Československé opevnění z let 1935-1938
|
|
---|---|
O víkendu jsem byl poprvé uvnitř řopíku....no, nic moc . | |
|
|
Rád bych upozornil na vydání nového čísla časopisu Přísně Tajné! (číslo 1/2005 - vyšlo 12. 1. 05), kde vyšel kromě jiných neméně zajímavých článků i článek Jindřicha Marka "Výstřely v soutěskách", pojednávající o opevnění a jednotkách SOS a FS v prostoru dnešního Národního parku České Švýcarsko. -Myslím, že stojí rozhodně za přečtení. | |
|
|
Mimochodem, teď mě tak napadá, když byli z Opavských bunkrů vyhoštěni policií a armádou bezdomovci (z čímž ale od začátku nesouhlasím, a většina kolegů na mě kouká jak na debila), kteří pochopitelně v objektech povoleno přespávat neměli, co takhle vyhodit z N ty chataře? Prostě to nahlásit AČR? Že by měla skupinka lidí povoleno armádou využívání vojenského objektu jako chatku, o tom silně pochybuji. | |
|
|
1863- Nejprve zcela jasně napíše, že Podkarpatská Rus byla zcela nedůležitá a že prakticky ani nebyla bráněna (-prakticky jediné místo, kde se naše armáda střetla se skutečnou armádou ) následně, když mu odpovím, že je to volovina, napíše, že to tak vlastně vůbec nemyslel. Následně mě přesvědčuje o své znalosti opevnění (která pochopitelně vyplývá z jeho předchozích příspěvků )... No, škoda slov. Na válce.cz jsem byl jednou, a nějak mi to dle úrovně diskutujících o opevnění stačilo... |
|
|
|
Fuky napsal v č. 1862: Hlavně se přou furt o stejném, aniž by si přečetli výše napsané (teda ne že já bych to udělal jako nově příchozí, natož teď), některé názory jsou navíc dost extrémní
"zbytek jsou naprosté tlachy a příspěvky ve stylu "ano" "ne" "jak se máš" "Beneš byl blbec" "sudeťáci jsou prasata" apod"
Fuky napsal v č. 1862: Ideální by bylo nutnost přihlášení do fora (pouze v tomto případě, kvůli její diskutabilnosti), nebo speciální komentářové forum pod článkem "Začíná to přerůstat v chat, mělo by se s tím něco udělat. Pokusím se ohledně toho asi kontaktovat egliho nebo Honzu M. " |
|
|
|
Fuky napsal v č. 1862: To už je celkem klasika (tím nemyslím tvoje shazování )
"co ze mě jeden "pan kolega" udělal vola"
Fuky napsal v č. 1862: Já teď po roce navštívil www.valka.cz:-) Taky jen místnost o září a dokonce jsem se dočetl, že bychom se měli vrátit k původní debatě jestli ano/ne, probíralo se tam opevnění, že prý technická stránka a podobně s diskuzí o otázce možností obrany nesouvisí!!! Navíc ti experti "bunkrologové", no hrůza, zvláště jeden (nick raději neuvádím), no to stojí za počteníčko "už tam opět nepřispívám" |
|
|
|
Jinak ad Mohli jsme se bránit-komentáře ke článku. Je to katastrofa, já jsem se po roce odvážil vstoupit do té debaty, a poté, co ze mě jeden "pan kolega" udělal vola, už tam opět nepřispívám. Navíc určitou úroveň tam má z těch 1060 tak 200 příspěvků, zbytek jsou naprosté tlachy a příspěvky ve stylu "ano" "ne" "jak se máš" "Beneš byl blbec" "sudeťáci jsou prasata" apod... Začíná to přerůstat v chat, mělo by se s tím něco udělat. Pokusím se ohledně toho asi kontaktovat egliho nebo Honzu M. (pokavaď si toto nepřečtou) | |
|
|
Nová stránka našeho nového návštěvníka Fronty: www.domobrana.net/ | |
