Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
801-820 z 3775
<< 38 39 40 41 42 43 44 >>
Po
Glynwed 26.9.2005 15:07 - č. 3730
Glynwed Tak dneska jsi mě SK poprvé regulérně rozesmál. Dávám 10 z 10-ti:
SK 26.9.2005 15:00 - č. 3729
SK
General Jojo napsal v č. 3727:
"Souhlasím s SK
to SK: letecké simulátory jsou dělané podle pravdivích věcí.Takže se tím dá ověřit ledacos.Kreon si asi myslí že tomu rozumí víc než průměrný Pc hráč...
"
Díky

Inak bežný človek, ktorý hrá letecké simulátory (samozrejme na trochu vyššej úrovni a samozrejme online) je tak trochu správne "strelený" fanda lietania. Často medzi nimi sa nájde pár chlapíkov čo majú lietanie v krvy (i reálne), samozrejmosťou je záujem o lietadlá ww2.
Ten kto proste nezažil vzdušný boj napr. 8 Jak-1 vz 6 Bf 109F sprevádzajúcich 8 He 111, pričom sedí v kabíne a je na hlasovom kanále so spoluhráčmi/spolubojovníkmi, s ktorými sa dorozumieva o najvhodnejšej taktike boja, počas boja sa navzájom informujú o polohe protivníkov a navzájom koordinujú svoju činnosť má asi dosť skreslené názory na súčastné možnosti simulovať vzdušný boj z ww2.
Ostatne už je vyvíjaný ďalší nový simulátor od autorov Il-2 Sturmovik a to zhodou okolností Battle of Britain.
Blbé, že sa k ani k Il-2 tak skoro nedostanem...

sorry za OT
Glynwed 26.9.2005 14:56 - č. 3728
Glynwed Konečně pořádné argumenty!!! Konečně se tahle neplodná diskuze pohnula ke světlým zítřkům. Co takhle ještě vlítnou na ostatní témata? BRAVO BRAVO. Jen tak dál, Fronta už nepotřebuje být ještě lepší, jsme přeci na 1.místě. A s tímhle kádrem to určitě vyhrajeme.
General Jojo 26.9.2005 14:28 - č. 3727
Souhlasím s SK

to SK: letecké simulátory jsou dělané podle pravdivích věcí.Takže se tím dá ověřit ledacos.Kreon si asi myslí že tomu rozumí víc než průměrný Pc hráč...
SK 26.9.2005 14:20 - č. 3726
SK
Kreon napsal v č. 3717:
"lítej klidně dál a žij ve světě PC her. Ale to je tak vše."
By si sa divil koľko vecí ohľadne taktiky vzdušného boja si môžeš overiť na leteckom simulátore.
SK 26.9.2005 14:17 - č. 3725
SK
Kreon napsal v č. 3720:
"Na to se ti již odpovědi dostalo....teda znova....co se týče BoB, piloti Bf 109 většinou v boji nezůstávali, protože jim docházelo palivo. A většinou to bylo zároveň "spojeno" s tím, že vystříleli kanonovou munici, zatímco kulometná zůstala."
Áno, ale dôvodom nebola spotreba munície do kanónov ale práve spotreba paliva. V prípade, že mali dostatok paliva (a určite sa tak stávalo i v BoB) na boj, tak po vyčerpaní zásoby kanónovej munície oste neunikali a nenechávali spolubojovníkov v štichu.
SK 26.9.2005 14:14 - č. 3724
SK Kreon napsal v č. 3719:
"
SK napsal v č. 3710: "Myslíš, že by sa s rovnakou taktikou ubránilo Mosquito pred Fw 190, Bf 109?" Když pominu detajl, že se jedná opět o jedno z tvých "kdyby" a o to, že Bf 110 byl od počátku konstruhován jako stíhač, naproti tomu DH Mosquito se nejprve vyráběl jako bombardér a až později (někdy v roce 1941) vzlétl prototyp stíhačky, tak ti odpovím velmi stručně: Mosquito jako stíhačka se osvědčil mnohem lépe než Bf 110.

S taktikou obranného kruhu by neuspělo žádné letadlo...ani Mustang, ani Spit, ani Dora.
"
Takže v si podstate potvrdil to, že u Bf 110 bola zle zvolená taktika, čo tu tvrdím od začiatku a potvrdzuješ aj to, že s rovnakou taktikou by neuspelo ani Mosquito.

Môžeš upresniť prečo si myslíš, že v čom sa Mosquito osvedčilo ako stíhačka lepšie ako Bf 110?
SK 26.9.2005 14:08 - č. 3723
SK
Kreon napsal v č. 3716:
"Jenže právě o to jde...sám jsi to řekl. Takže k čemu větší zásoba nábojů do MG 17, když ji nemohli využít? Tak to prostě tenkrát bylo. S tím nic neuděláš."
No lenže ono sa to prejavilo hlavne pri letoch nad Londýn a oklolie. V oblasti Doveru mali dostatočnú zásobu na dlhý boj - základne boli neďaleko, takže sa dal očakávať pomerne dlhý boj, v ktorom by sa mohol prejaviť dostatok-nedostatok munície.
Kreon napsal v č. 3718:
"To už ale nemluvíš o BoB že?"
A prečo nie?
SK 26.9.2005 14:03 - č. 3722
SK
Kreon napsal v č. 3715:
"Nikde jsem nepsal, že se piloti LW vraceli po vystřílení kanónových nábojů. Jenom jsem psal, že se vraceli protože neměli dost paliva...tedy, nepíšu žádné teorie a nepoužívám slova typu "kdyby", ale pouze prokázanou praxi. "
no neviem, ale z tohoto tvojho: Kreon napsal v č. 3708:
"
SK napsal v č. 3703: "Môžeš to niečím konkrétnym podložiť? Inak to neznie vierohodne... "Stejně věrohodně zní tvá teorie o tom, že piloti LW zůstávali v boji jen s kulometným náboji."
...vyplýva akoby si spochybňoval fakt, že nemecký piloti zostávali v boji naďalej i keď im zostala len munícia v guľometoch.
Kreon napsal v č. 3715:
"To, že jsem se ozval, mělo tu příčinu, kdy jsi se ptal Toma, jak často piloti RAF stříleli jen z poloviny zbraní. Na to ti Tom i já odpověděli stejně hypoteticky, jako ses ty hypoteticky ptal."
No ja som sa na to pýtal práve preto, že sa mi nezdá, že by britský piloti často používali iba polovicu svojích zbraní s cieľom šetriť muníciu. Myslíš, že tak robili tak často ako často nemecký piloti zotrvali v boji s nábojmi iba do guľometov? Máš ty alebo Tom k tomu nejaké konkrétne informácie?
General Jojo 26.9.2005 14:03 - č. 3721
Vylodění by určitě proběhlo s maximálním úspěchem..... Briti nebyli vůbec připravený,měli nedostatek munice a velení na hovno. Co víc dodat.
Taz napsal v č. 3713:
Můj názor je, že němci by vylodění dokázali. Zdrželi by tím sice američany, ale rusi by zadržet nedokázali. (Chtít dobít svět je totiž dětský sen :) - toliko názor amatéra..."
Podle mě by pak mohli rusy odrazit. Měli by víc materiálu a nemuseli by posílat svoje vymakaný tankový divize někam do řiti. Hitler byl na tohle docela smolař....
Kreon napsal v č. 3717:
"Taz: lítej klidně dál a žij ve světě PC her. Ale to je tak vše. "
Kreon 26.9.2005 13:50 - č. 3720
Kreon
SK napsal v č. 3712:
"A môžeš podložiť svoje tvrdenie "Stejně často jako piloti Bf 109 E-3 bez munice do kanónů zůstávali v boji" alebo to bolo vyveštené z vami obľúbenej kávovej usadeniny???"
Na to se ti již odpovědi dostalo....teda znova....co se týče BoB, piloti Bf 109 většinou v boji nezůstávali, protože jim docházelo palivo. A většinou to bylo zároveň "spojeno" s tím, že vystříleli kanonovou munici, zatímco kulometná zůstala.
Kreon 26.9.2005 13:47 - č. 3719
Kreon
SK napsal v č. 3710:
"Myslíš, že by sa s rovnakou taktikou ubránilo Mosquito pred Fw 190, Bf 109?"

Když pominu detajl, že se jedná opět o jedno z tvých "kdyby" a o to, že Bf 110 byl od počátku konstruhován jako stíhač, naproti tomu DH Mosquito se nejprve vyráběl jako bombardér a až později (někdy v roce 1941) vzlétl prototyp stíhačky, tak ti odpovím velmi stručně: Mosquito jako stíhačka se osvědčil mnohem lépe než Bf 110.

S taktikou obranného kruhu by neuspělo žádné letadlo...ani Mustang, ani Spit, ani Dora.
Kreon 26.9.2005 13:37 - č. 3718
Kreon
SK napsal v č. 3714:
"Často dokonca zotrvali v boji i po tom ako im došla munícia celkom a to z dôvodu, že protivník nevie či pilot za ním má alebo nemá muníciu a je teda donútený upustiť napr. od prenasledovania lietadla, ktorému priletel pilot bez munície na pomoc aby ho odohnal/odlákal preč"
To už ale nemluvíš o BoB že?
Kreon 26.9.2005 13:36 - č. 3717
Kreon Taz: lítej klidně dál a žij ve světě PC her. Ale to je tak vše.
Kreon 26.9.2005 13:34 - č. 3716
Kreon
SK napsal v č. 3709:
"Je pravda, že často sa vracali domov z plnými zásobníkmi pre nedostatok paliva ale to bolo spôsobené najmä tým, že Bf 109 často operovali na samej hranici doletu a teda mali na boj len pár minút"

Jenže právě o to jde...sám jsi to řekl. Takže k čemu větší zásoba nábojů do MG 17, když ji nemohli využít? Tak to prostě tenkrát bylo. S tím nic neuděláš.

O špatně zvolené taktice celé LW nemá cenu debatovat. Ta byla taková jaká byla a vyplynulo z ní níže uvedené.

A vracet se k tvojí teorii vybudovaných letišť na britském území, odkud by operovaly letoun LW patří do kategorie "Kdyby", také nemá ani za mák cenu.
Kreon 26.9.2005 13:29 - č. 3715
Kreon SK: nikdo nekličkuje. Jde jen o to, že jsme se nechalo tebou zaáhnout do tvých teorií a oplácíme stejnou mincí. Fakt, že pilot Bf 109 vystřílí nejprve zásobníky do MG FF, tu nikdo nepopírá. Nikdo tu ani nepopírá, že má velkou zásobu nábojů do kulometu.

To, že jsem se ozval, mělo tu příčinu, kdy jsi se ptal Toma, jak často piloti RAF stříleli jen z poloviny zbraní. Na to ti Tom i já odpověděli stejně hypoteticky, jako ses ty hypoteticky ptal.

Nikde jsem nepsal, že se piloti LW vraceli po vystřílení kanónových nábojů. Jenom jsem psal, že se vraceli protože neměli dost paliva...tedy, nepíšu žádné teorie a nepoužívám slova typu "kdyby", ale pouze prokázanou praxi.

A co se týče špatně zvolené strategie Bf 110 a vlastně celé LW....
Bf 110 neměl žádnou šanci v klasickém dogfightu, neměl prostě potřebné parametry pro to nutné...takže stanovit pro něj jinou taktiku ani nešlo.
SK 26.9.2005 12:28 - č. 3714
SK
Taz napsal v č. 3713:
"Asi jsem to nepobral! Vy chcete říct (teď nevím kdo je kdo), že piloti LW se po vyčerpání munice do kanónů vraceli zpět? "
To tvrdia Tom a Kreon...
Podľa môjho názoru, piloti samozrejme pokračovali v boji do doby kým mali palivo či muníciu (hoci i len do tých guľometov).
Často dokonca zotrvali v boji i po tom ako im došla munícia celkom a to z dôvodu, že protivník nevie či pilot za ním má alebo nemá muníciu a je teda donútený upustiť napr. od prenasledovania lietadla, ktorému priletel pilot bez munície na pomoc aby ho odohnal/odlákal preč...
Taz napsal v č. 3713:
"A proč? To lehké kulomety "neměly smysl" (no efect), nebo by sestřelení lehkými kulomety britského letadla vyžadovalo více paliva?"
samozrejme, že mali zmysel, inak by sa do tých lietadiel nemontovali.
Taz napsal v č. 3713:
"(Jsem jenom ubohý počítačový hráč. Létám simulátor IL-2 Sturmovik (přijde mi prostě nejlepší). Létám na stroji Bf-109F2 nebo Bf-109F4. Na léhkých zbraních jsem doslova závislý. Přijdou mi přesnější a dostřelí dál. Vážně jste mi teď "zamotali" hlavu. Můžete mi to zkusit vysvětlit. Díky za odpověď)"
Taktiež som hrával Il-2 ale teraz už dlhú dobu nie . Väčšinou na sovietskych strojoch, kde munícia do kanónov došla obvykle veľmi skoro a taktiež som sa často spoliehal len na ľahké zbrane. Síce obvykle protivník nešiel dole na prvú ranu, ale zostreliť sa samozrejme dal v pohode i 1-2 guľometmi malého kalibru.
Taz 26.9.2005 11:45 - č. 3713
Taz To All: Můj názor je, že němci by vylodění dokázali. Zdrželi by tím sice američany, ale rusi by zadržet nedokázali. (Chtít dobít svět je totiž dětský sen :) - toliko názor amatéra...

To Tom and SK: Asi jsem to nepobral! Vy chcete říct (teď nevím kdo je kdo), že piloti LW se po vyčerpání munice do kanónů vraceli zpět?

A proč? To lehké kulomety "neměly smysl" (no efect), nebo by sestřelení lehkými kulomety britského letadla vyžadovalo více paliva?

(Jsem jenom ubohý počítačový hráč. Létám simulátor IL-2 Sturmovik (přijde mi prostě nejlepší). Létám na stroji Bf-109F2 nebo Bf-109F4. Na léhkých zbraních jsem doslova závislý. Přijdou mi přesnější a dostřelí dál. Vážně jste mi teď "zamotali" hlavu. Můžete mi to zkusit vysvětlit. Díky za odpověď)
SK 26.9.2005 11:28 - č. 3712
SK
Tom napsal v č. 3711:
"Dačo Ti tam chýba v Tvojej úvahe... "
No čo také?

A môžeš podložiť svoje tvrdenie "Stejně často jako piloti Bf 109 E-3 bez munice do kanónů zůstávali v boji" alebo to bolo vyveštené z vami obľúbenej kávovej usadeniny???
SK 26.9.2005 10:18 - č. 3710
SK
Kreon napsal v č. 3707:
"A to je právě ten problém....obranný kruh znamenal jediné - odsoudil Bf 110 k roli marně kroužícího letounu odsouzeného k pasivní roli stíhačky. A k čemu mi je ten kruh když mám chránit bombardéry? Kroužím v kruhu, zatímco jsou bombardéry decimovány...takže úplně k ničemu."
Však to samé som napísal...tvrdil som, že Bf 110 bolo nasadené z nevhodnou taktikou a že ani obranný kruh to nevyriešil a ty si mi to potvrdil.
Myslíš, že by sa s rovnakou taktikou ubránilo Mosquito pred Fw 190, Bf 109?
801-820 z 3775
<< 38 39 40 41 42 43 44 >>
Po