Těžké bombardéry
|
|
---|---|
karaya1 napsal v č. 901: V suvislosti z Těžkými bombardéry nie.
"... pokud je ti o V-1710 známo pouze toto, pak je to více než smutné... "
karaya1 napsal v č. 901: Neviem. Mal by som povedať V 3420? Toto fakt neviem. "Mimochodem, když se zdvojily motory, hádej, jak se vzniklý motor označoval..?" |
|
|
|
hellko napsal v č. 900: ... pokud je ti o V-1710 známo pouze toto, pak je to více než smutné... Mimochodem, když se zdvojily motory, hádej, jak se vzniklý motor označoval..? "A motor V 1710? Viem o jeho osadeni do B-17 kde vznikol aj prototip B-17E 41-2401." |
|
|
|
Algernon napsal v č. 897: Aha, já si (snad) šotka „odfiltroval“ Verze YB-29 s motory Allison V-3120 by mě eminentně zajímala, a ty motory samé taktéž :o)) "To ale, vážený kolego, odpovídáš na něco zcela jiného. XB-39 totiž byl poháněn motory Allison V-3420. A dotaz zněl na verzi s motory V-1710 či V-3120 (??), víš?" |
|
|
|
hellko napsal v č. 894: No, XB-39 (původně YB-29-BW 41-36954) nebyl určen do výroby z toho prostého důvodu, že nárůst výkonu (údajně ve výšce 35 000 ft letěl rychlostí 405 mph) nebyl dostatečně velký, aby se vyplatilo zavést jej do výroby. "A ako skoncil výskum na YB 29 s motorom Allison V-3120.11 ci V-1710?" |
|
|
|
V Číně byl minimálně jeden Hawk s pevným podvozkem, koupený osobně Madame Čankajškovou pro plukovníka Claire L. Chennaulta. | |
|
|
Tom napsal v č. 891: "Marně přemítám, kde mimo Pearl Harbor mohli mít Američané Hawky?" Mas pravdu ze Hawk 75A nie ale teoreticky by to mohol byt Hawk 75M aj ked neviem ci sa niekdy do číny dostaly. POZOR! Je my jasne ze to Hawk nebol! To len na uvahu kde by mimo Pearl Harbor mohli Japonci Hawk získat. |
|
|
|
hellko napsal v č. 890: Marně přemítám, kde mimo Pearl Harbor mohli mít Američané Hawky? No a hrubý obrys horní linie trupu a zejména ta náběžná hrana křídla Hawk vylučují. "co v tej dobe mohli americania v tichomori mat" |
|
|
|
len zli odhad podla hrubeho obrisu a podla toho ze som rozmislal co v tej dobe mohli americania v tichomori mat. Čo ten pravopis !!! |
|
|
|
karaya1 napsal v č. 887: Ja suhlasim podla tej fotky ba som bol aj ja tvrdil ze je to Hawk 75A. Ja som si vobec nevsimol rozdiel tvaru prekritia kabiny az ked som narazil na ten odkaz. "Tento odkaz nebylo příliš složité najít" |
|
|
|
hellko napsal v č. 886: Tento odkaz nebylo příliš složité najít, jenom se mi to prostě moc nezdálo a připadalo mi to jako něco jiného... Nějak se mi nezdálo právě to klesání trupu — myslel jsem, že je menší než u CW-21. "je to urcite CW 21 dokaz www.j-aircraft.com/captured/capturedby/cw-21..." |
|
|
|
je to urcite CW 21 dokaz www.j-aircraft.com/captured/capturedby/cw-21... | |
|
|
Tom: no, jak jsem psal, brejlil jsem na to asi dvě hodiny na 19" LCD a porovnával (všechny fotky ale jako na potvoru byly z přesně opačné strany, než jsem potřeboval...) a přišlo mi to spíše než CW-21 právě ten Hawk 75A. Příště asi fakt budu věřit popisce | |
|
|
Je to hóóódně blízko... ...nějaké další odpovědi? Protože Karaya byl jediný a odpověděl (skoro) správně vyhrává...prdlačku V popředí je skutečně CW-22 a vzadu je na 99% CW-21 Demon. Pokud se podíváš lépe, pak je celkem dobře vidět vzad sklopená náběžná hrana křídla (P-36 by ji měl kolmou k trupu) a zejména hodně se snižující trup. A taky se to píše v popisce ke článku (...two versions of Curtiss Wright products...). Ale jinak gratuluju - pro příště budeš rovněž vyřazen z okruhu odpovídajících |
|
|
|
Tom napsal v č. 882: Krk za to nedám, ale to vpravo (spíš než CW-21) vypadá na Hawk 75A a to vlevo na CW-22B. "co je to za jednomotorová éra na druhé fotografii?" |
|
|
|
Heuréka!!! www.j-aircraft.com/captured/capturedby/b-17/... Ale ty fotky byly taky v nějaký monografii... A někde jsem viděl i německý. |
|
|
|
Tom:
Po pravdě řečeno, na žádný takový si nevzpomínám. Měly být snad letuschopné? Nevim už přesně kde, ale někde jsem viděl fotku B-17 v letu s japonskýma znakama.Jedině snad...Saburo Sakai a Zera nad Pacifikem? Ale tam kvůli nějakýmu přiblblýmu pěšákoj žádnou pevnost neukořistili. Ne? |
|
|
|
Tom napsal v č. 877: To prave neviem mam k dispozicci len foto B-17E ale ešte z vežou Bendix a B-17D a text hovori o tom ze boli dopravene do japonska. Udajne tieto fotki ktore vznikli pocas preletu do japonska boli zverejnene v japonskej tlaci ako propaganda. Stroje maju japonske visostne znaky. "Odkud, resp. Kde je ukořistili a kdy?" |
|
|
|
Do japonska preleteli same ale dale sa o nich nevie. | |
|
|
Co viete o ukoristenych B-17E a B-17D ktore ukoristili Japonci. | |
|
|
Potřeboval bych poradit. Jak je to se subversemi He 177? A-1/R1 až R4, A-3/R1 až R7, A-5/R1 až R7? U některých se mi nedaří zjistit, o jaké odlišnosti se vlastně jednalo. Nemáte někdo něco? Mimochodem, byla plánována verse A-2? Nikde jsem nenašel jedinou zmínku... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII ve vzduchu
- > Těžké bombardéry