Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?
|
|
---|---|
pbradler: nedalo mi to, tak som sa opýtal priamo u zdroja - u svojich nemeckých muničných kamošov. Vyzerá to tak, že v roku 1940 malo Nemecko aj väčšie kalibre ako PC-500. Pozri si: militaria-fundforum.de/thread.php?threadid=5... |
|
|
|
giro.c: Nerozniesol. Len sme debatu nedokončili pre nedostatok informácii . | |
|
|
|
|
Milo prosím tě dost, právě tímto rozbuil Dzin radlerovi argumenty a roznesl je po širých oceánech. | |
|
|
pbradler: nie je to tajomstvo. Je to z knižky "Ženijní a pyrotechnické úkoly CO", vyd. MV - Správa CO. Ktoré lietadlá ju mohli použiť, to veru neviem, zaujímam sa hlavne o samotnú muníciu. Ale leteckých odborníkov je tu dosť, určite to bude niekto vedieť. Bohužiaľ, letecké bomby na rozdiel od napr. delostreleckej munície nie sú označované rokom zavedenia do výzbroje a podklady k týmto údajom nemám. | |
|
|
Milo: Zaujímalo by ma ak to nie je tajomstvo odkiaľ máš tie údaje. Máš k dispozícii aj ďalšie napr. ktoré lietadlá ju mohli v tej dobe použiť (t.j. aký typ závesu používala) atd. A čo tá PC500, nevieš náhodou odkedy sa začala používať ? | |
|
|
pbradler: SD-500 preráža pri najmenšom dopadovom uhle 60 st. 5 cm panciera. Pre 90 st. údaje nemám, ale prieraz bude samozrejme podstatne vyšší. Obsahuje 90 kg amatolu. Vylepšená SD-500 A obsahuje dokonca 180 kg amatolu. Výbuch takéhoto množstva trhaviny má značne devastujúce účinky aj bez prerazenia paluby. Myslím, že s týmto arzenálom by bombardovanie uvedených cieľov malo vyhliadky na úspech. | |
|
|
Milo (747): Trieda „R“ 38+51 mm a „QE“ 51+51 mm na dôležitých miestach. | |
|
|
Algernon: Áno. Si dobrý, že to poznáš. | |
|
|
pbradler: možno by stačili aj SD-500. Aká je približná hrúbka paluby predpokladaných cieľov? | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 735: "Zrovna si rikam, je to spatne. Priznivcum Seelowe jsem vyrazili z rukou vsechny trumfy, jejich argumenty roznesli po sirych morich a oceanech a ted tu plytvame intelektualnim potencialem palbou do vlastni fronty!" Ja inváziu ešte nevzdávam, len ešte zisťujem či mám k dispozícii PC500 aby som mohol úspešne bombardovať tvoje bitevky, s ktorými sa chystáš rozprášiť môje invázne zoskupenie. |
|
|
|
kolik je potřeba na první? | |
|
|
Algernon, Dzin : Koľko potrebujete na štvrtú hviezdu ? | |
|
|
Mě spíš chat tříhvězdičkových generálů | |
|
|
Někdy mi to tady připomíná souboj tříhvězdičkovejch generálů | |
|
|
pánové šetřte se na zdena budete to potřrbovat | |
|
|
nemetko: | |
|
|
Dzin napsal(a) v č. 734: "732: Copak, zadne podezreni z uvedeni spatnych udaju??? :)" Kto by mohol podozrievat TEBA? Hlavne ked vies lepsie ako vrchny velitel RAF ci bola alebo nebola 11. skup. rozprasena v BoB a podobne veci... |
|
|
|
Zrovna si rikam, je to spatne. Priznivcum Seelowe jsem vyrazili z rukou vsechny trumfy, jejich argumenty roznesli po sirych morich a oceanech a ted tu plytvame intelektualnim potencialem palbou do vlastni fronty! | |
|
|
732: Copak, zadne podezreni z uvedeni spatnych udaju??? :) Z pohledu Spojencu rozhodne ne. :) |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?