Zajímavé akce ve vzduchu
|
|
---|---|
Úplně přesně měla La-7 pásnice nosníků křídel z chromové oceli, stojiny byly duralové, dřevěné výztuže. Žebra byla z borových lišt a překližky, potah z březové překližky. | |
|
|
Achileus napsal v č. 238: To je pravda, treba to preskúmať
"Ale co mi celkom nesedi je prechod smerovky do trupu sa mi zda prilis ostry."
Tom napsal v č. 239: Jasné "Berete v úvahu, že to kormidlo je vychýlené směrem k fotografovi?" |
|
|
|
Tom: (237) Úplně přesně, La-7 měla kovové nosníky křídel. | |
|
|
Este raz som porovnal tu fotku a vykres La-5FN a tiez aj fotku La-7 a s najvacsou pravdepodobnostou to bude jedno z nich. Ale co mi celkom nesedi je prechod smerovky do trupu sa mi zda prilis ostry. | |
|
|
Dzin napsala v č. 233: Tak nanejvýš kus centroplánu. Změny byly v aerodynamice, odlehčení a zlepšení systémů. "Ale La-7 měl už konstrukci kovovou" |
|
|
|
El Scorpio: ano | |
|
|
na LA-7 letal Kozedub? | |
|
|
Jednou zo zmien u La-7 oproti La-5FN bolo nahradenie drevených častí kovovými ale nie všetkých, celokovový stroj to nebol,
mig napsal v č. 231: kovové časti by sa podľa mňa skôr zohli ako zlomili
"Z fotky by som povedal, že sú tam zlomené fragmenty kostry stroja"
Honza napsal v č. 232: bolo by dobré, aby si to nejako zdôvodnil "Nehledě k tomu, že to Lavočkin není." |
|
|
|
Honza: Teď přesně co máš na mysli pod tím "uvnitř trupu"? Ale La-7 měl už konstrukci kovovou, což byl hlavní rozdíl proti La-5FN. | |
|
|
Dzine, od kdy měla La-7 takovouhle konstrukcu uvnitř trupu? Nehledě k tomu, že to Lavočkin není. | |
|
|
Z fotky by som povedal, že sú tam zlomené fragmenty kostry stroja | |
|
|
Honza: (227) La-7 měla konstrukci z kovu. | |
|
|
Honza napsal v č. 227: Je rozbitý, to sa pri zostrelení a núdzovom pristáti stáva
"Nechci se do nikoho navážet, milí kolegové, ale to torzo na fotce NENÍ Lavočkin, ani La-5FN, ani La-7 (mrkněte na spodek směrovky)."
Honza napsal v č. 227: To, že z lietadla nezostala kôpka popola neznamená, že je z kovu "Nechci nikoho zhazovat, ale je to jasné. Určujte, co to být může, opakuji, že konstrukce trupu uje kovová." |
|
|
|
Nechci se do nikoho navážet, milí kolegové, ale to torzo na fotce NENÍ Lavočkin, ani La-5FN, ani La-7 (mrkněte na spodek směrovky). Nechci nikoho zhazovat, ale je to jasné. Určujte, co to být může, opakuji, že konstrukce trupu uje kovová. |
|
|
|
Guano (202): Taky bylo dost zajímavé tvrzení,že Me 262 mohl zvrátit průběh války...(kdyby byl nasazen včas) | |
|
|
Algernon: (224) Jen zběžně a spíše k jinému tématu diskuze. | |
|
|
Mne sa zdalo, že áno | |
|
|
Asi áno... na tom "slote" je niečo ako plechová krytka alebo záplata po poškodení tú som na nijkom La nevidel.. Takže som dlho váhal. Vylučovacou metódou som však dospel opäť k La | |
|
|
Tady někdo snad pochyboval o Ondíkově odborném odhadu? | |
|
|
Honza napsal v č. 213: Tvar trupu je už asi zdeformovaný. Podľa tvaru zvislej chvostovej plochy by to mal byť sovietsky stroj. Ten kúsok vrchu, ktorý na fotografii chýba by pomohol. Pozri si pozorne nábežnú hranu krídla .... vyzerá to tak, že je tam slot, takže asi to bude predsa len La-5 alebo La-7 "Mimochodem, nějak se nám ztratilo to určení havarovanýho letounu." |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Zajímavé akce ve vzduchu