Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 5423: "hm, každopádně to není řešením mé otázky" jo, to bohužel vím, jen jsem ti chtěl osvětlit více problém Právě se dívám, že dle nákresů J.Nováka (Fukyho oblíbenec ) nešla hrana rozšíření úplně s hranou záhozu, ale začínala cca 40cm na zemí a stejně vysoko byla i od záhozu. Otázkou je, zda je to správně a na základě jakých podlkadů |
|
|
|
hm, každopádně to není řešením mé otázky | |
|
|
mbbb napsal v č. 5420: no vem to tak, rozměry týlových zdí TO pro III. odolnost znáš? Nepřímo ohrožená stěna má nad zemí 125cm, pod úrovní terénu se rozšiřuje na 175cm (takové to "zkosení" u země-nevím jak jinak to dobře popsat ) "četaři, teď sem tě nějak nepochopil" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5418: já tam byl, ale bohužel jen v létě a kdo tam byl, uzná, že to je jako kdybych tam nebyl , páč je to v úplným křoví a kopřivách a byl jsem rád, že jsem se prošel kolem čelní zdi a dostal se kousek před vchod a viděl jedinou "střílnu" Q na K "na K-S 9 jsem bohužel doposud nebyl." |
|
|
|
četaři, teď sem tě nějak nepochopil | |
|
|
mbbb napsal v č. 5417: "Co je to ten "betonový pás" na pravém uchu, který jde šikmo vzhůru " Já bych řekl klasické rozšíření boční stěny, ale tak jak to bylo mezi horním a dolním patrem, zde se rozšiřuje z šířky 125cm na 175cm, tj. z šířky stěny boční na úrovni horního patra (nepřímo ohrožené) na šířku stěny dolního patra. Proč to tak ale je v tomto zešikmeném provedení a ne už od hrany stěny (té se střílnou Q), to nevím. |
|
|
|
O tom slyším poprvé, na K-S 9 jsem bohužel doposud nebyl. | |
|
|
možná sem se tady již na to ptal, ale stále mi uniká jedna věc, které se týká K-S 9. Co je to ten "betonový pás" na pravém uchu, který jde šikmo vzhůru - kopíruje jakoby zához. Víto to někdo. Na fotce vpravo - skryté pod listím: www.cestyzaopevnenim.net/k9.01.jpg |
|
|
|
jo, já si to koupil do sbírky - a jak jsem psal, některé fotky mne zaujaly. Jen nějak nechápu styl jakým je ta knížka udělaná! Resp. všechny čtyři díly. Je škoda, že si s tím autor a nakladatelství nedá více práce. |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5392: Já jsem v pátek se Stresem prohlížel starší díly, opravdu jsme se některým věcem smáli. Nevím, přijde mi zbytečné kupovat obrázkovou knížku, navíc s fotkami mnohdy značně nevalné kvality. "vracím se k věci, o které tady již byla zmínka - knížka Betonová hranice IV. Dneska jsem si konečně udělal čas a v klidu jsem si ty fotky prošel. Upřímně říkám, že některé fotky mě velice, velice zaujaly, některé jsem vůbec neznal. Ale celkově se o té knížce dá říci to co o předchozích - promarněná šance!! Proč se proboha autor nepoučil z předchozích dílů!!!!???? ŠKODA!" |
|
|
|
vracím se k věci, o které tady již byla zmínka - knížka Betonová hranice IV. Dneska jsem si konečně udělal čas a v klidu jsem si ty fotky prošel. Upřímně říkám, že některé fotky mě velice, velice zaujaly, některé jsem vůbec neznal. Ale celkově se o té knížce dá říci to co o předchozích - promarněná šance!! Proč se proboha autor nepoučil z předchozích dílů!!!!???? ŠKODA! |
|
|
|
Věřím tomu, co říkal Aleš Horák na srazu pražského KVH. Krom toho měl pravdu v tom, že nemá cenu řešit prohlášení ministra a ministerských pracovníků, kteří tam za půl roku stejně nebudou. Věc prodeje, či převodu objektů se vleče již několik let a ještě několik let se povleče. Vzpomeňme si, kolik již takovýchto reportáží jak v tisku, tak i v TV proběhlo... | |
|
|
Martin R. napsal v č. 5388: "klip "Rozdávání vojenských bunkrů"" mě tohle téma sice nezajímá, ale myslím, že je to pěkná kachna je ale škoda, že za pár let již nebude možné jíti v klidu po linii a prohlížet si jednotlivé kryty. Na každém krytu se bude plahočit "skupinka nadšenců rekonstrující objekt těžkého opevnění", nebo budou pozemky soukromé a nepřístupné |
|
|
|
www.nova.cz/tvarchiv/?period=2005-11-28..200... klip "Rozdávání vojenských bunkrů" |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 5383: To je teda hodně prosté, ty černé tečky kolem střílny zevnitř jsou zbytky šroubů nebo to bylo myslíš bez uchycení jen na nějakém stole pod střílnou? " Fota objektu se střílnou na trmickém nádraží:" |
|
|
|
Fota objektu se střílnou na trmickém nádraží: hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo0.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo1.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo2.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo3.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo4.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo5.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo6.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo7.jpg hartmann.valka.cz/fotogalerie/upload/hradlo8.jpg |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5375: "ne..e, o B-S IV Milada, 1.arab, měl mít uvnitř údajně garážovaný KPÚV včetně munice a poblíž připravený palebný okop, ale mě to přijde krajně nepravděpodobné jednak kvůli vnitřnímu prostoru s ohledem na nutný prostor pro hlavní a krycí zbraň, jednak kvůli lomené úzké chodičce vstupu" achá, na ja, ja to špatně vrštehoval No, k tomu můžu říci jen to, co píše Ivo Vondrovský, to vím a zatím nemám důvod o tom pochybovat |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5374: Myslíš tu střílnu 85mm PvK? "Jeďte omrknout jeho střílnu " |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5374: ne..e, o B-S IV Milada, 1.arab, měl mít uvnitř údajně garážovaný KPÚV včetně munice a poblíž připravený palebný okop, ale mě to přijde krajně nepravděpodobné jednak kvůli vnitřnímu prostoru s ohledem na nutný prostor pro hlavní a krycí zbraň, jednak kvůli lomené úzké chodičce vstupu "o čem se zde bavíte? Jestli byl v B-S 1 vpravo kanón, či nikoliv?" |
|
|
|
o čem se zde bavíte? Jestli byl v B-S 1 vpravo kanón, či nikoliv? Byl tam. Jeďte omrknout jeho střílnu |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938