Hirošima a Nagasaki: nutné zlo?
|
|
---|---|
Noooo...pokud bych se na to koukal z Enoly Gay, tak určitě ne | |
|
|
GeorgeRolf:Ale to by bylo asi to poslední, co bys viděl, nebo ne? | |
|
|
Dzin, ale jo OK. Škoda že jen výročí..já bych radši byl při tom | |
|
|
Tak jak jste prožili dnešní výročí? | |
|
|
Dlhší čas som sa domnieval, že dôvod názvu bombardéru B-29 "Enola Gay", bol fakt, že bol tvorený dvanásťčlennou homosexuálnou osádkou, ale to je omyl - plukovník Tibbets ho tak pomenoval po svojej matke | |
|
|
Gemo XI: Ale to dnes už jaksi neplatí... | |
|
|
to Dzin: Tu knížku si asi četl taky, pár informací a dedukcí autora je docela dost přitažených za vlasy. Například také to, že bin Ladin je agent CIA... | |
|
|
Bart S.: (182) Jestli je to stejne presna informace, jako s tim ovladanim letadla ze zeme, tak potez priroda... | |
|
|
karaya1: Jo to jsem pochopil, ale někdy jsem línej psát každému zvlášť příspěvek tak to šoupnu do jednoho. Mělo to být jako souhlas pro tebe a nesouhlas pro Barta. |
|
|
|
Johny: ta moje, tebou citovaná, věta o existenci podvozku byla míněna jaksi ironicky, v podstatě si o tom myslím podobné co ty.. Ach, ta košatá čeština |
|
|
|
Johny napsal(a) v č. 183: No tohle se mi na tom automatickém vysouvání podvozku zdá divné. "Naopak při přistání mimo ranvej (nouzově) se přistává většinou na břicho, podvozek by to zhoršil." |
|
|
|
karaya1 napsal(a) v č. 181:
" A on existuje nějaký systém co v nízké výšce vysune automaticky podvozek?"
Bart S. napsal(a) v č. 182: "Něco jsem o tom slyšel a taky to bylo v te "bulvární" knížce. Já si myslím, že něco podobného existuje." Technicky to asi není problém ale ještě jsem neslyšel, že by to bylo v dopravním letadle (tedy v nějakém letadle vůbec). Nějak totiž nechápu proč by tam takovýhle systém byl. Jako že by pilot občas zapoměl vysunout podvozek a tohle by to hlídalo? Naopak při přistání mimo ranvej (nouzově) se přistává většinou na břicho, podvozek by to zhoršil. |
|
|
|
karaya1 napsal(a) v č. 181: Něco jsem o tom slyšel a taky to bylo v te "bulvární" knížce. Já si myslím, že něco podobného existuje. "A on existuje nějaký systém co v nízké výšce vysune automaticky podvozek?" |
|
|
|
Bart S.: ta výška 757čky je 13,6m i s ocasem... A on existuje nějaký systém co v nízké výšce vysune automaticky podvozek? A btw, to by musela být supr haluz aby podvozek (o šířce menší než metr) trefil lampu o šířce kolem 20,30 cm.. | |
|
|
Bart S. napsal(a) v č. 179: hmm s tím musím souhlasit, když se jede na delší cestu, není nic lepšího na zabití času než si koupit Blesk, to celou cestu nevycházíte ze smíchu nad těmi "zprávami" "Určitě je hodně kvalitních knížek, ale takovýhle "bulvár" se čte taky dobře" |
|
|
|
to Johny: Ty fotky jsou více než přesvědčivé.
Johny napsal(a) v č. 178: "Já se divím, že někdo vyhazuje peníze za takové braky, to není dost lepších knih kolem?" Určitě je hodně kvalitních knížek, ale takovýhle "bulvár" se čte taky dobře. |
|
|
|
K těm lampám. Problém je, že letadlo letělo úplně jinudy, tam žádné lampy nebyly. Tady jsou nálezy ze vnitř kanceláří které dokazují že tam bouchlo dopravní letadlo: www.rense.com/general32/phot.htm Tady je celá zpráva o poškození Pentagonu letadlem : fire.nist.gov/bfrlpubs/build03/PDF/b03017.pdf i s fotkama. Na nich je vidět , že poškození bylo gigantické. Mimo to se v pentagonu našly kousíčky masa, kostí a kůže které při DNA identifikaci prokázaly pozůstatky pasažérů onoho letu. Samozřejmě, že milovníci konspirace budou tvrdit, že všechny ty trosky tam CIA a nebo UFO dovezli sami po výbuchu a lidi z opravdového letadla někde pozabíjeli a rozemleté na maličké kousíčky je tam pak poházeli kolem. Já se divím, že někdo vyhazuje peníze za takové braky, to není dost lepších knih kolem? |
|
|
|
Ja vam nevim, ale z toho obrazku, co tu ukazuje karaya1 plyne, ze letadlo bylo v sestupnem letu a narazilo do Pentagonu pod uhlem ze shora. Ten obrazek nezavani nicim podivnym... | |
|
|
Říkám to jako jedinou možnost jak to trefit bez poškození pouličních lamp. Abych nezeapomněl řekněte tady někdo Fra Diavolovi, že ČSA nemá a nikdy neměla boeingy 757 nebo 767. On mi to nevěří. |
|
|
|
To bych se chtěl aspoň jednou v životě dočkat, abych viděl 757 střemhlavě nalítávat. To se mi zdá trochu utopický. Nesmíš si představovat pod pojmem "nízko letící letadlo", že 757 letí v 10 metrech. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Pacifik
- > Hirošima a Nagasaki: nutné zlo?