Československé opevnění z let 1935-1938

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2121-2140 z 2724
Po
Fuky 3.1.2005 21:46 - č. 1834
Fuky david gore ad.minulost: A ty si myslíš, že jsem plně nadšen z toho, že kvůli kopule do Aleje byl ještě víc poničen Křížek, že kvůli střílnám a zvonům byly zpraseny některé opavské objekty? Nejsem. Trhat prvky ze zachovalých objektů může jenom dobytek. Co se týče té vzduchotechniky, tento styl krádeží považuji spíše za záchranu, neboť je daleko lepší, když se to někde vystaví, než když originální vzduchotechnika, těsnící koule do kanonu, rozvody, periskopy atp. zmizí navždy ve šrotu nebo budou zlikvidovány vandaly. Sám mám například doma poslední původní dochovaný uzávěr vchodové střílny z úseku CH-2. Bylo mi líto jej tam nechat než zmizí někde ve šrotu.
čet.Hrad 2.1.2005 22:13 - č. 1822
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1819:
"Do podzemí Skutiny se dá dostat i jinudy než skrz Balcarův objekt "
Dobře, tak vynech ještě vstupní objekt (který bych si mimochodem taky chtěl omrknout, páč jsem na něm ještě nebyl) a máš už jenom samý zatopený, pouze vydřevené (pokud vůbec) a nezajištěné šachty, což je hoodně o držku
Fuky napsal v č. 1819:
"Ale asi máš pravdu, nakonec stejně podlehnu a pojedu tam, nicméně již netuším, jestli se udržím a nezačnu se s nima hádat."
To dej určitě vědět, půjdu tě podrořit pádnými argumenty (například ocelovým ježkem po hlavě )
Fuky 2.1.2005 22:10 - č. 1820
Fuky čet.Hrad:Samozřejmě, otázkou je, jestli myslíš zamčené, zavařené a zazděné objekty, dále objekty, ve kterých jsou chatičky nebo objekty, vedené oficiálně jako muzea (např. ty, které jsou v Ráboňovi).
Fuky 2.1.2005 22:08 - č. 1819
Fuky čet.Hrad-1817:Do podzemí Skutiny se dá dostat i jinudy než skrz Balcarův objekt Ale asi máš pravdu, nakonec stejně podlehnu a pojedu tam, nicméně již netuším, jestli se udržím a nezačnu se s nima hádat.
čet.Hrad 2.1.2005 22:01 - č. 1817
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1812:
"a jeho muzeum v životě nenavštívím (což je sice směšné, ale prostě z principu). To je celý můj boj proti němu."
Zásadový postoj, ale sám se ochuzuješ o zajímavý zážitek (tím nemyslím pohled na "originální" střílny)
čet.Hrad 2.1.2005 21:59 - č. 1816
čet.Hrad
david gore napsal v č. 1810:
"Řeči se vedou, podávájí trestní oznámení a nic se nestalo"
To se ještě někdo snaží podávat? Po těch zkušenostech?! Zbytečné
david gore napsal v č. 1810:
"Proberte se, žádáne hlavu Balcara a to se nestane."
To bych ani nežádal, Fukyho postoj je moc radikální, ovšem i mě dost vadí způsob získávaní "materiálu" pro muzeum (navíc mají velice "odpovídající" překážky kolem objektu )
čet.Hrad 2.1.2005 21:57 - č. 1815
čet.Hrad
david gore napsal v č. 1805:
"Asi takové, jako na 90% "zabraných" objektech"
Fuky napsal v č. 1808:
"david gore-1805: Procento je přehnané, což je ovšem pouze můj názor"
Tedy pokud bych to použil doslovně, tak v tom má David pravdu. Pokud ovšem rozlišuje jak píše "zabrané" objekty a opravdu provozované objekty jako K-S 5, Březinku apod. Já už mám za těch pár let prochozeno (více či méně, někdy jen jednou a někdy x krát) většinu TO (mimo cca 1/2 OP a celé B) a skutečně se to tak děje. Například do spousty objektů jsem se dostal jen díky tomu, že chodím po bunkrech v létě a to jsou na svých bunkrech i ti takzvaní správci či chalupáři
Fuky 2.1.2005 17:05 - č. 1814
Fuky Proč bych mu měl závidět?
Fuky 2.1.2005 15:14 - č. 1812
Fuky 1810: Já na něj trestní oznámení nepodávám, jen proti jeho čuňárnám bojuji tím způsobem, že rozšiřuju že je to dobytek, což je, na tom se snad davide shodneme, a jeho muzeum v životě nenavštívím (což je sice směšné, ale prostě z principu). To je celý můj boj proti němu.
