Výstroj a výzbroj 2.sv.v.
|
|
---|---|
Na druhej strane, niektorí poukazujú na fakt, že práve vysoká kadencia spôsobovala veľkú spotrebu munície. | |
|
|
Mal som možnosť rozprávať sa s chlapíkom, ktorý slúžil u horských strelcov Bundeswehru a nevedil si MG 3 (čo je - ako iste viete upravená 42) vynachváliť. Kvôli jej vysokej kadencii ju prezývali "Sense" (kosa). Najlepší strelci vypálili na jedno stlačenie spúšte tri rany. A chválil aj jej prednosť. Len sa do nej trebalo poriadne zaprieť. | |
|
|
Algernon: Toto je hodnotenie MG 42 jedného nemckého veterána od výsadkárov: "Ak si sa zaprel do MG 42 poriadne, strieľalo sa z nej lepšie než z pušky. Nábojové pásy mohli byť celé od bahna a štyridsaťdvojka napriek tomu šlapala ako švajčiarske hodinky. Angličania a Američania ju nazývali Hitlerov kosák. Predstavovala pre nich väčšie nebezpečenstvo, než delo. " | |
|
|
Promiňte že zasahuju do právě se rozbíhající diskuze o kulometech, ale chtěl bych se Vás zeptat na Váš názor na ruskou pušku SKS. Mátě někdo zkušenosti s touhle zbraní ? Jinak podporuju kolegu BRUNNERA . Podle mého názoru je MG 42 pro pěchotu výbornou zbraní hlavně díky své kadenci. |
|
|
|
Dzin : ad Komentáře k anketám (501) Prozradíš mi svůj názor na StG 44 ? |
|
|
|
K ďalším výhodám použitia stíhačiek v úlohe pozemnej podpory patrí ešte zjednodušenie výroby a údržby, nakoľko stačí prevádzkovať menej typov. Ono aj Nemci na to prišli a Fw190 F a G sú toho živým dôkazom. | |
|
|
nicis si tanky, nicis, ozve sa v radiu hlaska bandity, packy sup dopredu, banditi lietaju naprazdno, pripadne este nejakeho pokropis, a ked to banditi vzdaju, bud mas malo paliva a letis domov, alebo pokracujes v akcii, taketo vymozenosti si IL-2 nemohol dovolit | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 204: To je docela snadné, sedíš-li v něčem jako byl Typhoon. Pak za tebou může nácek v Bf-109 jenom slintat a doufat, že ubereš plyn "Tomu nerozumiem.Ako sa možeš venovať ničeniu tých tam dole keď máš za zadkom banditu." |
|
|
|
Dzin napsala v č. 190: Jedinečnosť ešte neznamená lepšiu kvalitu. Bol síce odolnejší proti pozemnému ostreľovaniu ale zraniteľnejší vďaka nižším výkonom zo vzduchu."Tím, že byl ve své době defakto jedinečný. Prostě jediný letou, od samého začátku vyvýjený jako bitevník a vyráběný ve velkých počtech." Myslím že postup ktorí zvolili spojenci, t.j. použitie upravených stíhačiek k pozemnej podpore je univerzálnejší, nakoľko umožňuje operovať aj bez vzdušnej nadvlády. |
|
|
|
mali zivotnost okolo 20 hodin a stale ju zvysovali, a to je skoro zazrak, ked vezmes, ze lopatky motorov mali z neziaruvzdornych zliatin, a to je presne ten nedostatok materialov o ktorom som vravel... vedci nemali dost vzacnych surovin na vyrobu ziaruvzdornych zliatin, tak robili zazraky s tym co mali... keby mali k dispozicii chrom a podobne prvky tak by 262 asi bola inak slavna | |
|
|
No, napadaji mne jen dva typy zbrani, ve kterych byli Nemci dal nez spojenci: nasazeni reaktivnich letadel a balisticke rakety. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 191: Nevím jak vám, ale mě ta stránka nejede "www.waffenhq.com/flugzeuge/me323 Tak toto do Skymastera nenaložite." |
|
|
|
motory boli otazka surovin... | |
|
|
Dzin: staci Me-262? | |
|
|
BRUNNER: (188) Tím, že byl ve své době defakto jedinečný. Prostě jediný letou, od samého začátku vyvýjený jako bitevník a vyráběný ve velkých počtech. | |
|
|
BRUNNERE: A zkuz přijít na něco, čím by jsi dokázal, že Wehrmacht byl lépe vyzbrojen, než jinná armády... | |
|
|
Tak jsme se trošičku rozpovídali... | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 185: To je lepší. Mimochodem jukněte na dnešní statistiku "Lúto rozumej kôli tejto debate." |
|
|
|
Ne nezapomněl, ale nebylo na co reagovat... | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 180: Mně ale vůbec ne... "Skôr mi je lúto,že nemali niečo ako B-29" |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Výzbroj a vybavení
- > Výstroj a výzbroj 2.sv.v.