Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 2840: "Jak uříznut? Co to je konkrétně za objekt?" tohle je z "řopíků":Palebný objekt KŽ-2 UPO Jedná se o modernější variantu palebného objektu, která svoji koncepcí vychází z německé převozné kopule Panzernest. Betonovým předchůdcem bylo kulometné hnízdo BOSO, jež bylo ve dvou exemplářích postaveno ve VVP Jince. Objekt se skládá ze 4 dílů (střílnová nástavba, spodní panel, koncový panel a horní panel se stropem a střílnou) a prefabrikované vstupní chodbičky. Pro montáž bylo již potřeba jeřábu. |
|
|
|
Cvičné 36 v Milovicích jsou taky ohrožené - dnes jsem to zjišťoval a reálně a urgentně jim hrozí, že okolo se rozvíjející golfové hřiště je zasype fest zeminou! Co by se s tím dalo dělat. Golfisti jsou s katastrální obcí jedna ruka. Myslíte, že by bylo k něčemu někam napsat? |
|
|
|
Milo napsal v č. 2839: Aha, děkuju, ta střílna z Darkoviček nebyla nikde osazena??? Tak proč jí předtím trhali??? "Na ľavej strane zrubu je betónová maketa strieľne. Na pravej strane je originál, získaný z Darkovičiek. Neviem, či to nie je strieľňa, pôvodne vytrhnutá z OP-S 28." |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 2838: Jak uříznut? Co to je konkrétně za objekt? "Je to už dýl myslim že se to stalo někdy v létě, ale na Jordánu byl uříznut cvič. objekt BOSO" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2821: Na ľavej strane zrubu je betónová maketa strieľne. Na pravej strane je originál, získaný z Darkovičiek. Neviem, či to nie je strieľňa, pôvodne vytrhnutá z OP-S 28. "Jak mají na OP-S 25 vyřešeny střílny, když jsou původní v Darkovičkách?" |
|
|
|
Je to už dýl myslim že se to stalo někdy v létě, ale na Jordánu byl uříznut cvič. objekt BOSO | |
|
|
Řešení to jistě není, s Tvým názorem souhlasím, nicméně jsme toto (případ Skutina) zde několikrát probírali a nechci se opakovat. | |
|
|
Fuky napsal v č. 2830: Tenhle způssob se mi vůbec nelíbí a hlavně to neni řešení, něco mi chybí tak to "ukradnu" jinde, samozřejmě je to věc názoru, stačí že tady u nás na Chomutově kradou mřížky a mříže bezdomovci a nosí to do sběru, apod. "Bohužel mohou, nejsou jediní, kdo praktikují podobné způsoby rekonstrukcí..." |
|
|
|
informace o objektu a fotky: dbase.ropiky.net/ ->ZVV Praha->zkus. - Milovice, Jince->VII |
|
|
|
forum.ropiky.net/ ->Obecná diskuse->Zmizelá 36ka | |
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 2829: "Jetli je to ten co byl nad CE Jordán, tak jsou to pěkný s****." Zřejmě by to měl být on, kolega mbbb jej dovede jistě přesněji lokalizovat
Hawkeye.Pierce napsal v č. 2829: Bohužel mohou, nejsou jediní, kdo praktikují podobné způsoby rekonstrukcí... " To snad nemohoubýt bunkráci..." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 2824: Jetli je to ten co byl nad CE Jordán, tak jsou to pěkný s****. To snad nemohoubýt bunkráci... "Zeslabený cvičný objekt vz. 36 z VVP Jince byl odvezen KVH Volduchy do Volduch! " |
|
|
|
no UK 59 asi taky
Fuky napsal v č. 2826: kdyby sis dělal někdy kopii, byl bych ti vděčný za jednu pro mne "Na toto se rád někdy podívám." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2825: Jsem téhož názoru! "je to svinstvo! " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2823: Na toto se rád někdy podívám.
"Ve Střeleckém magazínu č. 6 vyšla první část článku Mgr. Dubánka o UL 1. někde sem četl, že ten článek je hodně podrobnej, ale nečetl jsem ho."
mbbb napsal v č. 2823: Takže tam šel upnout i TK vz.37, co vz.24? Gorjunov tam šel, to vím. UK59 asi taky, že jo. " nevím přesně, musel bych to hledat a teď pořádně nevím kde. Krom vz. 26 a 37 tam měli jít upnout i některé kulomety sovětské (určitš tk. vz. 43 Gorjunov) a naše poválečné - třeka lk. vz. 52/57." |
|
|
|
je to svinstvo! | |
|
|
POZOR! Zeslabený cvičný objekt vz. 36 z VVP Jince byl odvezen KVH Volduchy do Volduch! Více diskuse na www.ropiky.net |
|
|
|
nevím přesně, musel bych to hledat a teď pořádně nevím kde. Krom vz. 26 a 37 tam měli jít upnout i některé kulomety sovětské (určitš tk. vz. 43 Gorjunov) a naše poválečné - třeka lk. vz. 52/57. Ve Střeleckém magazínu č. 6 vyšla první část článku Mgr. Dubánka o UL 1. někde sem četl, že ten článek je hodně podrobnej, ale nečetl jsem ho. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 2818: "tak to jsem o něm asi slyšel dobře, nebo možná bohužel špatně" jj. mbbb, poslyš, jak to bylo s tou UL1, co se tam dá všechno chytit za kulomety? |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 2813:
"že by se blýskalo na lepší časy? "
Streso napsal v č. 2815: "Já taky na Skutině ještě nebyl,ale Balcara jsem už měl tu čest poznat a to v trošku podroušném stavu Mlel furt něco o exponátech do opevnění,že co si umane tak to bude mít,no zajímavý to člověk " Předně je to dobytek. Nic jiného se říct nedá. Jak mají na OP-S 25 vyřešeny střílny, když jsou původní v Darkovičkách? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938