Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 5529: Velice zajímavá zřejmě německá přestavba 36ky... "co tam maj za unikát?" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5513: Vím o tom tolik co ty. Je to svinstvo.
"pánové, co víte o šrotaci vybavení LO v Ústí nad Orlicí? Prej tam zařvalo hafo periskopů a ventilátorů. "
mbbb napsal v č. 5513: Myslím, že to všechno byly věci z jižní hranice. Něco asi ve skladech ještě bude... "To to je ještě někde uložený? K čemu?" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5528: co tam maj za unikát? "Jestli pak víš o jedné lahůdce v úseku XI. nad Lybarem" |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5464: Jestli pak víš o jedné lahůdce v úseku XI. nad Lybarem - Velvěty? "Vždycky mě dojme, jak si museli dát práci s přestavění řopíků na pozorovatelny CO. Třeba obrázek 40 - než vykutali ten pozorovací otvor, to se u toho museli zvencnout " |
|
|
|
dneska vojákům je vybavení LO k ničemu - prodat na kšeft, nebo sešrotovat. je mi vůbec divný, že stále něco takového skladují................ |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5520: Jaké to měly být počty? No mrknu se na ty řopíky, i když v tom foru se moc neorientuju "To o čem se mluvilo na řopíkách se šrotovalo loni koncem roku. Že se to sešrotovalo, aniž by to armáda někomu řekla je normální, ale je mi spíš divný, že ještě něco takovýho měli." |
|
|
|
Že se to sešrotovalo, aniž by to armáda někomu řekla je normální, ale je mi spíš divný, že ještě něco takovýho měli. | |
|
|
nedávno o té šrotaci psali na diskusi na řopíkách, docela by mne zajímaly podrobnosti. | |
|
|
mbbb napsal v č. 5513: Kdy? Co je uložený, ten šrot? "co víte o šrotaci vybavení LO v Ústí nad Orlicí? Prej tam zařvalo hafo periskopů a ventilátorů. To to je ještě někde uložený? K čemu?" |
|
|
|
pánové, co víte o šrotaci vybavení LO v Ústí nad Orlicí? Prej tam zařvalo hafo periskopů a ventilátorů. To to je ještě někde uložený? K čemu? |
|
|
|
fotografie je z 30. let, pořízená před rokem 37, vojáci jsou od p.pl.11 Františka Palackého | |
|
|
Potřeboval bych poradit o jaké se jedná cvičení a v jaké době cvičení probíhalo. sechtl-vosecek.ucw.cz/cml/35mm/film35mm3625.html |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 5472: máme "Kolegové nemáte někdo mapy opevnění v Krkonoších konkrétně v okolí Pece pod Sněžkou. Díky" tady vojenstvi.kvalitne.cz/opevneni/oblasti/krkon... |
|
|
|
Kolegové nemáte někdo mapy opevnění v Krkonoších konkrétně v okolí Pece pod Sněžkou. Díky | |
|
|
mbbb napsal v č. 5464: "než vykutali ten pozorovací otvor, to se u toho museli zvencnout " to teda jo ( doufám že myslíš úsek K-51 objekt č. 14 myslim je na kamennem vrchu v Chomutově)
mbbb napsal v č. 5464: "Škoda, že tam nejsou žádné dobovky SOS, když odtamtud jsou známy " Mohl bych se zkusit optat v okresním muzeu v Chomutově nebo v muzeu Kadaň jestli tam něco nemají jinak o SOS Kadaň vyšel článek těsně před revolucí ve zdejším vlastivědném čtrnáctideníku. Pokud chceš můžu ti to přepsat a poslat. Už se těším až se tato kniha dostane až ke mě..... AKTUALITA: Členové KVH Nord- Sever opravili objekt LO. 36 C "bez čelní střílny" č.87. Postavili malou předsíňku a malý zákop k vchodu. Objekt má i dveře ale nevím jestli to jsou původní z nějaké 36 nebo jestli jsou vlastní výroby. Má i posuvné uzávěry střílen. Omítka je namaskovaná, stropnice a zemina mezi střílnami je chráněná ostnatým drátem......Vypadá to moc pěkně |
|
|
|
Dostal jsem od Ježíška, krom jiného, knížku "Val" - po prolistování - je to knížka pěkná, možná trošku místy nevyrovnaná a pár chybyček jsem tam zahlédl, ale nechci být hnidopich. Je zřejmé, že je to hodně dobrá kniha o opevnění. | |
|
|
hraničáři z Rýchor: souputnik.com/csol-mb.net/gallery_csol.php?d... |
|
|
|
Kolega autor zjevně vychází z pseudostudie Tomáše Krystlíka, zveřejněné ve stejném plátku. Přemýšlím, má-li něco smysl (opětovně) do redakce Respektu psát. | |
|
|
Vyšel pěkný článek v Respektu: forum.opevneni.cz/download.php?id=857 |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 5424: asi to je správně, když to má v knize, já si to už až tak moc nepamatuji - ale vím, že o tom Novák nic nepíše, neb jsme to tam před časem hledal "Právě se dívám, že dle nákresů J.Nováka (Fukyho oblíbenec ) nešla hrana rozšíření úplně s hranou záhozu, ale začínala cca 40cm na zemí a stejně vysoko byla i od záhozu. Otázkou je, zda je to správně a na základě jakých podlkadů" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938