Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Pavel.ct napsal v č. 5839: "Po získání zkušeností byl požedavek zvýšen na 400 kg/cm2 a v r. 1936 se pak norma zvýšila na již známých 450 kg/cm2. Pro někoho možná ne, ale pro mě je to nová informace " Jistě, při zahájení výstavby platily pro pevnost betonu stejné normy, jako u civilních staveb. |
|
|
|
Už je to nějaký čas co tu proběhla diskuze o pevnosti betonu objektů čs. opevnění. Nedávno jsem v literatuře narazil na informaci, že v době zahájení výstavby opevnění (první vybetonovaný objekt byl MO-S 8 15.-22.12.1935) byly nejvyšší nároky na pevnost betonu v tlaku 300 kg/cm2. Po získání zkušeností byl požedavek zvýšen na 400 kg/cm2 a v r. 1936 se pak norma zvýšila na již známých 450 kg/cm2. Pro někoho možná ne, ale pro mě je to nová informace | |
|
|
Hartmann napsal v č. 5836: to vížejo "Fuky: nechceš na to napsat článek? " |
|
|
|
No dejte si ještě po čuni | |
|
|
Fuky: nechceš na to napsat článek? | |
|
|
Hartmann napsal v č. 5833: a) řešili jsme to již spolu osobně "Chtěk bych se zeptat na rozliřovací znaky čs. helmy "hříbku" předválečné a poválečné výroby. Informuje mě někdo?" b) řešili jsme to již zde c) existuje zde téma čs. výstroj d) doplňuji jistou odlišnost i ve výstélce. |
|
|
|
poválečné hříbky mají menší nýty, slabší plech a pozdější i jednoduchý podbradník. | |
|
|
Chtěk bych se zeptat na rozliřovací znaky čs. helmy "hříbku" předválečné a poválečné výroby. Informuje mě někdo? | |
|
|
Jestli mohu, tak bych si zde tedy taky "přihřál polívčičku" Na mém webu www.cestyzaopevnenim.net se mě konečně podařilo rozšířit fotogalerii lehkého opevnění úseku "A Mladkov", kterou v tomto rozsahu nikde jinde na internetu nenajdete (zatím) Více se o aktualizaci dozvíte na úvodní stránce ("Aktuality","Novinky") |
|
|
|
lo36.wz.cz - Aktualizován web Muzea LO vz. 36 Ústí nad Labem - Hostovice, především jsou k nahlédnutí otevírací dny v prvním pololetí roku 2006. | |
|
|
mbbb napsal v č. 5829: Protože u něho sloužil můj druhý děda čet.Alois Vorel a zrovna jsem našel jeho "Průkaz o přeboru ve střelbě zbraní", na kterém bylo napsáno příslušenství k tomuto útvaru, o jehož existenci jsem neměl ponětí."proč tě zajímá zrovna tenhle p. pl.?" Jedná se o tento odznak |
|
|
|
Worchester napsal v č. 5828: proč tě zajímá zrovna tenhle p. pl.? "23.pěš. pluku "Amerických Slováků" |
|
|
|
Neví někdo něco o čs.23.pěš. pluku "Amerických Slováků"? | |
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 5825: mbbb ti odpověděl za mě, jak vidno, má lepší paměť Nicméně, pokud bys ty, eventuelně kolega Rydlo potřeboval něco ohledně tohoto zjistit - L.Stejskal/J.Stejskal - Drama '38 "a co hran.prap. 2 ten obsazoval taky linii opevnění?" |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 5825: za mob západní část Krkonoš "a co hran.prap. 2 ten obsazoval taky linii opevnění?" |
|
|
|
a co hran.prap. 2 ten obsazoval taky linii opevnění? | |
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 5822: SP nevznikaly prostým vyčleněním z nějakých p.pl."ten vzniknul vyčleněním z jakého pluku??? 44,22 nebo 48???" konkrátně SP XXX vznikl k 1.7. 38 a jeho mužstvo pocházelo od několika p. pl., především od p. pl. 30 |
|
|
|
mbbb napsal v č. 5821: ten vzniknul vyčleněním z jakého pluku??? 22,48 nebo hran.prap.2??? "SP XXX" |
|
|
|
Hawkeye.Pierce napsal v č. 5816: SP XXX "Která jednotka obsazovala linii LO na úseku CH2 Polubný??" |
|
|
|
Fuky napsal v č. 5817: Pro jistého Filipa R. a částečně i pro sebe ..... "K čemu to potřebuješ?" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938