Československé opevnění z let 1935-1938

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2101-2120 z 2724
Po
Glynwed 19.1.2005 07:54 - č. 1871
Glynwed O víkendu jsem byl poprvé uvnitř řopíku....no, nic moc .
Fuky 18.1.2005 18:21 - č. 1870
Fuky Rád bych upozornil na vydání nového čísla časopisu Přísně Tajné! (číslo 1/2005 - vyšlo 12. 1. 05), kde vyšel kromě jiných neméně zajímavých článků i článek Jindřicha Marka "Výstřely v soutěskách", pojednávající o opevnění a jednotkách SOS a FS v prostoru dnešního Národního parku České Švýcarsko. -Myslím, že stojí rozhodně za přečtení.
Fuky 14.1.2005 22:00 - č. 1869
Fuky Mimochodem, teď mě tak napadá, když byli z Opavských bunkrů vyhoštěni policií a armádou bezdomovci (z čímž ale od začátku nesouhlasím, a většina kolegů na mě kouká jak na debila), kteří pochopitelně v objektech povoleno přespávat neměli, co takhle vyhodit z N ty chataře? Prostě to nahlásit AČR? Že by měla skupinka lidí povoleno armádou využívání vojenského objektu jako chatku, o tom silně pochybuji.
Fuky 12.1.2005 20:33 - č. 1865
Fuky 1863- Nejprve zcela jasně napíše, že Podkarpatská Rus byla zcela nedůležitá a že prakticky ani nebyla bráněna (-prakticky jediné místo, kde se naše armáda střetla se skutečnou armádou ) následně, když mu odpovím, že je to volovina, napíše, že to tak vlastně vůbec nemyslel. Následně mě přesvědčuje o své znalosti opevnění (která pochopitelně vyplývá z jeho předchozích příspěvků )... No, škoda slov.
Na válce.cz jsem byl jednou, a nějak mi to dle úrovně diskutujících o opevnění stačilo...
čet.Hrad 11.1.2005 22:30 - č. 1864
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1862:
"zbytek jsou naprosté tlachy a příspěvky ve stylu "ano" "ne" "jak se máš" "Beneš byl blbec" "sudeťáci jsou prasata" apod"
Hlavně se přou furt o stejném, aniž by si přečetli výše napsané (teda ne že já bych to udělal jako nově příchozí, natož teď), některé názory jsou navíc dost extrémní
Fuky napsal v č. 1862:
"Začíná to přerůstat v chat, mělo by se s tím něco udělat. Pokusím se ohledně toho asi kontaktovat egliho nebo Honzu M. "
Ideální by bylo nutnost přihlášení do fora (pouze v tomto případě, kvůli její diskutabilnosti), nebo speciální komentářové forum pod článkem
čet.Hrad 11.1.2005 22:27 - č. 1863
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1862:
"co ze mě jeden "pan kolega" udělal vola"
To už je celkem klasika (tím nemyslím tvoje shazování )
Fuky napsal v č. 1862:
"už tam opět nepřispívám"
Já teď po roce navštívil www.valka.cz:-) Taky jen místnost o září a dokonce jsem se dočetl, že bychom se měli vrátit k původní debatě jestli ano/ne, probíralo se tam opevnění, že prý technická stránka a podobně s diskuzí o otázce možností obrany nesouvisí!!! Navíc ti experti "bunkrologové", no hrůza, zvláště jeden (nick raději neuvádím), no to stojí za počteníčko
Fuky 11.1.2005 22:21 - č. 1862
Fuky Jinak ad Mohli jsme se bránit-komentáře ke článku. Je to katastrofa, já jsem se po roce odvážil vstoupit do té debaty, a poté, co ze mě jeden "pan kolega" udělal vola, už tam opět nepřispívám. Navíc určitou úroveň tam má z těch 1060 tak 200 příspěvků, zbytek jsou naprosté tlachy a příspěvky ve stylu "ano" "ne" "jak se máš" "Beneš byl blbec" "sudeťáci jsou prasata" apod... Začíná to přerůstat v chat, mělo by se s tím něco udělat. Pokusím se ohledně toho asi kontaktovat egliho nebo Honzu M. (pokavaď si toto nepřečtou)
čet.Hrad 9.1.2005 22:32 - č. 1860
čet.Hrad Nová stránka našeho nového návštěvníka Fronty: www.domobrana.net/
Milo 7.1.2005 12:45 - č. 1858
david gore napsal v č. 1848:
"To bych netvrdil..."

