Zajímavé akce ve vzduchu
|
|
---|---|
bush napsal v č. 328: Ahoj, prosím, je možné uvést zdroje, ze kterých jste čerpal? Mimochodem, dopoledne jsem do svého blogu o hloubkařích hloubkari.bloguje.cz (nezávisle na tom, co píšete ) jsem zařadil příspěvek na stejné téma."Rád bych nahodil debatu na téma: Kdo 17. července 1944 zaútočil na vůz Erwina Rommela ? Na internetu je možné nalézt hned několik potenciálních útočníků. Za všechny jmenujme tyto: Ch. Fox (412. sqn), J. Le Roux (602. sqn), J. Remlinger (602. sqn), W. Stanski (308. sqn) nebo snad Američané M. Magoffin (362nd FG) či H. Miller (359th FG). " Zdraví Filip |
|
|
|
Souhlas. Podle mýho bádání vyšel nejpravděpodobnějším útočníkem F/L Charles William Fox, DFC and Bar z 412. sqn. Jeho výpověď na tom odkazu se skoro shoduje s výpovědí Hpt. Helmuta Langa, který seděl v Rommelově Horchu 830 BL. Další zábavnou věcí kolem jeho zranění je místo, kde k tomu došlo. Nedaleko obce Sainte-Foy-de-Montgommery. |
|
|
|
bush napsal v č. 328: Vypadá to nejvíc na Charley Foxe (nakonec, proč by Lišku pouště neměl nakonec dostat Fox), ostatní jsou jen takový pokusy proslavit se."Kdo 17. července 1944 zaútočil na vůz Erwina Rommela ? " www.spitcrazy.com/sitemap.htm Rommel under attack - mně se přímo odkaz na článek nechtěl otvírat. |
|
|
|
Rád bych nahodil debatu na téma: Kdo 17. července 1944 zaútočil na vůz Erwina Rommela ? Na internetu je možné nalézt hned několik potenciálních útočníků. Za všechny jmenujme tyto: Ch. Fox (412. sqn), J. Le Roux (602. sqn), J. Remlinger (602. sqn), W. Stanski (308. sqn) nebo snad Američané M. Magoffin (362nd FG) či H. Miller (359th FG). Uvítal bych jakoukoli plodnější debatu na toto téma včetně přihození údajů o daných pilotech - hlavně k J. Remlingerovi a obou Američanech. |
|
|
|
Dan612 napsal v č. 326: Aha.to ja jsem presne pravy opak Luftwaffe (piloti,události,technika) a politické události (hlavně ty méně známé,které se ve zkreslených učebnicích dějepisu nenaučíš - tajemství,tajné projekty,tajná politika,pakty,špionáž,zrada atd.) "O letectví druhé světové války (spíš britská a americká) jinak techniku, ale v ní se tolik nevyznám." |
|
|
|
sebloeb napsal v č. 325: O letectví druhé světové války (spíš britská a americká) jinak techniku, ale v ní se tolik nevyznám. "O co se zajímáš????" |
|
|
|
Dan612 napsal v č. 324: O co se zajímáš???? "Ani ne, nemám čas" |
|
|
|
Ani ne, nemám čas | |
|
|
Dan612 napsal v č. 322: Jo,parada! Byl ses letos podivat na ceremonialu v Šanově? "Tak to jsem rád,já bydlím přímo ve Slavičíně" |
|
|
|
sebloeb napsal v č. 321: Tak to jsem rád,já bydlím přímo ve Slavičíně. "ano,slysel. Bydlim na Jizni morave, asi 15Km od slavicina." |
|
|
|
Dan612 napsal v č. 320: ano,slysel. Bydlim na Jizni morave, asi 15Km od slavicina. Setkaly se tady Bf 109 se svazem B-17 ktere letely bombardovat Vitkovicke zelezarny. Bylo sestreleno nekolik letadel vcetne jednoho,na jehoz pocest je asi 2km od meho domu vystaven pomnik. Kazdorocne zde zavitaji veterani RAF a obcas i nejaka ta ww2 technika. "Slyšeli jste někdy o ,,Bitvě nad Slavičínem''??Jmenuje se tak bitva,která se odehrála na jihovýchodě Československa v roce 1944." |
|
|
|
Slyšeli jste někdy o ,,Bitvě nad Slavičínem''??Jmenuje se tak bitva,která se odehrála na jihovýchodě Československa v roce 1944. | |
|
|
Nie je to fotografia zo Šlapaníc 1945 | |
|
|
Honza napsal v č. 289:
"Házím znovu link, aby jste to nemuseli složitě hledat : www.fronta.cz/index.php?photo=136 Takže si mořte hlavičky, já už vím, co to není, ale mnohem zajímavější je, co onen vrak původně byl..."
mig napsal v č. 290: Zdá sa, že som to vypátral... Ide o P.23 Karaś zostrelený pri Piaseczne "Mne ten stroj zatiaľ celkom nepasuje na žiaden spomínaný typ." |
|
|
|
Tom: mail jsem Ti poslal, doufám že ho jako u Hartmanna nesežere antispam | |
|
|
Eagle napsal v č. 313: Pochybujem ze v 45 este VVS pouzivali Su-2, ak je to Su-2 tak ten zaber nie je zo 45, alebo je to zaber z nejakej leteckej skoly, kde sa mohli este pouzivat. "A mě Su-2..." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 313: ...7 ?
"A mě Su-2..."
Jamamoto napsal v č. 312: "Asi je to naprostá hovadina" |
|
|
|
A mě Su-2... | |
|
|