Těžké bombardéry
|
|
---|---|
Pokud jde o tezky bombarder WW II. tak snad ten opavdu nejlepsi je B 29 | |
|
|
![]() |
Mám dojem, že to byla Aerospatiale Alouette II nebo III. Nesla MG-151 s 480 náboji. |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 425: A typ? "Francúzky. :)" ![]() |
|
|
![]() |
Algernon napsal v č. 423: Aký vrtuľník? " SK: Ti to říkám, že je to vrtulník. MG 151/20 se po válce používal jen ve Francii, mj. k výzbroji vrtulníků (neb Fw 190 A z výzbroje „Normandie-Němen“ to dost zjevně není…)" ![]() |
|
|
![]() |
Eagle napsal v č. 414: O nouzáku u Manily. "O čem to je " |
|
|
![]() |
Tom napsal v č. 413: O čem to je ? "Proč ne? Třeba o zpátečním letu z Tokia by to taky bylo zajímavé " |
|
|
![]() |
Proč ne? Třeba o zpátečním letu z Tokia by to taky bylo zajímavé ![]() |
|
|
![]() |
Tom napsal v č. 411: No hádam si nepoplivám na jeden z mojich obľúbených strojov..."O náletu FW 200 na Casablanku se v ČR snad ještě nepsalo. Zkus to Ty." ![]() ![]() |
|
|
![]() |
SK napsal v č. 409: O náletu FW 200 na Casablanku se v ČR snad ještě nepsalo. Zkus to Ty. "To by bol krátky článok..." |
|
|
![]() |
Škoda že nelítal He-274 alespoň by v tom článku mohlo být více typů. Ale pokud vím tak ho po válce francozi zalítali. |
|
|
![]() |
BRUNNER napsal v č. 408: To by bol krátky článok..." O použití Condora ako bombardéra..." ![]() |
|
|
![]() |
BRUNNER napsal v č. 405: článok o nemeckých ťažkých bombardéroch? "Napíš viac " ![]() |
|
|
![]() |
SK napsal v č. 404: Jeden typ to není zrovna moc. A kolik jich postavili ? "Fw 200C - slúžil aj ako bombardér..." |
|
|
![]() |
Eagle napsal v č. 403: Fw 200C - slúžil aj ako bombardér... "Co měli němci za těžký bombardéry kromě He-177 (277) ?" ![]() |
|
|
![]() |
Co měli němci za těžký bombardéry kromě He-177 (277) ? |
|
|
![]() |
Prostě smůlou pro He-177 byl požadavek na střemhlavé bombardování, to tento jinak výkonný letoun totálně zabilo. |
|
|
![]() |
Prostě hošíci od Junkerse a DB svou práci nezvládli, respektive si vzali příliš velké sousto. |
|
|
![]() |
karaya1 napsal v č. 398: "Co se mi na He-177 nelíbí, je, že nespojili motory do X, ale do jakéhosi paskvilu" To by udělali jak? Dvěma klikovkama? Nebo by na tu jednu originální přičepovali všechny ojnice? ![]() Snad nikomu se nepovedlo zdvojit řadový motor tak, aby z toho vyšlo něco použitelného. Já vím jen o DH Gipsy King/Gipsy XII... |
|
|
![]() |
Karaya: máš na mysli naši debatu na minimeetu, konkrétně He-177 a JU-88?![]() |
|
|
![]() |
Co se mi na He-177 nelíbí, je, že nespojili motory do X, ale do jakéhosi paskvilu... Jinak požadavek na možnost střemhlavého bombardování je jedním ze "slavných", který "zabil" nejednu konstrukci... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Těžké bombardéry