl jsem tam zhruba ve stejné době jako autor fotek) a zase se mi otevírá kudla v kapse! O tom (N-Sk) by se měla udělat anketa "tento zajímavý odkaz napsal do komentářů " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2804: V tom bych až tak velký problém neviděl (narozdíl od manipulace s PT puškou v LO), právě problémy se zachycováním zpětného rázu byly důvodem k výraznému zdržení vývoje, což se nakonec mělo(?) podařit "schopna poradit se značným zpětným rázem PT pušky" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2798: Holt, výdobytek doby... je to zkrátka dost jednoduchá věc. Dá se do UL1 chytit kromě Gorjunova a UK59 něco jiného? "nejpitomější lafeta byla UL 1. To bych v tom krytu s touhle lafetou chtěl bejt." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2792: Namám zkušenosti se střelbou, ale podle toho co znám plány, viděl jsem a četl jsem soudím, že přeci jen v masivnější brněnské lafetě byla střelba z TK efektivnější a zkrátka lepší. Samozřejmě, takové chycení kulometné pistole v brněnské lafetě vyvolává úsměv na rtech...
"a pro tk co?????"
čet.Hrad napsal v č. 2799: To, že na PT pušku bylal lafeta konstruovaná (resp. že se do ní měla dát uchytit) je jedna věc, druhá je efektivita střelby a už vůbec nevím, do jaké míry by si byla lafeta schopna poradit se značným zpětným rázem PT pušky. Osobně jsem k použití PT pušky ve strakonické lafetě mírně skeptický... "A PTpuška nejspíš taky, ale jak o tom jsme tady s Honzou debatili" |
|
|
|
www.transcad.cz/badatelna/xref/opev_dedice.htm tento zajímavý odkaz napsal do komentářů k jednomu z článků kolega Jan Celý. |
|
|
|
no UL 1 měla mapu vzhůru nohama, protože mapa byla pevná a jezdec/ukazovátko pohyblivé s lafetou | |
|
|
mbbb napsal v č. 2798: To jde mimo mě, o té vím jen to že byla po válce "nejpitomější lafeta byla UL 1. To bych v tom krytu s touhle lafetou chtěl bejt." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2792: ta samozřejmě taky. A PTpuška nejspíš taky, ale jak o tom jsme tady s Honzou debatili "a pro tk co?????" |
|
|
|
nejpitomější lafeta byla UL 1. To bych v tom krytu s touhle lafetou chtěl bejt. | |
|
|
Fuky napsal v č. 2787: navíc ta cena je opravdu hodně rozdílná! "Pro použití lehkého kulometu a kulometné pistole nepochybně. " |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938