Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Ono s tím bylo uvažováno i v dalším prototypu, ale uvažováno! | |
|
|
jsem teď hokně, takže jen jeden postřeh - ZB-60 byla skutečně armádou uvažována jako tanková zbraň, např. Škodovácký tank ŠOT, tam byl ale hned v počátku odmítnut výrobcem kvůli možnému zvýšení hmotnosti a omezení schopnosti tanku plavat. Vydrž, do Šády ti mrknu zítra, procinkni ráno |
|
|
|
Prosím vás nemáte někdo nějaký důveryhodný zdroj, který vyvrací zavedení? Já opravdu nevím, jak to těm lidem vysvětlit. Já jsem bohužel všechno četl a zpracovával po knihovnách a zpracovaný materiál o ZB-60 jsem ztratil, takže Tak před třemi, čtyřmi lety dokonce vyšel v SM článek o ZB-60, nemáte někdo, prosím, nějaká stará čísla? Co říká Šáda? (toho také nemám..) | |
|
|
forum.valka.cz/viewtopic.php/p/208144#208144 Pomóóc!!!! Upozorňuji, že původní název tématu zněl ZB vz. 60, totéž označení bylo prezentováno v úvodním příspěvku jako armádní označení. |
|
|
|
tady je jakási recenze na tu Plzeň, je tam i ta chybějící kapitolka - jeden úsek LO: www.ropiky.net/clanek.php?id=1170194545 Pozn.: aby nedošlo k omylu - nepsal sem to já!!! |
|
|
|
Krojc napsal v č. 6344: Vyhlašuji soutěž kdo první v této knize najde štiku a kosočtverec s čárkou uprostřed (schematický náčrtek dámského přirození) "Olda Gregar jako obvykle exceluje svými pečlivě vyvedenými rysy" |
|
|
|
Worchester napsal v č. 6352: hřích nezráleho mládí "Že by Liběchovická příčka? " |
|
|
|
Ono holt záleží na tom, jaký má autor ke svému dílu vztah a kolik práce do něj investuje... | |
|
|
mbbb napsal v 6345: Že by Liběchovická příčka? "ale nejvydařenejší kniha z edice Pevnosti je jiná" |
|
|
|
Jde o 28. svazek edice Pevnosti od Fortprintu pod titulem Plzeňská čára. Zatím začínám hlouběji studovat. | |
|
|
giro.c napsal v č. 6349: mno nevím, já si zatím pubertu užívám, ale od tebe bych to nečekal "to je dost dvojsmyslné" Jinak, mohu se zeptat na název oné knihy o které je tu řeč? Ještě se tu nevyskytl (jsem líný hledat v publikacích, v googlu mi to nejde o nic líp) *edit, koukám a vidím, že jsem slepý.... |
|
|
|
Krojc napsal v č. 6346: to je dost dvojsmyslné "Jsem zvědavý od přirození" |
|
|
|
Knihovníci by měli mít za povinnost oznámit klady i zápory díla širší obci čtenářské a ne se zakopat na pozicích... | |
|
|
Krojc napsal v č. 6346: zkus na to přijít..... "Poděl se s kolegou, co ti chybí a která se ti líbí víc (proč). Jsem zvědavý od přirození" |
|
|
|
Poděl se s kolegou, co ti chybí a která se ti líbí víc (proč). Jsem zvědavý od přirození | |
|
|
faktografické chyby tam sou, jenže ty sou v každé knize chybí tam i jedna kapitolka...... nejvíc mě mrzí chyby v popisu ZH a tak nějak i SOS ___________________________________________ ale nejvydařenejší kniha z edice Pevnosti je jiná |
|
|
|
Je to tak obsáhlé, že těch skoro 400 stran se dá louskat celou zimu (pokud nějaká bude ). Opět skvělé grafické vybavení, Olda Gregar jako obvykle exceluje svými pečlivě vyvedenými rysy, i staré fotky daleko kvalitnější než ve starších publikacích, hodně barevných doplňků. Knížka hezká, obsažná, pečlivě dokumentovaná a IMHO velice vydařená.Z edice PEVNOSTI zatím nejrozsáhlejší obsahem a nejvydařenější provedením. Smekám. Případné nedostatky faktografie až nejdříve na jaře , dřív se to asi nedá důkladně nastudovat. Autoři a Honzo Škodo, díky... | |
|
|
ahoj pánové, viděl jsem pěkné plány Haničky po pánovi, co tam dělal vojenského stvaře. Já na TO moc nejsem, ale tohle vypadalo zajímavě. Příležitostně si chci pořídit kopie. Proč sem ale píšu, už ste někdo četli tu novou "Plzeň"? |
|
|
|
Muzeum čs. opevnění - dělostřelecká tvrz Bouda spustilo novou internetovou prezentaci. Informace o historii i současnosti dělostřelecké tvrze Bouda najdete nyní na adrese: www.boudamuseum.com/ | |
|
|
je to dobrá kniha já ji odebírám bez přirážek přímo z vydavatelství |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938