|
|
david gore napsal v č. 1848: "To bych netvrdil..." Čo by si netvrdil: 1. že nikto z tohto fóra pri tom vykrádaní nebol, 2. že o tom nesmieme hovoriť, 3. nedá sa zistiť, od koho ich majú? |
|
|
|
Fuky napsal v č. 1853: nápodobně, nevím které části citovaného příspěvku se to týká "Sice příspěvek nebyl směřován na mě, ale uniká mi souvislost..." |
|
|
|
1848: Sice příspěvek nebyl směřován na mě, ale uniká mi souvislost... | |
|
|
1844-david gore: Ano, to máš pravdu, nebýt tam a kecat o tom je opravdu špatný přístup. Jak sis jistě povšiml, já zde veřejně žádná jména ani nic podobného nepíši, a nepovšiml jsem si, že by tak činil jakýkoli jiný uživatel fóra. Takže mi Tvůj argument připadá jako poněkud zbytečný a nesmyslný. Apropos, ty se necítíš být Čechem, že Čechy tak pěkně kritizuješ? | |
|
|
1843-david gore: Jednotlivé díly se snad dají rozpojit, pokud vím ne? Nebo mi chceš říct, že je ventilece tvořena jednolitým kusem? | |
|
|
Milo napsal v č. 1845: To je ale smutná pravda co pak s tím udělat. Trestní oznámení, cha, na nic. Jen na nás můžou ukázat dlouhý nos "Keď sa začnú na rekonštruovaných objektoch objavovať predtým nezohnateľné veci (lafety M, zvonové podlážky atď.), nedá sa zistiť, od koho ich majú?" |
|
|
|
david gore napsal v č. 1844: U tebe je zase typické, že předem odsoudíš jakoukoli snahu o rekonstrukci objektu. A Fuky měl na mysli nezveřejňovat ty informace tady na foru, ne vůbec o nich nemluvit.
"Typicky české, já tam nebyl, ale kecat o tom budu."
david gore napsal v č. 1843: Tak proč předtím mluvíš o opaku?! "Když budeš řezat, tak bude to pasovat všude" |
|
|
|
david gore napsal v č. 1844: Predpokladám, že nikto z tohto fóra pri tom vykrádaní nebol, takže o tom nesmieme hovoriť? Keď sa začnú na rekonštruovaných objektoch objavovať predtým nezohnateľné veci (lafety M, zvonové podlážky atď.), nedá sa zistiť, od koho ich majú? "Typicky české, já tam nebyl, ale kecat o tom budu." |
|
|
|
david gore: Tady nikdo nemluví o kompletním namontování do jiného objektu, chceš mi říct, že části ze Sedla jsou tak specifické, že nikam nepasují? | |
|
|
david gore napsal v č. 1825: Dokedy budeme súčasné svinstvá ospravedlňovať svinstvami minulými? Čo má spoločné vzduchotechnika na K-25 s totálnym vybielením Petržalky a tým aj so skončením slov. bunkrologie skôr než začala? "Rabovalo se už v osmdesátých letech. Já si pamatuji téměř kompletní el. rozvody a vzduchotechniku na K - S 25. " |
|
|
|
čet.Hrad: Vchoďákem se na Skutině dá dostat pokud vím až někam k P1 nebo kde až je to zavalené, takže si lze prohlídnout miničáky, minové kobky, F+A a taky hlavně tu chodbu. Mokro lze překonat holinkami, nezajištěné stropy jsou i na Dobrošově, kde je daleko nestabilnější podloží. A na D až budu mít možnost (v což doufám) vůbec nebudu váhat do těch chodeb jít. | |
|
|
Mimochodem, pokud vím tak panc. dveře ze Sedla jsou v expozici Boudy, kde je zbytek netuším. Naopak zase tuším, kdo měl vykrást objekty v Blavě, což zase za až tak velkou "záchranu" nepovažuji. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Opevnění, stavby
- > Československé opevnění z let 1935-1938