Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?
|
|
---|---|
Ty to snad nevis? | |
|
|
Jasne ze ma. Cim nizsi vlnova delka, tim se parametry cile daji zmerit presneji. | |
|
|
Proti 81cm mam to, ze je to 81 cm a ne 10cm. | |
|
|
V prestnosti zjisteni parametru cile? | |
|
|
Ne ze by, urcite. :))) | |
|
|
"německý radar Freya", na ktere lodi (lodich) byl pouzit? | |
|
|
Jen tak mimochodem, "Ze "80cm radar" podava stejne vykony jako "10cm radar" netvrdim ja, ale ty, alespon jsem to pochopil z toho, co pises... | |
|
|
Tak ted nevim... Bavime se porad jeste o tom, ze Spojenecky radar na lodich byl lepsi nez Nemecky? Ja tedy ano, ale jak si ctu, ty asi ne... | |
|
|
Takze, kyl Bismarcku byl polozen v cervenci 36 a do sluzby uveden v srpnu 40. Na Bismarcku je radar pracujici na vlnove delce 81 cm. North Carolina mela kyl polozena v rijnu 37 a do sluzby uvedena v dubnu 41. Jsou tedy staveny priblizne ve stejne dobe. North Carolina ma ovsem uz radar pracujici na vlnove delce 10 cm. Zatim jsi mi alespon nenapsal, ze toto neplati. Podle me je tedy radar Bismarcku mene vykony, nez radar North Caroliny. Uz opravdu nevim, jak jinak to mam napsat? Neustale to tu opakuji a ty mi stale oponujes, ze to neni pravda. Mam tomu tedy rozumet tak, ze vlnova delka nema zadny vliv na kvalite radaru? Ze "80cm radar" podava stejne vykony jako "10cm radar"? Ja tedy vzdy doposud cetl neco jineho... | |
|
|
(804) Hmm, odstrasujici zbran proti stihackam... Tak to me spise napadlo pouziti proti pozemnim cilum... | |
|
|
Algernon: Tak tu znam, ale s "č". | |
|
|
Algy congralation, takhle obsáhlé shrnutí tady ještě nikdo nenapsal. Jak ti to trvalo dlouho? | |
|
|
Algernon: Mimochodem, povedene jsi shrnul, prizpevky rekneme o nejakych 300 prizpevku zpet. | |
|
|
Algernon: (788) Copak o to, me je te jedno, hlavni je, aby jsi to napsal pbradlerovi. Ten tu porad haji presvedceni, ze Luftwaffe byla doslova mor pro namornictvo. (Mozna pro Kriegsmarine, pozn. Dzin :D) To jsem se te chtel zeptat, kdyz uz jsi tu zminil He-111H-6. Nemecek u nich uvadi, ze tato verze byla vyzbrojena i plamenometem, na zadi... Nevys o tom neco blizsiho? |
|
|
|
Algernon: Klidne ti to napisis jeste jednou :) , radar na Bismarcku povazuji za nedostatecny, hlavne proto, ze pracoval na, ve sve dobe, prilis vysoke vlnov delce a mel relativne maly dosah. A do roku 43 ve vybaveni lodi radary nebylo nejake vyrazne zlepseni. | |
|
|
pbradler: Ale klidne si to ohledne nemeckych pum a jejich schopnosti potapet ci tezce poskozovat bitevni lode nove probereme, kdyz ted mas vice informaci. Rad se dovim neco noveho. | |
|
|
pbradler: Jsem si prosel tvuj (470) a nejak jsem nepochytil, kde zde pises neco o ucinosti naletu bombarderu Luftwaffe, resp. jejich pum a schopnosti pomoci nich vyradit/potopit, na bitevni lode??? Maximalne zde zase rozebiras lehke sily. Na toto tema jsem se uz dost bavili. Jen tak na okraj, pokud mame rozebirat Dunkerque, tak ten mluvi spuise proti Luftwaffe. At se snazilo sebevice, nezabranilo RN splnit ukol. Mimoto ani skody, ktere zpusobila, nebyly moc velke, viz muj (389). | |
|
|
Algernon: (776) Ja uz si zacinam pripadat, jako obehrana deska... viz. (763) | |
|
|
no možná by byl na místě spíše osud bitevní lodě Hiei, která byla potopena u Guadacanalu. Dostala několik zásahů pumou, které většinou zranili či zabily posádyk prtiletadlových děl. Osud na lodi mělo na svědomí několik torpéd. | |
|
|
no dobře uznávám, že to nebyl zrovna dobrej příklad, ale bitevní lodě z roku 1912 byly pokud vím neustále modernizovány a byly jim přidávány nové panceřové obšívky a zvětšováno pancéřování. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > WWII všeobecně
- > Bylo vylodění v Británii v roce 1940 možné?