Letectvo ČSR při mobilizaci na podzim 1938
|
|
---|---|
Áha, na tenhle problém jsem nepomyslel . No uvidíme do budoucna, co vyleze na světlo boží. Pokud by se délka lišila jen kompresore(což má logiku), zástavba by se mohla ověřovat i tak, ne? A pořád uvažuj v mezích návrhu v té době. Tzn. HS-1000 má zpozdění. Máme něco náhradního? Cokoli, ale alespoň s 1000 koni. |
|
|
|
Algy a nediv se, že sáhli zrovna po tomto motoru, byl u nás zdaleka nejvýkonnější pohonnou jednotkou. Možná jako alternativa k prodlužujícímu se vývoji HS-1000. Zeptám se Tě teď trošku jinak, jaký motor z této rodiny byl již ve výrobě a pro evropskou stíhačku by se nejvíc hodil? |
|
|
|
Pokud vím, hledalo se urychlené řešení, zdá se mi proto pravděpodobné, že různé verze R-1820 měly stejné uchycení v mot. loži, mohlo jít o zkušební zástavbu tohoto typu motoru na drak B-35. Pokud by vše pasovalo, nebyl by zase tak velký problém dovézt jinou verzi. Nebo se mýlím? | |
|
|
Algernon napsal v č. 194: Což, jestli se nemýlím , znamenalo, že jim výrazně klesá výkon s rostoucí nadmořskou výškou. "Ze všech F/G typových řad (tehdejších) má G-2 (spolu s některými verzemi řady F) nejmenší nominální výšku…" |
|
|
|
Algy: už jsme to spolu probírali, jde o to, že se pro B-35 hledaly alternativní motory. A kde jinde brát než z toho, co se už u nás vyskytovalo? Tom: Ano, to jsem slyšel taktéž, možné je i to, že si na tuto "operaci" někdo vzpomněl, když se projednával vývoj B-35. |
|
|
|
To Honza: tohle znám trochu jinak a je to nápadně podobné V letech 1937-38 měli odjet do Španělska čs. stíhači, sestřelit Bf 109 a odtransportovat ho do ČSR. Tady se měly okopírovat křídla, postavit nový trup a namontovat na to motor z Dakot o "1200 koních". | |
|
|
Tak jsem konečně došel k řešení, cože mělo pohánět Avii B-335 s hvězdicovým motorem. Měly to být Wright Cyclone GR-1820-G2 z DC-3, které měla Československá letecká společnost. Je to pouze z doslechu, ale dobrý zdroj, budu shánět písemné prameny pro článek. |
|
|
|
čet.Hrad: Možná se tam taky dostanu, kdyžtak se Ti ozvu.. | |
|
|
Zběžně jsem si projel nabídku filmů a docela bych se tam zajel podívat, ale můžu jen v So a Ne. Chystáte se tam ještě někdo? Ve sekci Filmy je uveden film 50 let Avie, ale v programu není, dá se někde tento snímek zhlédnout? 1969 / Československo / 40 min. letouny: Avia BH-21, Avia BH-29, Avia BH-33, Avia BH-25, Avia B-534, Avia B-35, Avia Av-122, Avia B-71, Avia C-2, Avia S-199, Focke Angelis Drachen, Avia B-33, Avia Av-14 |
|
|
|
V Praze se kona od 30. zari festival leteckych filmu (vice na www.leteckefilmy.cz). Podle vcerejsi Mlade fronty tam maji byt mimo jine dosud nezname filmy z leteckych zkousek predvalecnych cs. prototypu. | |
|
|
No......možná i o rok dřív:o))) | |
|
|
Do kterých? Myslíš 2010? | |
|
|
Slíbil mi, že to pošle jak Eglimu, tak Honzovi M. ve čtvrtek. Takže možná do vánoc to bude tady | |
|
|
tak to som veru zvedavy | |
|
|
Jo to je ono, opravuji se, křídlo je ze stavebnice. | |
|
|
Honza napsal v č. 183: Myslíš tu "magořinu" o které jsi mluvil v AIRku? "částečně oddeklovaný motor, úplně svlečený trup a ocasní plochy a křídlo." |
|
|
|
Ne, já myslím, částečně oddeklovaný motor, úplně svlečený trup a ocasní plochy a křídlo. | |
|
|
honzo neblbni.ked si odfotis len postaveny kokpit to nie je vyzlecene lietadlo | |
|
|
No já myslím v 1/72 | |
|
|
To je od něj hezké...... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Československo, protektorát
- > Letectvo ČSR při mobilizaci na podzim 1938