Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Xfish: Jestli je děláš ve dvasedmdesátině, tak doporučuju koupit nějaký průmyslově vyráběné listoví. Kmen můžeš udělat tak, že vezmeš tlustší měděný drát ze, kterého uděláš základní část stromu. Pak na to namotáváš tenčí a tenčí dráty a jejich konce necháš trčet (jako větvičky) Nekonec ten kmen opatlaš herkulesem. Až to zaschne dáš tam další vrstvu... No a až kmen bude vypadat dobře, tak ho natři (ale bacha musí být uplně suchý). Nekonec na to dáš to listoví. Vypadá to dost dobře. Jestli chceš můžu ti poslat fotky. |
|
|
|
Jak dělat stromy a keře bylo dobře popsáno v modeláři, jinak jsme se o tom bavili i v tomto tématu. Buď aktivní a za domácí úkol si to najdi |
|
|
|
Nevíte, jak udělat stromy a keře? Matlam to už asi hodinu a nic... A jak se dělá ta maskovací plachta? | |
|
|
Jasně, neber to ve zlém Ty už jsi "spáchal" nějaké diorama? |
|
|
|
Honza napsal v č. 2424: "Mato: jsi hnidopich..." ani nie,len ked uz robis daco take tak ti to zabere viac ako 2 mesiace,no a rozdielnost vo farbe tehal,par mokrych zatekancov urobis za 2-3dni. no a az teraz som si vsimol.pozrite ako ma hleven...natocenu do strany.takze ju musel tak mat este ked sa neprepadol ale to sa nedalo lebo tam stoji ten stlp....tiez by mozno tecku ta hlaven mohla prii takom pade odpadnut(prekotulet do predu) |
|
|
|
Marek napsal v č. 2419: Pekna robota,zaujimavy napad...ale nieco tomu chyba "www.ww2modelmaker.com/modelpages/POLd ieabwass.htm" |
|
|
|
Marek napsal v č. 2419: Mě se to celkem líbí. Někdo tu chtěl udělat ty stránky. Nikdo se mi pak už neozval... "www.ww2modelmaker.com/modelpages/POLd ieabwass.htm" |
|
|
|
Mato: jsi hnidopich... Je to dost dobře udělaný, na něco takovýho bych neměl nervy... |
|
|
|
tak napriklad to spracovanie:vsetky tehly su jednej farby bez nejakej patiny(znaky po zatekani,...)tiez tie hodiny.tak najprv ti odpadnu rucicky az tak cifernik.asi tazko to odpdne cifernik s este namontovanymi rucickami.ale inak tie kolecka v nich je parada(vsetka cest-i ked je to asi len cele zobrate z akychsi naramkovych hodiniek).tiez to tecko som uz vydel spravene lepsie. ozaj najlepsie na tom vsetkom je ta myslienka |
|
|
|
Mě teda daleko víc zaujalo to provedení. Samotný nápad bude asi posuzovatelný od toho jak se to komu bude líbit, ale to provedení, respektive ta zborcená zem ..... podle mě je to velmi pěkné a mě to rozhodně zaujalo. | |
|
|
Marek napsal v č. 2418: To je celkem slušné "No jestli si dobře pamatuju, tak to bylo něco kolem 800,-. " |
|
|
|
Co na to říkáte ? www.ww2modelmaker.com/modelpages/POLdieabwass.htm Nápad je to zvláštní, ale zajímavý. Ovšem to modelové zpracování ..... kdo z Vás by si s tím dokázal taky tak "vyhrát" ? |
|
|
|
xfish5 : No jestli si dobře pamatuju, tak to bylo něco kolem 800,-. Ale jestli to dělá i Revell to nevím, neboť jsem ji nikde na pultech ani na netu zatím neobjevil. | |
|
|
Marek napsal v č. 2416: Jo? Nevíš kolik stojí? Revell prý má taky tuto houfnici. Díky Glynwede "Moc pěkná stavebnice. Měl jsem možnost koukat dovnitř a je to paráda . Žel ta cena .... ." |
|
|
|
xfish5 (2415) : Moc pěkná stavebnice. Měl jsem možnost koukat dovnitř a je to paráda . Žel ta cena .... . brano (2411) : Souhlas, výstižně řečeno. |
|
|
|
Nemáte někdo? www.militaryhobbies.com/custom/Product/afv35... |
|
|
|
Marek napsal v č. 2387:
"Firma není až tak důležitá. Spíš mě zajímá, jestli se ten povrch té hlavně před barvením musí ještě nějak dodatečně upravovat"
DuGalle napsal v č. 2388: plus by to asi chcelo ten mr.surfacer. "Klasicky odmastit jako cokoliv jiného. U železa platí dvojnásob..." |
|
|
|
Brunner: No vidíš,ideálne by sa ti tie točené hodili... | |
|
|
Ide o to,že urobiť "dokonalú" hlaveň z plastu,chce veľa modelárskeho umenia.Kdežto točená hlaveň dáva možnosť priblížiť sa k "dokonalosti" i tým menej šikovnejším. Snáď netreba hovoriť koľko práce treba vynaložiť na ústie bez úsťovky...ja sám som si kedysi sústružil hlavne a podobné serepetičky,pretože to vyzneje oveľa modelovejšie,než čokoľvek z plastu... |
|
|
|
BRUNNER : Mnohdy je to už celkem i poznat když tu stavebnici kupuješ, ne ? Když to nevypadá slavně, tak už se dá poohlížet po možnostech náhrady. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC