Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
Aneb jak nejlépe zjistit cenu daného předmět, stačí ho strčit na jakoukoliv aukci. A prodávající aby o tu věc nepřišel, tak se domluví s nějakým známým , který toho dotyčného zájemce prostě přehodí. Pak se může prodejce udivovat, kolik že jsou lidi ochotni dát za daný předmět. |
|
|
|
Pavel.ct napsal v č. 6380: Ale co tak sleduju, rozprodává velice, velice zajímavou sbírku. A psal, že hodlá vypustit ještě další ... stejně to koupí zase celý jeden stejnej člověk "Toho "Týpka" znám a můžu Vám říct, že z těch přihazujících cen je vyvalenej stejně jako vy i já " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6378: Toho "Týpka" znám a můžu Vám říct, že z těch přihazujících cen je vyvalenej stejně jako vy i já "Na aukru jsem teď poslední dobou furt a někdo z Králicka tam prodáva mraky fotopohlednic (ten stejný co na odkazech), Ten týpek na tom vydělal pomalu na nový auto, a jak říkáš, všechno kupuje ten stejný člověk.... Stejně tak všechny fotky prvorep. vojáků kupuje taky furt jen jeden člověk." |
|
|
|
mbbb napsal v č. 6377: Nemohu se zbavit pocitu, že je to jenom habaďůra a ty příhozy jsou jenom na přilákání kupujících."a to není nejhorší případ, sou tam i pohlednice přes 5 tisíc a kupuje to za ty prachy pořád stejnej člověk." Jakou ty fotky maj zhruba cenu? |
|
|
|
mbbb napsal v č. 6377: Na aukru jsem teď poslední dobou furt a někdo z Králicka tam prodáva mraky fotopohlednic (ten stejný co na odkazech), Ten týpek na tom vydělal pomalu na nový auto, a jak říkáš, všechno kupuje ten stejný člověk...."to není nejhorší případ, sou tam i pohlednice přes 5 tisíc a kupuje to za ty prachy pořád stejnej člověk. To je děs " Stejně tak všechny fotky prvorep. vojáků kupuje taky furt jen jeden člověk. |
|
|
|
co dneska stojej fotky s opevněním: www.aukro.cz/item166055561_opevneni_1938_bun... a to není nejhorší případ, sou tam i pohlednice přes 5 tisíc a kupuje to za ty prachy pořád stejnej člověk. To je děs _________ tohle je asi rekord: www.aukro.cz/item166357429_opevneni_1938_bun... |
|
|
|
Fuky 6358 - Šáda píše, že : "Další vyžadované úpravy se prověřovaly v červenci 1938, ale opakování balistických zkoušek hlavní štáb nařídil až v srpnu toho roku. Přísně ukládal, že se nehody nesmějí opakovat, ale už z data je vidět, že československá armáda velkorážný kulomet vlastní výroby nemohla dostat včas, i když se v té době pracovalo na přípravě sériové výroby této zbraně ve Vsetíně..." | |
|
|
Streso napsal v č. 6374: Na internetu, myslím, není kromě anglických stránek se "ZB vz. 60" nic. "Je někde na netu fotka kolové lafety ZB-60 nebo je jenom v knize?" |
|
|
|
Je někde na netu fotka kolové lafety ZB-60 nebo je jenom v knize? | |
|
|
Fuky napsal v č. 6372: Že se vůbec snažím ale na předválečnou kolovou lafetu je ve více prvcích hodně podobný."Nepovídej "
Fuky napsal v č. 6372: Plus ještě malosériová výroba. Bohužel jsem zrovna v pátek půjčil Honzovi Obrněnou techniku díl 6 od Pejčocha, kde jsou o zbrani další zmínky právě v souvislosti s tankem ŠOT. "Ale díky, nicméně bohužel jsme se nikam nepohnuli... (až na potvrzení o exportu do Jug.)" |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6371: Nepovídej "Dále Fuky, ten podstavec na fotce z válka.cz ( i.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/000081... ) je opravdu nějaký pozdější nebo zahraniční typ. " Ale díky, nicméně bohužel jsme se nikam nepohnuli... (až na potvrzení o exportu do Jug.) |
|
|
|
Jedna věc, počet kulometů Oerlikon (vz.36) je v Šádovi uváděn kapánek zmateně a spíše mi vychází nižší než běžně udávaný 227 ks v září. V té době bylo ve výzbroji určitě 200 ks těchto kulometů, ale ...
Objednávky, které vojenská správa v roce 1938 vydala, byly adresovány zase jen firmě Oerlikon. V lednu to bylo 27 souprav a v červenci a září dalších 27. Některé zbraně se pak přejímaly až v roce 1939 a část poslední objednávky MNO stornovalo. Z toho mi nepřímo vychází, že ten počet byl nižší, i když z formulace se dá vyvodit i opak Dále Fuky, ten podstavec na fotce z válka.cz ( i.guns.ru/forums/icons/forum_pictures/000081... ) je opravdu nějaký pozdější nebo zahraniční typ.
15mm kulomet ZB-60 se nakonec jen v omezené míře do sériové výroby dostal a dočkal se i exportu (např. do Jugoslávie). Firmě se podařilo prodat i licenci na tendo vzor do Anglie
Takže opět poněkud obecné tvrzení bez podrobností Citace z knihy Československé ruční palné zbraně a kulomety, Šáda Miroslav, strany 137, 138 |
|
|
|
Streso napsal v č. 6368: Já se s nikým hádat nechci, řekl jsem tam již vše... "Fuky ty se chceš hádat s Tinťou? To jsem zvědav jak to dopadne, toho pána znám a myslím si že toho ví docela hodně " |
|
|
|
čet.Hrad napsal v č. 6366: To nejsi sám "Kua, tak to bych do kluků z Trigonometru neřekl takhle si časem začnou krást exponáty muzea navzájem" |
|
|
|
Fuky ty se chceš hádat s Tinťou? To jsem zvědav jak to dopadne, toho pána znám a myslím si že toho ví docela hodně |
|
|
|
Našel jsem nk ZB-60 nějaké postřehy v Šádovi, třeba ten export do Juginy byl, podrobněji ti to vypíšu zítra, teď už spím | |
|
|
Fuky napsal v č. 6364: No a to jsou ty dle tebe nezajímavé objekty na MJ no holt budeš muset přijet a vyrazíme po moravském betonu
"Zajímavý článek - ropiky.net/clanek.php?id=1170595582#"
Fuky napsal v č. 6365: Kua, tak to bych do kluků z Trigonometru neřekl takhle si časem začnou krást exponáty muzea navzájem "no, a myslím, že zde poněkud "chcíplá" diskuse opravdu obživne - ropiky.net/clanek.php?id=1171309265 " |
|
|
|
No, a myslím, že zde poněkud "chcíplá" diskuse opravdu obživne - ropiky.net/clanek.php?id=1171309265 Co vy na to? |
|
|
|
Zajímavý článek - ropiky.net/clanek.php?id=1170595582# | |
|
|
Fuky napsal v č. 6362: Tak jinak, byla požadována! Ale výsledek je stejný, v tom je fakt, že si až moc často pletou plán a skutečnost "Ono s tím bylo uvažováno i v dalším prototypu, ale uvažováno!" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938