Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?
|
|
---|---|
Algernon: Tak tedy... O letadla co čert nechtěl, se zajímám taky (ne možná v takové míře jako vy, to nepopírám). 1) Modelařím už od mala => Graficky, co se týče kamufláží se IL-2 nedá s ničím srovnám, věrohodnost je "absolutní", ať už jde o označení jednotlivých perutí, nebo vzhled stroje samotný. Realita kampaní je oproti ostatním hrám zarážející. 2) Literatura => Mám tu smůlu, že mám doma originální leteckou příručku pro německého pilota z roku 1942. Jsou tam parametry, fotografie, plánky jak nalétávat na bombardéry, jak bombardovat a světě zboř se, ono to v té hře na 95% sedí naprosto přesně (je jasné, že ve všem se taky člověk nevyzná). Navíc, otec vlastní toliko literatury, ať už zážitky pilotů, nebo jen strohé technické popisy, že hledat informace mi nečiní potíže (myslel jsem si, že tady to bude jednodušší ) 3) Originální válečné filmy=> těch moc k mání není, zvlášť těch, které nejsou propagační, ale i tady se dá realita velice dobře posoudit... Sečteno a podtrženo = lepší simulátor jsem neviděl... SK: Tohle byl poslední příspěvěk pro toliko zkušeného Algernona! |
|
|
|
Co kdyby jste si vy noví přečetli cca 2000-3000 příspěvků dozadu? o čem si myslíte že se tady celou tu dobu debatilo? To samé platí pro SK. Nehodlám toto kolečko absolovovat znovu a znovu pro zvýšení něčího ega. SKúsim: Na pobřeží Anglie byli postaveny kulometné bunkry, protitankové a protipěchotní překážky. Generál Ironside vybudoval předsunutou linii, za ní byla vybudována hlavní linie a mobilní zálohy. Byl nedostatek munice i těžkého materiálu, přesto bylo v Anglii k 1.červnu 963 tanků různé bojové kvality. Tyto velmi optimistické zprávy jen kalí fakt, že hosté se na večeři jaksi nedostavili - za což samozřejmě může Adolf Hitler a Goering....ale za to němci nemohli... | |
|
|
Glynwed: Opravdu se tu nechci hádat, toď zaprvé. Ale na síti máme mód, který pokud zemřeš, tě prohlásí za mrtvého a Load nebo Save tu nenajdeš... Prostě aby s tebe bylo eso se musíš "sakra" snažit... Jsou tu i další prvky, jako třeba odpor, který hráč necítí, zápach od přehřátého motoru atd...(ale o to nejde). Rozdíl mezi realitou a hrou si (ať už se ti bude zdát jakkoliv přehnané) moc dobře uvědomuju. Jde o to, že já se tu snažím zjistit, co (kromě faktorů, které se výhledově do budoucna ovlivnit nedají) se dá vylepšit, aby byl zážitek co nejreálnější...OK? |
|
|
|
Prosím o ďalšie príspevky o hrách do patričnej témy: www.fronta.cz/forum_tema_show.php?id=41&... !!! |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 3743: No ale povedz, že jeho tvrdenia nie sú pravdivé..."Tady nejde o to jestli je hulvát. Tady jde o to že tou větou něřekl absolutně nic. Zajímalo by mě jestli by na toto téma dokázal sesmolit alespoň 1 stranu A4. Takovéhle výkřiky přímo miluju." Skús zodpovedať na: - boli briti dostatočne pripravený na odrazenie invázie? - mali briti dostatok munície? - mali dobré velenie? |
|
|
|
Glynwed: Cílem není psát tu eseje na A4, ale říci svůj názor a dát tím tak podnět k debatě (tak to vidím já), což se (ať už lépe, či hůře) "Generálu Jojo" povedlo. Pravdou je, že neřekl prakticky nic, než jen opravdu strohé faktory, ale nezdá se ti (když si vemeš, jak to přetlumočil "SK"), že na tom může být kus pravdy (to že to není podloženo dvacetistránkovou dokumentací, neber v potaz ) |
|
|
|
Taz: Ve skutečném životě máš strach o svou ctěnou zadínku. Ani na okamžik tě nenapadne, aby jsi létal s prázdnými zásobníky nad cílovou zónou a čekal až uděláš na nepřítele bu bu bu. Zbytečně nenalétáváš na cíle, které náhodně uvidíš, ale snažíš se splnit tu zatracenou misi co nejlépe a vrátit se při tom živý. protože když tě dostanou, už ti nenaskočí New nebo Load Game. To je ten zásadní rozdíl mezi simulátorem a reálným životem. | |
|
|
