Těžké bombardéry
|
|
---|---|
Pokud jde o tezky bombarder WW II. tak snad ten opavdu nejlepsi je B 29 | |
|
|
Mám dojem, že to byla Aerospatiale Alouette II nebo III. Nesla MG-151 s 480 náboji. | |
|
|
Algernon napsal v č. 425: A typ? "Francúzky. :)" |
|
|
|
Algernon napsal v č. 423: Aký vrtuľník? " SK: Ti to říkám, že je to vrtulník. MG 151/20 se po válce používal jen ve Francii, mj. k výzbroji vrtulníků (neb Fw 190 A z výzbroje „Normandie-Němen“ to dost zjevně není…)" |
|
|
|
Eagle napsal v č. 414: O nouzáku u Manily. "O čem to je " |
|
|
|
Tom napsal v č. 413: O čem to je ? "Proč ne? Třeba o zpátečním letu z Tokia by to taky bylo zajímavé " |
|
|
|
Proč ne? Třeba o zpátečním letu z Tokia by to taky bylo zajímavé | |
|
|
Tom napsal v č. 411: No hádam si nepoplivám na jeden z mojich obľúbených strojov... "O náletu FW 200 na Casablanku se v ČR snad ještě nepsalo. Zkus to Ty." |
|
|
|
SK napsal v č. 409: O náletu FW 200 na Casablanku se v ČR snad ještě nepsalo. Zkus to Ty. "To by bol krátky článok..." |
|
|
|
Škoda že nelítal He-274 alespoň by v tom článku mohlo být více typů. Ale pokud vím tak ho po válce francozi zalítali. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 408: To by bol krátky článok... " O použití Condora ako bombardéra..." |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 405: článok o nemeckých ťažkých bombardéroch? "Napíš viac " |
|
|
|
SK napsal v č. 404: Jeden typ to není zrovna moc. A kolik jich postavili ? "Fw 200C - slúžil aj ako bombardér..." |
|
|
|
Eagle napsal v č. 403: Fw 200C - slúžil aj ako bombardér... "Co měli němci za těžký bombardéry kromě He-177 (277) ?" |
|
|
|
Co měli němci za těžký bombardéry kromě He-177 (277) ? | |
|
|
Prostě smůlou pro He-177 byl požadavek na střemhlavé bombardování, to tento jinak výkonný letoun totálně zabilo. | |
|
|
Prostě hošíci od Junkerse a DB svou práci nezvládli, respektive si vzali příliš velké sousto. | |
|
|
karaya1 napsal v č. 398: "Co se mi na He-177 nelíbí, je, že nespojili motory do X, ale do jakéhosi paskvilu" To by udělali jak? Dvěma klikovkama? Nebo by na tu jednu originální přičepovali všechny ojnice? Snad nikomu se nepovedlo zdvojit řadový motor tak, aby z toho vyšlo něco použitelného. Já vím jen o DH Gipsy King/Gipsy XII... |
|
|
|
Karaya: máš na mysli naši debatu na minimeetu, konkrétně He-177 a JU-88? | |
|
|
Co se mi na He-177 nelíbí, je, že nespojili motory do X, ale do jakéhosi paskvilu... Jinak požadavek na možnost střemhlavého bombardování je jedním ze "slavných", který "zabil" nejednu konstrukci... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Těžké bombardéry