Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
mbbb napsal v č. 6339: Já nic neříkám, já se zatím jen těším."co říkáte na poslední svazek edice Pevnosti Plzeňská čára?" V souvislosti s tím, budu odebírat nějaký větší počet zmíněného titulu u V. Kupky za velice přijatelnou cenu bez přirážky knihkupců, čili, kdo bude mít zájem, prosím hlásit. |
|
|
|
co říkáte na poslední svazek edice Pevnosti Plzeňská čára? | |
|
|
Glynwed napsal v č. 6332: Beru to na vědomí, budoucnost ukáže "Streso: 1:1 by jsi to neuměl??? " Snad se toho dožijeme |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 6330: Myslím, že by ti plast moc nešel po chuti "Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? " |
|
|
|
Hartmann napsal v č. 6334: Spíchnul jsem to za půl hoďky v SolidWorksu, protože jsem přišel na vyučování z Prototypingu a dozvěděl se, že máme míti připravený model na tisk."Streso: Nádhera. Akorát to nemá základovou desku 3D model jsi kreslil ty? V čem?" No není to nic převratného |
|
|
|
P.N. Přesně tak jsem to přece myslel . | |
|
|
Streso: Nádhera. Akorát to nemá základovou desku 3D model jsi kreslil ty? V čem? | |
|
|
Hartmann napsal v č. 6330: Jo, to je do kávy a do čaje atd. Specialni zboží pro všechny Bunkrology "Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? " |
|
|
|
Streso: 1:1 by jsi to neuměl??? | |
|
|
Hartmann napsal v č. 6330: Eee, je to z plastu a vytištěné na 3D tiskárně "Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? " |
|
|
|
Streso: jéé. muuhehehe. to je z cukru? | |
|
|
Pidi pixle |
|
|
|
david gore napsal v č. 6319: Tak mi prosímtě udkaž co je nepřesné, rád se poučím, to že se tam bude osazovat je fakt. A že nad tím spekulujou už 20 let je jedno, nyní se bude realizovat a to je podstatné."Ten rozsah celého areálu měl být mnohem větší, až po Chlupáč a Signál. Jinak autorovi výše citovaného příspěvku doporučuji více se informovat, když už byl v sobotu na Darkovičkách a zbytečně "neplácat" nepřesnosti na internetu."
Fuky napsal v č. 6323: Znáš ho přece, takže víš jaký je, nic neřekne, už jenom vypáčit z něj nějakou informaci dá práci. No osobně si myslim že taky za tím musí stát. "Kdo za tím stojí - Kuchař?" |
|
|
|
david gore napsal v č. 6319: Myslím, že ale na druhou stranu existovala úvaha o jistém promítacím sálu a expozicích. Osazovat do Orla pětaosmdesátku není moc dobrý nápad, myslím... Kdo za tím stojí - Kuchař? "Už tehdy byla úvaha, že Orel bude mít levou stranu v podobě z roku 1945 a pravá pak vyplynula z událostí po roku 1989. " |
|
|
|
Málem bych zapoměl, ptal jsem se správce památníku čs. opevnění v Darkovičkách jak to bude s tím osazením pevnostního kanonu vz. 44/59 do Orla. A včil se držte, protože se bude osazovat a to jeden do střílny levé kasematy a druhý bude umístěn ve srubu v rámci expozice. Celý proces je zdržován pouze armádou, která ještě Orla nepředala SZM. Takže až bude Orel ve vlastnictví SZM, což je otázka myslim max. 1 roku, provedou rekonstrukci a osazení. Pokud by byl zájem hodil bych na frontu fotky interiéru MO-S 20 a střílny pro 85 mm kanon vz.44/59. Je to fakt maras a doufám také námět k diskusi, jestli je správné osazovat výzbrojní součásti nepříslušící danému objektu. | |
|
|
Takže záhada s odvozem techniky od O-S 10 Křižovatka je vyřešena. Technika byla odvezena kvůli změně zákona o zbraních, pokud by zůstala, čekala by pana Jatzka zřejmě pokuta. Zřejmě je třeba nějaká registrace či co. Takže vypadá to, že se už u Křižovatky neobjeví. | |
|
|
jirik napsal v č. 6275: "Posun v uvažování. Když se drbeš s tím, abys to měl OK uvnitř, je nelogické mít to venku blbě." S tím souhlasím, nicméně škoda, že ten posun u Vás nenastal již před zahájením natírání OP-S 25 maskovacími barvami - ušetřily by se tak jistě nemalé finanční prostředky... |
|
|
|
fusilier napsal v č. 6274: Posun v uvažování. Když se drbeš s tím, abys to měl OK uvnitř, je nelogické mít to venku blbě. "když si s tou maskovanou dělal KVH Opava takovou práci, proč ji odstranil." |
|
|
|
jirik napsal v č. 6271: Neboj, já vim, jak vypadala původní omítka. Šlo mi pouze o to, když si s tou maskovanou dělal KVH Opava takovou práci, proč ji odstranil. "Ona to byla hodně hodně moc tmavá šedá, až do černa, ono to opticky skoro nerozeznáš. Tohle taky není pravá černá." |
|
|
|
Toto je "vzorek" omítky ze vstupní chodbičky objektu K-S 26, kam se sluníčko apod. nedostane www.cestyzaopevnenim.net/omitka.jpg |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938