Tady nejde o to jestli je hulvát. Tady jde o to že tou větou něřekl absolutně nic. Zajímalo by mě jestli by na toto téma dokázal sesmolit alespoň 1 stranu A4. Takovéhle výkřiky přímo miluju. | |
|
|
Kreon and Glynwed: Omlouvám se za můj příspěvěk 3739, druhý odstavec patří "Glynwedovi" . (ještě jednou se omlouvám) | |
|
|
Glynwed napsal v č. 3737: No v podstate v jednej vete zhrnul to, čo si časť ľudí myslí a ďaleko od pravdy nie je."budu prostě reagovat takhle. Ale co na tom, hlavně že ti dotyčný věří, což ti podle smajlíku dost lichotí. Nechceš mě náhodou ještě bloknout přístup?" - briti neboli dostatočne pripravený - mali nedostatok munície - velenie tiež nebolo najlepšie. Nie prístup ti bloknúť nechcem, sú tu osoby, ktoré by si to zaslúžili ďaleko viac svojimi neustálimi poznámkami. |
|
|
|
Glynwed: Je fakt, že "General Jojo" to přehnal, na druhou stranu, kdyby se vyjadřoval ve vzešených formulých a obsáhl by totéž, možná, že by měl pravdu... , ale je to hulvát, to se musí nechat | |
|
|
Kreon: A mimochodem, do svého světa počítačových her, se nevrátím, protože chci vědět, jak moc je IL-2 reálná hra, a co jí chybí. Chápeš? (Já se třeba když mi dojde munice do kanónů nevracím. Teprve až když palivo klesne na hranici pro návrat, tak jsem chtěl vědět, jak to bylo doopravdy, aby se to dalo opravit, toď vše. Takže se nemusíš čertit jenom proto, že si myslíš že si v jakémsi "Top 10", či co ). |
|
|
|
Aces over Europe, Overlord, Red Baron II, EAW, Il 2. Do čehopak se opřeš teď? | |
|
|
Jak říkám, jen houšť. Pořádně to promaž, jsi přece moderátor. Ale na příspěvky typu
Vylodění by určitě proběhlo s maximálním úspěchem..... Briti nebyli vůbec připravený,měli nedostatek munice a velení na hovno. Co víc dodat.
budu prostě reagovat takhle. Ale co na tom, hlavně že ti dotyčný věří, což ti podle smajlíku dost lichotí. Nechceš mě náhodou ještě bloknout přístup? |
|
|
|
Prosím o ďalšie príspevky o hrách do patričnej témy: www.fronta.cz/forum_tema_show.php?id=41&... |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 3732: OK, to mi stačí, viditeľne si žiaden simulátor asi ani nevidel a teda patríš práve do tej skupinky, ktoré majú na ich možnosti skreslené názory. "Ty si ze mě děláš fakt pr**l. Bude to znamenat, že když na simulátoru budu střílet ze samopalu vz. 58, budu tak střílet i ve skutečnosti?" |
|
|
|
Musím se "SK" zastat. Sturmovik je natolik reálná hra, že se tam dá leccos o letadlech dovědět. Nikdy jsem neměl možnost posoudit v čem je Spitfire tak výjmečný oproti Bf-109. Ale (a to že nejsem žádný "béčko") v simulátoru jsem zjistil, že jejich manévrování je úplně na jiné úrovni. Přečíst si o tom je fakt zajímavé (neříkám, že ne), ale vidět to v praxi Vám hodně co se představivosti pomůže... Glynwed: To s tím samopalem je trochu přehnaný příklad. Jasně, pořád je to jenom simulátor (mluvím o IL-2), ale nejreálnější na herním trhu , co se týče letadel. |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 3728: No pozor Glynwede, fronta nie je len pre "top ten" ale je to voľne prístupná diskusia o ww2, takže právo na vyjadrenie názoru môže mať ktokoľvek a myslím, že si každý na prispievateľ zaslúži aby sa toleroval jeho názor."Konečně pořádné argumenty!!! Konečně se tahle neplodná diskuze pohnula ke světlým zítřkům. Co takhle ještě vlítnou na ostatní témata? BRAVO BRAVO. Jen tak dál, Fronta už nepotřebuje být ještě lepší, jsme přeci na 1.místě. A s tímhle kádrem to určitě vyhrajeme." Navyše smrdí mi to trochu aroganciou a netolerantnosťou z tvojej strany... |
|
|
|
Ty si ze mě děláš fakt pr**l. Bude to znamenat, že když na simulátoru budu střílet ze samopalu vz. 58, budu tak střílet i ve skutečnosti? | |
|
|
Glynwed napsal v č. 3730: Som rád. Smiech lieči... "Tak dneska jsi mě SK poprvé regulérně rozesmál. Dávám 10 z 10-ti:" Len dotaz, hral si niekedy letecký simulátor a ak hej tak aký? |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?