Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
![]() |
mbbb napsal v č. 6339: Já nic neříkám, já se zatím jen těším."co říkáte na poslední svazek edice Pevnosti Plzeňská čára?" V souvislosti s tím, budu odebírat nějaký větší počet zmíněného titulu u V. Kupky za velice přijatelnou cenu bez přirážky knihkupců, čili, kdo bude mít zájem, prosím hlásit. |
|
|
![]() |
co říkáte na poslední svazek edice Pevnosti Plzeňská čára? |
|
|
![]() |
Glynwed napsal v č. 6332: Beru to na vědomí, budoucnost ukáže "Streso: 1:1 by jsi to neuměl??? " ![]() Snad se toho dožijeme ![]() |
|
|
![]() |
Hartmann napsal v č. 6330: Myslím, že by ti plast moc nešel po chuti "Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? " ![]() |
|
|
![]() |
Hartmann napsal v č. 6334: Spíchnul jsem to za půl hoďky v SolidWorksu, protože jsem přišel na vyučování z Prototypingu a dozvěděl se, že máme míti připravený model na tisk."Streso: Nádhera. Akorát to nemá základovou desku 3D model jsi kreslil ty? V čem?" No není to nic převratného ![]() |
|
|
![]() |
P.N. Přesně tak jsem to přece myslel ![]() |
|
|
![]() |
Streso: Nádhera. Akorát to nemá základovou desku ![]() |
|
|
Hartmann napsal v č. 6330: Jo, to je do kávy a do čaje atd."Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? " ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
Streso: 1:1 by jsi to neuměl??? ![]() |
|
|
![]() |
Hartmann napsal v č. 6330: Eee, je to z plastu a vytištěné na 3D tiskárně "Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? " ![]() |
|
|
![]() |
Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? ![]() |
|
|
![]() |
Pidi pixle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
david gore napsal v č. 6319: Tak mi prosímtě udkaž co je nepřesné, rád se poučím, to že se tam bude osazovat je fakt. A že nad tím spekulujou už 20 let je jedno, nyní se bude realizovat a to je podstatné."Ten rozsah celého areálu měl být mnohem větší, až po Chlupáč a Signál. Jinak autorovi výše citovaného příspěvku doporučuji více se informovat, když už byl v sobotu na Darkovičkách a zbytečně "neplácat" nepřesnosti na internetu."
Fuky napsal v č. 6323: Znáš ho přece, takže víš jaký je, nic neřekne, už jenom vypáčit z něj nějakou informaci dá práci. No osobně si myslim že taky za tím musí stát. "Kdo za tím stojí - Kuchař?" |
|
|
![]() |
david gore napsal v č. 6319: Myslím, že ale na druhou stranu existovala úvaha o jistém promítacím sálu a expozicích. Osazovat do Orla pětaosmdesátku není moc dobrý nápad, myslím... Kdo za tím stojí - Kuchař? "Už tehdy byla úvaha, že Orel bude mít levou stranu v podobě z roku 1945 a pravá pak vyplynula z událostí po roku 1989. " |
|
|
![]() |
Málem bych zapoměl, ptal jsem se správce památníku čs. opevnění v Darkovičkách jak to bude s tím osazením pevnostního kanonu vz. 44/59 do Orla. A včil se držte, protože se bude osazovat a to jeden do střílny levé kasematy a druhý bude umístěn ve srubu v rámci expozice. Celý proces je zdržován pouze armádou, která ještě Orla nepředala SZM. Takže až bude Orel ve vlastnictví SZM, což je otázka myslim max. 1 roku, provedou rekonstrukci a osazení. Pokud by byl zájem hodil bych na frontu fotky interiéru MO-S 20 a střílny pro 85 mm kanon vz.44/59. Je to fakt maras a doufám také námět k diskusi, jestli je správné osazovat výzbrojní součásti nepříslušící danému objektu. |
|
|
![]() |
Takže záhada s odvozem techniky od O-S 10 Křižovatka je vyřešena. Technika byla odvezena kvůli změně zákona o zbraních, pokud by zůstala, čekala by pana Jatzka zřejmě pokuta. Zřejmě je třeba nějaká registrace či co. Takže vypadá to, že se už u Křižovatky neobjeví.![]() |
|
|
![]() |
jirik napsal v č. 6275: "Posun v uvažování. Když se drbeš s tím, abys to měl OK uvnitř, je nelogické mít to venku blbě." S tím souhlasím, nicméně škoda, že ten posun u Vás nenastal již před zahájením natírání OP-S 25 maskovacími barvami - ušetřily by se tak jistě nemalé finanční prostředky... |
|
|
![]() |
fusilier napsal v č. 6274: Posun v uvažování. Když se drbeš s tím, abys to měl OK uvnitř, je nelogické mít to venku blbě. "když si s tou maskovanou dělal KVH Opava takovou práci, proč ji odstranil." |
|
|
![]() |
jirik napsal v č. 6271: Neboj, já vim, jak vypadala původní omítka."Ona to byla hodně hodně moc tmavá šedá, až do černa, ono to opticky skoro nerozeznáš. Tohle taky není pravá černá." ![]() |
|
|
![]() |
Toto je "vzorek" omítky ze vstupní chodbičky objektu K-S 26, kam se sluníčko apod. nedostane www.cestyzaopevnenim.net/omitka.jpg |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938