Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
No tak to ho vyzkouším. Jinak jak dlouho Ti zhruba vydrží štětec? Rok? | |
|
|
sampon.....ale proti lupinam aceton je dobry hlavne koly svojej agresivite a teda ti na stetci rozpusti vsatko dokladne.mozem len odporucat(mne osobne sa zivotnost stetca dost zvisuje) |
|
|
|
Já bez acetonu, akorát občas použiju i šampon . | |
|
|
stetec?najprv riedidlom(tak 2x namocim a vytriem)a potom aceton a nakoniec voda s mydlom. | |
|
|
A jak se staráte o štětce? | |
|
|
cistenie pistole je pohoda,ja pouzivam na akrylove farby vodu nahrubo a tamiya riedidlo na priestrek. synteticke farby klasickou 6006(najprv nahrubo stetcom povitieram a potom zase prestriekam trisku) potom to cele rozoberem a zvisky ocistim stetcom |
|
|
|
Ne, pouze myšlenka | |
|
|
A co tam místo barvy lalít ředidlo nebo jinou chemikálii? To by taky určitě šlo. | |
|
|
Lavockin napsal v č. 2485: kup si novinky...alebo modelara...ja som sa tam dozvedel uz asi o piatich sposoboch cistenia ale vzdy ide o to iste len chemikalie sa menia "Rád bych se zeptal jak nejrychleji a nejlépe vyčistit stříkací pistol??? " |
|
|
|
Lavockin: Já vše odstranil ředidlem na modelářské barvy | |
|
|
No,podle toho jaké používáš barvy,jestli akryl,nebo emajl? | |
|
|
Rád bych se zeptal jak nejrychleji a nejlépe vyčistit stříkací pistol??? | |
|
|
Abych parafrázoval Glynweda , na jakémkoli vyhledávači zadej M10-Duckbill a po chvilce máš pramenů dost a dost. | |
|
|
Stavěl někdo něco z posledních kousků z edice "special hobby" od MPM ? | |
|
|
Pauzovací papír. Já nevím proč se to jmenu "pauzák" , ale je to prostě takovej tvrdší průhledný papír. Použil jsem ho, protože je to takový kompromis mezi papírem a plastem. Mám knihu "encyklopedie modelářských technik" a je to hlavně pro diorámkaře, tak se tem mrknu a něco napíšu. |
|
|
|
Eagle napsal v č. 2479: co to je?
"pauzák"
Eagle napsal v č. 2478: bol by som vdacny "Mám ještě několik návodů tak se na ně mrknu možná že tam něco bude." |
|
|
|
princEugen napsal v č. 2474: "tmelit to je co za vec, to sem nedelal?" To buď rád. Já to vyloženě nesnáším. Ale existuje i pár fíglů jak se tomu v některých případech vyhnout. Jen tak mimochodem, zkoušel někdo do spáry dát pauzák napuštěnej lepidlem ? Jednou jsem to zkusil a měl jsem za 5 minut "zatmeleno". |
|
|
|
mato napsal v č. 2469: Bohužel. Ale i vláčkaři mají nějaká větší měřítka (něco okolo 1/40). Možná, když se v obchodě trochu proptáš tak se něco najde. Ale jinak nevím. Mám ještě několik návodů tak se na ně mrknu možná že tam něco bude. "jo,vo vlacikarstve som bol ale na 1:35 tam ozaj nic nemaju" |
|
|
|
mato napsal v č. 2470: Já bych to musel rozlámat. Mě stačily ty dělený pásy! "www.missing-lynx.com/gallery/dio/rhin edio_szaloga4.jpg 1:72!!!!!!!" |
|
|
|
a hlavne si daj www.missing-lynx.com www.track-link.net www.modelmaker.com |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC