Modelářství - figurky, technika, RC

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2621-2640 z 2891
Po
mato 13.2.2004 19:15 - č. 340
mato To brano:Mas coma sustruh?Alebo inak,nebol by si ochotny predat mi napriklad vysustruzenu hlaven na t34/85?A ako si to myslel s tym ze si spravis celokovovy trup panthera?

Ten tmel,skus od revella.Ja som snim ozimeritoval panthera slo to v pohode.cely trup na jedno nanesenie tmelu.
giro.c 13.2.2004 18:16 - č. 339
Honza kámoš je absolutní fanatik do letadýlek. Donma jich má tak asií 60 nepostavenejch do zásoby a dalších 200 hotovejch, ael ani jeden rozmlácenej ( leda ty co dává na půdu ).
Honzo možná jsi to viděl, ale nejhezčí fotka havarovanýho letadla je B-17 celá porostlá mechem a já nevím čím vším. Je to pomalu v každý knížce o moelářství. Je to fakt dobrý.
branusko 13.2.2004 14:11 - č. 338
brano: dik. rozmyslal som nad tmelom. mam doma aj tamyu aj humrol. jeden hustejsi jeden redsi. rozmuslal som ale o nanasani a skrabani a tak. niesom zaciatocnik, sam by som sa hodnotil za pokrocileho. staviam len pre seba (pre potesenie) zasadne nemecku techniku a tanky a lietadla. momentalne uz len tanky :) dokoncil som panzer IV H - ten sa mi podaril. zakupil som tigra a panthera. kua a ten zimmerit v 44 na nich urcite je takze... preto sa pytam :) a dik za ohlas.
Honza 13.2.2004 12:25 - č. 337
Honza Udělat havarovanou mašinu je dost problém. Nejde jenom model rozřezat a "očoudit". Když se podíváte na fotky havarovaných mašin, přejde Vás na takovou stavbu chuť.
I když jeden můj kamarád z Třebíče je masochista toho typu, že si vyrobil Avii B-534/4 se svlečeným trupem a Hurricana po nouzovým přistání. Magor.
brano 12.2.2004 18:10 - č. 335
Inak,nedá sa mi nepochváliť,mojou špecialitkou sú sústružené vedierka,200 litrové sudy a nábojnice.A rozmýšľam nad ´´rozflákaným´´ Pantherturmom,kompletne vyrobeného z kovu...
Jedna question:Ako realisticky znázorňujete zrkadlo(napr.späťák)? Existuje nejaká fólia?
brano 12.2.2004 17:54 - č. 334
Branusko:Keďže som zástancom,že ak chceš niečo reálne znázorniť,tak...kovovodeformované vyrobiť z kovu(duralu-mosadz),čo je z cementu,to z cementu(tmelu),čo je zablatené,to z blata...
Tmel jednoznačne.A správne podklady na daný stroj,pretože nieje zimmerit,ako zimmerit...
Aký tmel používate?Ja Tamiya puty alebo Humbrol,ale chcelo by to niečo,čo pomalšie schne.
mato 12.2.2004 16:14 - č. 333
mato To Dg:Ono to s tymi vrakmi nie je take lahke.Urobit dieru po strele,prerazit pancier,naznacit skody vzniknute vnutornym vybuchom municie, a znazornit to realne nie je az take lahke.Ten inerier by som za az za taku tazkost velmi nepovazoval.
mato 12.2.2004 16:10 - č. 332
mato To branusko:Ja mozem tiez tmel len odporucit.Alebo ak na to mas tak sady od cmk.
mato 12.2.2004 16:06 - č. 331
mato To marek:myslim ze taraz vysla nejaka publikacia v cesko-anglickom vydani.Neviem presne ako sa to vola ale stoji to asi 500kc a su tam celkom pekne vraky(myslim ze aj vraky) nemeckej techniky.cosi podobne vyslo aj o lietadlach.
DuGalle 11.2.2004 21:09 - č. 330
DuGalle Marek: V tom bych moc problém neviděl, udělat rozervanou hlaveň nebo pancíř problém nebude. Horší to bude s interiérem, který bude třeba dotvořit v místě díry, aneb díra do pancíře bude znamenat výbuch uvnitř, tj. minimálně urvané poklopy etc.

