Zajímavé akce ve vzduchu
|
|
---|---|
Tom: Ja mám menší . Pokús sa prečítať, čo je napísané na trupe pred VOP. Možno pokročíme... Teraz by bol dobrý originál fotografie. | |
|
|
Ja tam teda vidím dosť toho, čo nesedí Il-om... Aký máš monitor? | |
|
|
Dostal a přepečlivě prostudoval. Leč stále nevidím nic, co by odporovalo mé teorii... La to není zcela jistě. Měla by na křídle onen slot a neodpovídá konstrukce VOP. VOP je příliš vysoko na trupu. Krom toho by na úrovni VOP byla vidět na směrovce vyvažovací ploška. No a hlavně ten plech na trupu... Na Jak mi to přijde celkově takové nějaké malé. A rovněž plech na trupu ničemu neodpovídá. Dokonce ani ten nosník, co je vidět vpravo v konstrukci křídla Jaky neměly. |
|
|
|
Tom: dostal si mail? Môžem poskytnúť aj ďalšia, podľa želania... dúfam | |
|
|
Tom: Ani guano z toho Il nespraví Je to La alebo Jak | |
|
|
Dekuji. Trochu se cervenam..... |
|
|
|
Radši na adresu tady z fóra. To jsem zvědav. Já naopak nepochybuji už vůbec. A pokud se mnou souhlasí rovněž takový vynikajicí gentelman jako Guano... | |
|
|
Il neprichádza vôbec do úvahy... pošlem ti nejaké zaujímavé pohľady | |
|
|
Tom napsal v č. 277: Nemyslím nosníky (ktoré sa z tohto pohľadu dosť blbo rátajú), ale profily upevnené kolmo na ne.... lavočkiny aj iľušiny ich mali podstatne "hustejšie"... Upozornil by som ešte na kus konštrukcie v tvare obráteného V v rozorvatej časti trupu - Typické pre Jaky... a kabíny stíhačiek. "Konstrukci?! Lavočka má VOP tvořenou dvěma nosníky" |
|
|
|
mig napsal v č. 276: Konstrukci?! Lavočka má VOP tvořenou dvěma nosníky. Na zadní-hlavní je připojen závěs kormidla a jediný pomocný nosník kopíruje úhel náběžné hrany alespoň na řezu La-7 to takhle vypadá. Tohle na té fotce přece vypadá úplně jinak. "Myslel som na konštrukciu, nie na polohu" |
|
|
|
Tom napsal v č. 274: "To těžko. Lavočky měly VOP výrazně níže vůči hřbetu trupu, než Iljušiny" Myslel som na konštrukciu, nie na polohu, ďakujem za e-mail Pri koreni VOP je nejaký nápis, vidím slabo len 3 písmená - CKC alebo OKC |
|
|
|
mig napsal v č. 271: To těžko. Lavočky měly VOP výrazně níže vůči hřbetu trupu, než Iljušiny. "La a Il by z tohto pohľadu vyzerali dosť podobne" |
|
|
|
Jak len podľa VOP, ostatné časti stroja sú proti | |
|
|
zeby Jak...co ja viem kazdopadne to je ruske lietadlo | |
|
|
Podľa VOP by som najskôr povedal Jak-9... La a Il by z tohto pohľadu vyzerali dosť podobne | |
|
|
mig napsal v č. 266: cim dalej na to pozeram tym viac som zmateny, skoda ze nie je odfotena aj predna cast. "Podľa toho, čo je na fotke, by to mohla byť aj spodná časť zlomenej smerovky... " |
|
|
|
Tom napsal v č. 265: "Výkresy jsou na IL-10M, s tím, že je na nich čárkovaně vyznačen odlišný tvar konce trupu a jiný půdorys VOP" Pozrel som si to na mkmagazin.almanacwhf.ru/avia/il_10m.htm Píšu tam, že verzia Il-10M sa objavila v r. 1951, vyrábala sa do r. 1955 a vo výzbroji bola do polovice r. 1956. Takže túto verziu môžme vylúčiť. |
|
|
|
Tom napsal v č. 265: Preštudujem si lepšie konštrukciu VOP ale podľa umiestnenia by som Il-2 vylúčil, Il-10 pripúšťam, chýbajú mi tam kanóny z krídla, predpokladám, že stroj pristál kompletný... "Co říkáš na konstrukci VOP? Takovouhle jsem našel ze všech sovětských letadel jen na Iljušinech?" |
|
|
|
Achileus napsal v č. 264: Podľa toho, čo je na fotke, by to mohla byť aj spodná časť zlomenej smerovky...
"ale ta smerovka konci nad tym co by mohlo byt koniec trupu co zodpoveda Il."
Tom napsal v č. 265: Skúsim si to tiež nájsť
"Modělist Konstruktor z osmdesátých let"
Tom napsal v č. 265: Je na to zle vidieť... ale je tam zjavná preliačina po náraze, na pravej strane sa zdá byť ten "slot" normálny "To je fakt asi jen plát plechu přes nějaké poškození. Slot by neměl hranatý roh" |
|
|
|
To Honza: Modělist Konstruktor z osmdesátých let. Výkresy jsou na IL-10M, s tím, že je na nich čárkovaně vyznačen odlišný tvar konce trupu a jiný půdorys VOP. Jestli o to stojíš, tak Ti to naskenuju a příležitostně pošlu. To mig: úplně vlevo? To je fakt asi jen plát plechu přes nějaké poškození. Slot by neměl hranatý roh. Žebra na fotce si přepočítám. Co říkáš na konstrukci VOP? Takovouhle jsem našel ze všech sovětských letadel jen na Iljušinech? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Zajímavé akce ve vzduchu