Těžké bombardéry
|
|
---|---|
Já netvrdím, že je to příměr naprosto přesný, jen mě to tak napadlo. | |
|
|
Máš pro toto tvrzení nějaký důvod? IMHO srovnávat Dreadnoughty s těžkými bombardéry mi přijde samo o sobě poněkud divné... | |
|
|
YAMATO: Vrchol bitevních lodí -Dreadnought začátek 20. století. Vrchol težkých bombardérů -WW2 polovina 20. století. | |
|
|
No právě pro Dzina to píšu ...kvůli té jeho polovině století...jak tohle spočítal? Třeba B-52 bude ve službě hodně přes... | |
|
|
Pokud se nepletu, tak se službou současných amerických těžkých bombardérů se počítá ještě několik desetiletí... | |
|
|
to Algernon: Čerpal jsem z HPM, pokusím se na to podívat, ale pokud si pamatuji tak čtyřkulometné věže měly snad být ovladané přímo a měly je i odzkoušet... | |
|
|
zaujimave foto vobec som nevedel ze aj USAF skusalo Tallboy a Grandslam. Ale letiet by som s tym nechcel, vlastne ked tak nadtym rozmyslam tak by som nechcel letiet ani s bombarderom plnym akychkolvek bomb. | |
|
|
Díky! | |
|
|
Jen mě tak napadlo, jak se se dvěma Grand Slamy mohlo bombardovat... Předpokládám (což se dělat nemá ), že se asi musely odhodit současně — kvůli těžišti. Nebo je tu i druhá možnost, že to šlo vyrovnat a letět pouze s jednou pumou pod křídlem? Pak se tu naskýtají ještě zajímavé (tak trochu fyzikální) otázky — jestli se při současném odhozu pumy vzájemně ovlivňovaly, jestli dopadly tak, jak byly odhozeny... | |
|
|
YAMATO: B-29 se dvěma Tallboyi: B-29A s Grand Slamem: |
|
|
|
To je mi jasné, že do pumovnice by takovou věc nenarvali...přední cca 4,3 m, zadní cca 3,5 m. Já jsem nikdy neviděl nějaký nákres s těmi GS, natož foto... |
|
|
|
...no jo, přeci jen letadla beru jen jako oddychovku, radši mam ocelová monstra na pásech... Netušíš, kde byly ty GS zavěšené...nebo prostě něco bližšího k tomu? Vlastně ani nevím, proč mě zrovna toto tak zaujalo...no, představa dvou GS na jednom letounu, i když B-29, je fascinující... |
|
|
|
Ale no tak, nebuď jedovatej Prostě mi přijde divný, že rovnou navěsili 2 GS... Můj "důvtip" někdy děsí i mě |
|
|
|
Nějak to moc prožíváš Tak proč to dělali? K čemu stroj s dvěmi GS? |
|
|
|
Samozřejmě o tom upraveném...nebo o něm máš nějaké přesnější info? | |
|
|
Vzhledem k tomu, že o tom stroji moc známo není, je naše debata stejně jen vaření polévky ze šutrů | |
|
|
No jo, no...předpokládám. Předpokládám, že to Američani nedělali jen tak pro zábavu... | |
|
|
Protože předpokládám rezervy v maximální vzletové hmotnosti... | |
|
|
Že by to palivo nepobral. Ovšem by byl velmi přetížený, ale to to ještě apriori nemusí vylučovat... | |
|
|
To bych nebral jako jisté... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Těžké bombardéry