branusko: Zimmerit se dá udělat pomocí dodatkových sad, které se nalepí na vybroušený pancíř. Druhá cesta, kterou jsem se vydal já, je nanést na tank tenkou vrstvu tmelu, kterou je nutné "rozřezat" do podoby Zimmeritu. Reálnějš to snad ani nejde...
giro.c 11.2.2004 20:21 - č. 329
Marek něco jsem doma měl stáhlý z netu. Mrknu na to a dám ti vědět.
branusko 11.2.2004 19:40 - č. 328
kto mi poradi ako urobit na tanku cimerit?
Marek 11.2.2004 19:37 - č. 327
Marek čet.Hrad : k (323)

To je přesně ten druh nátlaku. Něco ve stylu : "koupíš mi ten novej Panther od Dragonu nebo ti rozbiju hubu ty zmetku jeden". Tak nějak, že jo ?

Kralik, čet.Hrad, all : To je škoda, že tady nikdo z vás nemá větší zkušenosti s tou "zničenou technikou" ( nemyslím jen drobné průstřely nebo odřeniny). Rád bych věděl jak třeba dobře a logicky napodobit rozervaný pancíř po explozi střeliva, vyhořený vrak apod. Pokud na něco přijdete, nebo víte dokonce jak na to, tak se podělte o zkušenosti.
Kralik 11.2.2004 11:52 - č. 326
Kralik Marek (319): No zkoušel ale u toho to zůstalo... Mám ale starej model |Hurricana Mk. II A na něm to možná zkusim zase.
giro.c 10.2.2004 19:48 - č. 325
Honza olupování barev je ee, radši to přetřu skoro suchim štetcem ze stříbřenky či hliníkovky a výsledek je skoro lepší
čet.Hrad 10.2.2004 19:44 - č. 324
čet.Hrad Marek napsal(a) v č. 319: "A ty už jsi zkoušel vyrobit dioramu havarovanýho letadla ? Já bych řekl, že vyrobit techniku ( tank, letadlo ) poškozenou bojem nebo dokonce kompletně zničenou je problematičtější než tvorba samostatného modelu, který má představovat funkční techniku."

Naprostý souhlas, taky jsem uvažoval o přestavbě nepovedeného modelu na vrak a brzo jsem to radši nechal zprasený tak jak to bylo
čet.Hrad 10.2.2004 19:43 - č. 323
čet.Hrad Marek napsal(a) v č. 315: "To je správnej přístup . Kolik je mu chudákovi let ? Doufám, že nepoužíváš fyzického nátlaku ."

17. Fyzický co?? To nepoužívám, jen ho mlátím No kecám, teď už se celkem "milujeme"
Honza 10.2.2004 16:31 - č. 322
Honza To Mato: Ale poznáme, neboj. Je model nudnej? Otevři pár krytů, dekly od nádrží a oleje, švihni tam mechoše....spousta variací. Zkoušel jsem si postavit taky nějakej tančík, ale zůstal jsem u aeroplánů, páč sou hezčí.

Jinak u olupávání barev jsem moc opatrnej, když to přepískneš, vypadá to otřesně a Japončíky nestavím (i když A6M bych si už z principu postavit měl).
mato 10.2.2004 16:00 - č. 321
mato To Tom:ja vie co je spit.Mam doma jedneho postaveneho ale nastastie ho zakryva panther.

K tym liedadialkam.To je praca nanic,ak chcete nieco otvorit,musite kupit ariesi abo cmk.Zato u techniky (1:35)sa da vecsina veci vyrobit aj sama.A ta rozmanitost.Model je nudny?Pokrivim blatnik,"olupem" farbu postavim tam figurku,pootvorim dajaaky kryt a o patine ani nehovorim.Ale sak vy lietadielkary to aj tak nepoznate
Marek 10.2.2004 15:14 - č. 320
Marek Na březen 2004 předpokládá DRAGON vydání - 6194 Panzergren., Wiking Division ( Hungary 1945 ). Vypadá to dobře, ale čím to bude, že mi tolik připomínají figury - 6158 Infantry, HG Division ( Anzio 1944 )
2621-2640 z 2891
Po