Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 2787: a pro tk co????? "Pro použití lehkého kulometu a kulometné pistole nepochybně." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2782: Z čeho soudíš? "mimochodem, co se týče této lafety, řekl bych, že pro TK byla méně vhodnější než brněnská..." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2784: "mně jen tak jako člověku, kterej nemá vojenské vzdělání a praktickou zkušenost přijde brněnská lafeta jako zbytečně přetechnizovaná a strakonická jako lepší." Pro použití lehkého kulometu a kulometné pistole nepochybně.
mbbb napsal v č. 2784: Pochopitelně... "ale dizajnově je brněnská lafeta nedostižná!" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2783: "Vidíš, ještě stále mám od Honza Stejskala slíbeny fotky z odhalování co dělala Tvoje manželka" mrkni se sem: www.luzicke-hory.cz/op_wache.html |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2782: "mimochodem, co se týče této lafety, řekl bych, že pro TK byla méně vhodnější než brněnská..." mně jen tak jako člověku, kterej nemá vojenské vzdělání a praktickou zkušenost přijde brněnská lafeta jako zbytečně přetechnizovaná a strakonická jako lepší. ale dizajnově je brněnská lafeta nedostižná! |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2778: mimochodem, co se týče této lafety, řekl bych, že pro TK byla méně vhodnější než brněnská... "uchycení do lafety vz. 38" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2775: tak pokud jsem četl správně, je to jasné jen teoreticky "to snad jasný je, nebo neznám problém v čem je to nejasný." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2776: aha, to se na to musím podívat, uchycení do lafety vz. 38 je jasný, do lafety vz. 37 se musím podívat co tam píšou, problém si teď nevybavuji "Píšou tam, pokud si dobře pamatuju, že ho tam nemaj (v Roudnici) uchycenej, protože chybí určité součástky a plány k uchycení, nebo v tom smyslu." |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2769: jinak o Ippenech se píše i ve stežejním díle světové literatury "Lužické hory" z edice Pevnosti "jo, tak to jsem hledal, díky za pomoc" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2775: Píšou tam, pokud si dobře pamatuju, že ho tam nemaj (v Roudnici) uchycenej, protože chybí určité součástky a plány k uchycení, nebo v tom smyslu. "to snad jasný je, nebo neznám problém v čem je to nejasný" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2768: to snad jasný je, nebo neznám problém v čem je to nejasný. "ad. ropiky.net: Rozumím tomu tak, že doteď není jasné, jak přesně se 24 uchycoval do lafety?" |
|
|
|
ad. ropiky.net: Rozumím tomu tak, že doteď není jasné, jak přesně se 24 uchycoval do lafety? | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2764: no tak jestli někdo měřil teplotu, tak to opravdu, ale opravdu, netuším "Měřil někdo někdy teplotu při střelbách ze zbraní a zavřených dveřích? Jak ŘOP při zkouškách, tak třeba i někdo při současných bojových ukázkách?" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2763: "Jo, to vím, taky je to zatím jediná Ippenka, kterou jsem viděl Myslel jsem spíš na hranici (ideálně i se zídkama)" hledej v řopíkách.net Jako bys ty stránky neznal www.ropiky.net/tema.php?id=1089378518 |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2761: Měřil někdo někdy teplotu při střelbách ze zbraní a zavřených dveřích? Jak ŘOP při zkouškách, tak třeba i někdo při současných bojových ukázkách? "to bezpochyby - i bez tk vz. 24. " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2762: Jo, to vím, taky je to zatím jediná Ippenka, kterou jsem viděl Myslel jsem spíš na hranici (ideálně i se zídkama) "třeba u Březinky " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2760: "Kde se u nás nacházejí zachovalé Ippeny? Teda myslím kompletní." na různých místech třeba u Březinky či u musea LO u Břeclavi. |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2759: "To musela být v řopíku pěkná sauna!" to bezpochyby - i bez tk vz. 24. Ale zase na druhou stranu je překvapující, jak ventilace dobře fungovala. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2752: Kde se u nás nacházejí zachovalé Ippeny? Teda myslím kompletní. "finančníci zavírají Ippena" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2751: No, to je otázka, ani nevím kolik byla předepsaná zásoba chladíci vody pro TK vz.07/24 reps. vz.24 u pěchoty, natož v opevnění, kde se při předpokládaných palebných přehradách musela spotřeba chladící vody patřičně zvyšovat. Na řopíkách je uvedeno, že nádržka měla objem 15l (zde ale odpadá nutnost žlabů na chlazení hlavní) a ohřátá voda odtékala do plechového vědra umístěného pod střílnou. To musela být v řopíku pěkná sauna! "Tím se nutně zvětšovala i zásoba vody v objektu!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938