Fuky 2.1.2005 13:43 - č. 1807
Fuky david gore-1803: To je můj vlastní názor na trhání prvků a likvidaci jiných objektů. To, že mě k němu zavedl svým způsobem i Ráboň, nepopírám. Ovšem podobné hlasy jdou i z jiných míst, dokonce i od uživatelů tohoto fóra. Likvidace zachovalého R-S 81 a unikátního cvičného objektu u Žárovic kvůli debilní střílně, místo které je možno vyrobit maketu mi příjde jako prasárna největšího kalibru.
Fuky 1.1.2005 19:01 - č. 1802
Fuky V publikaci je toto uvedeno a odkazuje na IC.
čet.Hrad 1.1.2005 18:56 - č. 1801
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1800:
"Jen se divím, že objekt není uveden v Ráboňových muzeích."
ten stav se tak často mění, že se panu Martinu Ráboňovi divím, že vůbec něco takového dělá, když to bude platit tak max 1 rok (tím nemyslím jako celek)
Fuky 1.1.2005 18:52 - č. 1800
Fuky čet.Hrad-1798: Jen se divím, že objekt není uveden v Ráboňových muzeích.
Fuky 1.1.2005 18:12 - č. 1799
Fuky čet.Hrad-1797: a)vysvětlím v online okně
b)každý má vlastní názor, na druhou stranu, proč ty bunkry vlastně nenechat zlikvidovat, že? Podobnou logiku poněkud nechápu.
čet.Hrad 1.1.2005 18:08 - č. 1798
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1795:
"Na R-S 71 je "muzeum"? Nezaregistroval jsem."
ono je to asi opravdu "muzeum", takový ten častý případ vyčištění objektu a okolí, uzavření, napsání cedule, že tento objekt spravuje ten a ten a tím to vše asi končí (moje návštěva na objektu byla v r 2003)
čet.Hrad 1.1.2005 18:05 - č. 1797
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1793:
"Jsem rád, že se pánové baví na můj účet. "

Nechápu
Fuky napsal v č. 1793:
"Nejsem zastáncem muzea v každém objektu, ale rozhodně bych neváhal podpořit vlastními silami akci, která by vedla kupříkladu k vyčištění objektů a zlikvidování náletových dřevin zasahujících přímo do objektů."
Tak to souhlasím, v tom se bohužel s davidem neshodneme, on to raději předem odsoudí, jirik to v č.1790 řekl hezky
Fuky 1.1.2005 17:57 - č. 1796
Fuky asd1937-1792: Moment, nějak jsem si nevšiml, že by stát udržoval za miliony nějaké objekty (vyjma Darkoviček, které tedy spadají pod SZM a objektů na MJ, které ovšem již AČR opustila a Am, Bg a Sm).
Obávám se, že se milion vztahoval na výstavbu, nikoliv na údržbu.
Fuky 1.1.2005 17:53 - č. 1795
Fuky david gore-1785: Na R-S 71 je "muzeum"? Nezaregistroval jsem.
Fuky 1.1.2005 17:44 - č. 1793
Fuky čet.Hrad, david gore: Jsem rád, že se pánové baví na můj účet.
david gore: Nejsem zastáncem muzea v každém objektu, ale rozhodně bych neváhal podpořit vlastními silami akci, která by vedla kupříkladu k vyčištění objektů a zlikvidování náletových dřevin zasahujících přímo do objektů.
Myslím, že by podobná akce vzhledem k počtu bunkráků nebyla v případě jejich chuti tak úplně nereálná.
Nebo se nám to má sakra rozpadnout?
Taktéž si myslím, že by vůbec nebylo od věci bojovat proti různým blbcům, kteří v objektech chtějí dělat diskotéky (viz MJ) a podobné hovadiny.
Současně ovšem proti provozovatelům muzeí naprosto vůbec nic nemám, pokud to nejsou nějací exoti a bez problému člověka do objektu bez jakýchkoli cavyků pustí, nebo objekt spíše nedevastují či podobně.
Specifikum je Skutina, kde je ovšem většina kolegů zcela logicky proti prasárnám Balcara a muzeum bojkotují.
jirik 30.12.2004 15:48 - č. 1790
jirik
david gore napsal v č. 1789:
"když si člověk uvědomí, že na těžký objekt byl milionový rozpočet ze státní poklady, oni "bunkrologové" to z platů a znalostí vysokoškoláků nepřivedou do původního stavu."
To je pěkná ptákovina. Copak bunkrologie je výsadou a specialitou vysokoškoláků? Navíc i s menšími než s vysokošloskými platy je možné lecčeho dosáhnout. Musí se ale používat zásada - míň kecat a víc makat :o)
2121-2140 z 2724
Po