Čo by si netvrdil:

1. že nikto z tohto fóra pri tom vykrádaní nebol,

2. že o tom nesmieme hovoriť,

3. nedá sa zistiť, od koho ich majú?
čet.Hrad 6.1.2005 20:34 - č. 1854
čet.Hrad
Fuky napsal v č. 1853:
"Sice příspěvek nebyl směřován na mě, ale uniká mi souvislost..."
nápodobně, nevím které části citovaného příspěvku se to týká
Fuky 6.1.2005 20:30 - č. 1853
Fuky 1848: Sice příspěvek nebyl směřován na mě, ale uniká mi souvislost...
Fuky 6.1.2005 20:23 - č. 1851
Fuky 1844-david gore: Ano, to máš pravdu, nebýt tam a kecat o tom je opravdu špatný přístup. Jak sis jistě povšiml, já zde veřejně žádná jména ani nic podobného nepíši, a nepovšiml jsem si, že by tak činil jakýkoli jiný uživatel fóra. Takže mi Tvůj argument připadá jako poněkud zbytečný a nesmyslný. Apropos, ty se necítíš být Čechem, že Čechy tak pěkně kritizuješ?
Fuky 6.1.2005 20:17 - č. 1849
Fuky 1843-david gore: Jednotlivé díly se snad dají rozpojit, pokud vím ne? Nebo mi chceš říct, že je ventilece tvořena jednolitým kusem?
čet.Hrad 5.1.2005 12:41 - č. 1847
čet.Hrad
Milo napsal v č. 1845:
"Keď sa začnú na rekonštruovaných objektoch objavovať predtým nezohnateľné veci (lafety M, zvonové podlážky atď.), nedá sa zistiť, od koho ich majú?"
To je ale smutná pravda co pak s tím udělat. Trestní oznámení, cha, na nic. Jen na nás můžou ukázat dlouhý nos
čet.Hrad 5.1.2005 12:40 - č. 1846
čet.Hrad
david gore napsal v č. 1844:
"Typicky české, já tam nebyl, ale kecat o tom budu."
U tebe je zase typické, že předem odsoudíš jakoukoli snahu o rekonstrukci objektu. A Fuky měl na mysli nezveřejňovat ty informace tady na foru, ne vůbec o nich nemluvit.
david gore napsal v č. 1843:
"Když budeš řezat, tak bude to pasovat všude"
Tak proč předtím mluvíš o opaku?!
Milo 5.1.2005 11:39 - č. 1845
david gore napsal v č. 1844:
"Typicky české, já tam nebyl, ale kecat o tom budu."
Predpokladám, že nikto z tohto fóra pri tom vykrádaní nebol, takže o tom nesmieme hovoriť? Keď sa začnú na rekonštruovaných objektoch objavovať predtým nezohnateľné veci (lafety M, zvonové podlážky atď.), nedá sa zistiť, od koho ich majú?
Fuky 4.1.2005 21:14 - č. 1841
Fuky david gore: Tady nikdo nemluví o kompletním namontování do jiného objektu, chceš mi říct, že části ze Sedla jsou tak specifické, že nikam nepasují?
Milo 4.1.2005 18:53 - č. 1839
david gore napsal v č. 1825:
"Rabovalo se už v osmdesátých letech. Já si pamatuji téměř kompletní el. rozvody a vzduchotechniku na K - S 25. "
Dokedy budeme súčasné svinstvá ospravedlňovať svinstvami minulými? Čo má spoločné vzduchotechnika na K-25 s totálnym vybielením Petržalky a tým aj so skončením slov. bunkrologie skôr než začala?
Fuky 3.1.2005 22:02 - č. 1836
Fuky čet.Hrad: Vchoďákem se na Skutině dá dostat pokud vím až někam k P1 nebo kde až je to zavalené, takže si lze prohlídnout miničáky, minové kobky, F+A a taky hlavně tu chodbu. Mokro lze překonat holinkami, nezajištěné stropy jsou i na Dobrošově, kde je daleko nestabilnější podloží. A na D až budu mít možnost (v což doufám) vůbec nebudu váhat do těch chodeb jít.
Fuky 3.1.2005 21:58 - č. 1835
Fuky Mimochodem, pokud vím tak panc. dveře ze Sedla jsou v expozici Boudy, kde je zbytek netuším. Naopak zase tuším, kdo měl vykrást objekty v Blavě, což zase za až tak velkou "záchranu" nepovažuji.
2101-2120 z 2724
Po