Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Fuky napsal v č. 5621: sem si to myslel, že jde o toto "L.P.O. - lehké polní opevnění" rozhodně zajímavej článek, škoda, že bez výkresu |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5611: na tu jsem zapoměl, tak vlastně dvě "v Darkovičkách" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5609: No, já jsem viděl L1 zatím na Vítkově, v Darkovičkách a na Bříze, na tenhle jsem ale zvědav. No, asi tam taky v tento den nepojedu. Rád bych se podíval pak ještě na K-S 4,3,2 a dál po řopíkách směrem nahoru na Sušinu "jedinou L1 kterou jsem na vlastní oči viděl je tan na Vítkově " |
|
|
|
forum.opevneni.cz/ > Články > Lehké polní opevnění - L.P.O. (pokud chcete vidět nákres je nutno se přihlásit) Jinak na fóru.opevneni je teď více zajímavých článků... |
|
|
|
jedinou L1 kterou jsem na vlastní oči viděl je tan na Vítkově Ale na K5 pojedu asi jindy, bude tam moc lidí v ten významný den |
|
|
|
"Vážení kolegové, dovolte mi, abych vás informoval o termínu slavnostního odhalení 4 cm kanonu vz. 36 - slavné zbraně L1 - v Muzeu československého opevnění K-S 5 "U potoka". Akce proběhne v sobotu dne 3. června 2006 a bude spojena s premiérou dalšího unikátu - opraveného a funkčního pevnostního čerpadla Buldog, jež se jako jediné dochovalo do dnešních dnů kompletní. Bližší informace bude možno získat na internetové stránce muzea k5.sweb.cz/ Zapište si toto datum do svých diářů už dnes a na tento víkend si neplánujte jinou akci! Na setkání se těší posádka srubu K-S 5 "U potoka" P.S.: Na kartu objektu jsem přidal pár dalších fotek z rekonstrukce kanónu, tak se mrkněte." Jiří Vaněček - Forum.Opevneni.cz |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5606: stará známá věc, jestli se k tomu dostanu, tak ti to najdu "Tak to vůbec nevím, že něco takového vyšlo." |
|
|
|
Tak, pánové, toto téma bylo úspěšně promazáno! Momentálně pracuji na sestavení obsahu tématu, takže bude již celkem bez problému možno pročítat naše velice zajímavé staré diskuse.
čet.Hrad napsal v č. 5578: Tam jsem to řešil také, tady ale rovněž.
"neřešil jsi to spíše na válce.cz?! Tam jsem nějakou podobnou diskuzi našel. "
čet.Hrad napsal v č. 5578: Měli by, aktuální informace by mohl mít možná Worchester? Já jsem tam byl naposledy v létě.
"A hodlají to prodlužovat až k nim? Stálo by to za zhlédnutí"
mbbb napsal v č. 5585: Tak to vůbec nevím, že něco takového vyšlo. "Ivo kdysi o tom napsal článek, nevím kde to vyšlo, zda v ATM, každopádně šlo o to, že ŘOP chtělo pro svoje potřeby koupit tanky" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5587: pevnostní tanky měly sloužit k ucpání průlomu v pevnostní linii - ŘOP o tom vážně uvažovalo, ale už se to nestihlo "Aha tohle, na to si vzpomínám, také jsem ten článek někde zachytil, ale bohužel jsem ho nějak opomenul okopírovat" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5585: Aha tohle, na to si vzpomínám, také jsem ten článek někde zachytil, ale bohužel jsem ho nějak opomenul okopírovat "Ivo kdysi o tom napsal článek, nevím kde to vyšlo, zda v ATM, každopádně šlo o to, že ŘOP chtělo pro svoje potřeby koupit tanky" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5583: Ivo kdysi o tom napsal článek, nevím kde to vyšlo, zda v ATM, každopádně šlo o to, že ŘOP chtělo pro svoje potřeby koupit tanky "nějak se nechytám...." |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5577: neřešil jsi to spíše na válce.cz?! Tam jsem nějakou podobnou diskuzi našel."Jinak k jedné véélmi staré věci, co se zde řešila tak před rokem a nechtěli jste mi věřit, podzemí Stachlu je stále zčásti zatopeno a to včetně kasáren." A hodlají to prodlužovat až k nim? Stálo by to za zhlédnutí |
|
|
|
Jinak k jedné véélmi staré věci, co se zde řešila tak před rokem a nechtěli jste mi věřit, podzemí Stachlu je stále zčásti zatopeno a to včetně kasáren. Pravdou je, že hladina klesla, nicméně z výše uvedeného důvodu není prozatím možno prodloužit prohlídkovou trasu dále na kasárna. | |
|
|
To, co bylo sešrotováno v Ústí by mělo být údajně ze skladu Kerhartic (u Ústí n. Orl.) Potom je ale trochu na hlavu, že s tím materiálem manipulovali po kolejích. No, sám nevím. | |
|
|
Tak sem to zjistil....všechno bylo odsunuto do Znoma a Pardubic či Prahy. Prahu a Pardubice zrušily, ve Znojmě by ještě něco mělo býti protože se tam vyklízelo opevnění jako poslední až ta totáče.....a a jeden řopík zapomněli ....věci z něj (vzduchotechniku, lafety, stůl, ....) můžete vidět na Haničce | |
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5542: A mnou oměřený a rozkreslený, ano přesně ten. S drobným přídavkem betonu na střeše... "Myslíš tamten, ten zajímavý, hezky upravený, vámi nafocený? " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5539: Myslíš tamten, ten zajímavý, hezky upravený, vámi nafocený? "No tak když ani ty nevíš, tak to je super! Už jsem o tom uvažoval jako o námětu na článek. " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5539: až budu střízliv, zapátrám ve skříni "No tak když ani ty nevíš, tak to je super! Už jsem o tom uvažoval jako o námětu na článek" ba né, přiznávám bez mučení, že o úseku XI asi nic nemám ale do skříně se podívám |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5538: No tak když ani ty nevíš, tak to je super! Už jsem o tom uvažoval jako o námětu na článek. "tak nahoď, ale asi nevím " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5536: tak nahoď, ale asi nevím "Velice zajímavá zřejmě německá přestavba 36ky..." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938