Těžké bombardéry
|
|
---|---|
![]() |
No jo, ono u LW se vůbec dělali kopance. Obzvláště pan Udet se ukázal být pro Spojence velkým přínosem ![]() Při nočních akcích létaly ovšem B-29 nad Japonskem v menších výškách, čili pokud by tomu tak bylo i nad Evropou, tak by se vyšší kvalita německé PVO ukázala...nicméně určitě by ztráty Sfortresů nijak dramaticky nenarostly. Myslím, že v zásadě se shodnem v tom, že B-29 by měl velmi nízké ztráty, ne? ![]() |
|
|
![]() |
Čili B-29 by nad Evropou měly vyšší ztráty než nad Japonskem, ale i tak velmi nízké... |
|
|
![]() |
No, myslím, že ve srovnání s Japonci měli Němci rozhodně kvalitnější PVO. Píšeš o škrtání Bf 110 G a Ju 88 C, ale nezapomeň, že dokonce i neradarové a výkonostně ještě slabší J1N1-S, kterých bylo ještě k tomu velmi málo, dokázali občas nějaký ten Sfortres sestřelit... Japonské PLK byly poměrně velmi špatné a také jich bylo málo. O radarech, jak pozemních, tak palubních, si mohly nechat většinout jen zdát, nemluvě o jejich "kvalitě"... U FW 190 naopak musím souhlasit. Jinak ale i přes tyto výhrady uznávám, že B-29 by byla pro německou PVO příliš velké sousto...ostatně jím byly i starší B-17, B-24, Hallifax a Lancaster... Čili abychom se vrátili k Ju 89...rychlá výšková varianta by nemusela být vůbec špatný nápad! |
|
|
![]() |
Jo, jasně, beru Mosquito jako lehký (příp. střední) podle velikosti...a s tou odvahou máš pravdu! Hm, ty B-29 nad Evropou...Německá PVO byla přeci jen na vyšší úrovni než japonská, nemyslím ani tak minority typu Me 262 či He 219, ale radary (pozemní i palubní), PLK a celkovou provázanost etc. Ale určitě by měli Němci ještě strašnější problémy, než jaké měli...a ztráty by Sfortresy asi neměli nijak velké... Hm, čili...skoro mě začíná myšlenka na Ju 89 S lákat! |
|
|
![]() |
No, B-29 ano, ale přeci jen také proti komu bojovala... Mosquito je ovšem lehký stroj, srovnával bych ho spíše s tím Ju 88 S...a to ještě stěží Rita? Myslíš B8N? Ten měl ale sakra silnou výzbroj! |
|
|
![]() |
Takový Ju 89 S? Otázka je, zda by to stačilo na překonání nepřátelské PVO, zdy by výkony byly tak vysoké...bylo vůbec něco takového, u Britů či kohokoli? Nic se mi nevybavuje... |
|
|
![]() |
Jasně, to jen, že byly. Jinak já bych to viděl s výzbrojí hypotetických Ju 89 takto: nejprve 2 MG 15 na hřbetě ve dvou střelištích, jeden na přídi, jeden na zádi a jeden vespodu, případně po jednom na bocích. Později by byly zaměňovány za MG 81/81 Z a MG 131, případně nějaký ten MG 151/20. |
|
|
![]() |
Kanony měly např. Ju 188 (1 nebo 2 MG 151/20), některé do 217 měly pohyblivý MG FF, He 177 měl od A-3 kanon v ocasním střelišti a na přídi, FW 200 měly pohyblivý MG FF a myslím že i MG 151/20, dále ten Ju 290... |
|
|
![]() |
Algy: Další střeliště, zachování těžiště po úpravě ocasních ploch. Yamato: prostě se s tím musíme smířit, kulomety byly vyžadovány a u verze C byly vyměněny za podstatně účinnější MG-131. |
|
|
![]() |
Většina z toho by u velkého Ju 89 nehrozilo...myslím, že by to šlo. Ostatně MG FF se v pohyblivém uspořádání používal... |
|
|
![]() |
Jednak stísněný prostor, vysouvání se zasekávalo, přebít kanon během akce se rovnalo akrobatickému kousku, mizerná ovladatelnost díky uložení, malý výstřelný pole. |
|
|
![]() |
Ajaj, sorry. Dva motory je na mě už asi moc ![]() |
|
|
![]() |
Nebylo to něco se stísněným prostorem a z toho vyplývající špatnou ovladatelností? |
|
|
![]() |
Tom: LeO-451 neměl věž. ale střeliště. Na jeho mizerné řešení si osádky jinak velmi výkonného stroje oprávněně stěžovaly. |
|
|
![]() |
Mohli převzít komplet věž od Leo-451 - mimo kanónu. Myslím, že jejich montáž ležela v okupované zóně. |
|
|
![]() |
Já vím, ale když už fantazie, tak reálné ![]() Ale jinak pěkně vymyšleno! |
|
|
![]() |
Yamato: ano, souhlasím, všimnul jsem si toho až později. Poznámku o dvojčeti MG-15 beru, ale snažil jsem se yjít z toho, že něčím bylo potřeba zacelit mezeru po palebné síle MG/FF. |
|
|
![]() |
jen snad jedna věc: u Junkersů byly průzkumné verse ( zde B-5 a C-3) označovány jiným písmenem, viz Ju 88 A - C, Ju 188 A/E - D/F a pod. |
|
|
![]() |
B-6, radikálně zmodernizovaná verze, pozměněna konstrukce křídla, o 1,2m delší trup. Pro zranitelnost starších B-4 výrazně posílena výzbroj. Na trupu přibyla věž s jedním MG-131, ocasní střeliště osazeno MG-151, záďové zesíleno na dvě MG-131, spodní věžička vyměněna za kompaktní kulovou s dvojcí MG-131. Letoun už nedosahoval pro silný nárůst hmotnosti požadovaných výkonů, proto bylo vyrobeno jen 50 strojů s motory Jumo-211J, čekalo se na: C-1, přímo vycházející z B-6 s motory BMW-801. Výkony výrazně přesahoval B-4. Kromě motorů se odlišoval novou přídí s věží s MG-131. Nosnost pum zvýšena na max. 4000kg. Zvětšena zásoba střeliva. C-2, adaptace na námořní stroj, úpravy podobné jako u B-4b. Radar FuG-200. C-3, adaptace na průzkumný stroj, motory BMW-801TK. C-4, pokus o vysokovýkonný rychlý bombardér(odstraněna část pancéřovaní, zeslabena výzbroj, stroj odlehčen), po masakru zkušební jednotky zrušeno. Zbývající stroje použity pro testy. |
|
|
![]() |
Až na ty zdvojené MG 15...nechci s tím otravovat, ale je to nesmysl, určitě by se hodily i u skutečně zavedených strojů (He 111, FW 200 aj...) a přesto nebyly...buď nějaká lafetace MG FF pro jednoho muže (proč ne, když dokázali podobně vyzbrojit své bombardéry Francouzi či Japonci...), nebo více postů po jednom MG 15... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Těžké bombardéry