Modelářství - figurky, technika, RC

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2601-2620 z 2891
Po
mato 16.2.2004 19:06 - č. 362
mato To wolfe:Ono,ja to robim tak,ze najprv nalepim vsetko co sa da(okrem antenok a podobnych serepeticiek vid.logika).sekundakom nalepim lepty a nanesie zimerit(ten som nanasal asi len 2 krat v zivote)potom to nastriekam farbou a nakoniec dekaly.Ale bacha tie ti na zimerit asi moc nesadnu taze asi ich bude treba nafarbit rucne.

A tie pruhy.mas striekaciu pistol?
mato 16.2.2004 19:00 - č. 361
mato To marek:ja som cez vykend tmelil sklenik so silikonovym tmelom ale az teraz ma napadlo ho nadzabat na model a spravit nan vzory.

A latexovy tmel?este v zivote som ho nevidel ale ak sa mi dostane pod ruky tak ho skusim lebo laka ma ta zimna kamuflaz.Hej a knej.Neskusal si nahodou techniku zmyvania?To nanesies na synteticky zaklad akrilovu bieku a potom to len zmyvas.Lebo ja som to este neskusal ale blizi sa cas farbenia a nerad by som znetvoril svoju pz.4
mato 16.2.2004 18:54 - č. 360
mato To Honza:Aka firma.A ked sme pritom,oplati sa kupovat modelara?ja som doteraz kupoval htmodel magazin a novinky.Z modelara mam len to cislo s fokerom dr.1 ala rengen.ale nic moc.

A kde treba hladat to t-cko?
WOLF33 16.2.2004 17:13 - č. 359
PROSBA!!!!

situace je nasledujici: odstartoval jsem dalsi druh seberealisace v oblasti ww2 a to sice modelarstvi... koupil jsem interierovou verzi Tigera. Vnitrek uz je hotov ale potrebuji porad s zimmeritem... 1. nevim co aplikovat drive ...barvu polepy zimmerit...2.nevim jak by bylo nejlepe udelat cervenohnede pruhy na zakladnim dunkelgelb nastriku???

poradte mi prosim se sledem operaci a s technikou jakou se ma nanaset kamuflaz... diky moc.... wolf mailto:[email protected]
Honza 16.2.2004 15:12 - č. 358
Honza To Mato: Myslím, že jsem v posledním čísle modeláře zahlídl v rubrice novinek nějakou českou firmu, která právě ty helmy s vnitřkem má v nabídce (ještě mě celkem zaujaly rakve .

Jinak co se týče bojovek, viděli jste od Miguela Ramireze model roztržené T34? Vypadá skvěle. Ale práce s barvením a patinou mi připomíná noční můru.
Marek 16.2.2004 13:09 - č. 357
Marek mato : pokud Ti jde o dobrý doplňky jako muniční bedny, jídelní sety apod, tak není špatnej Plus Model.

Zkoušel si ten latexový tmel používat ? Dobře se opracovává i po zaschnutí. S tím se takový tmel od Tamiye vůbec nemůže rovnat. Zimmerit jsem s ním ještě nezkoušel, ale na běžné přetmelování já osobně nepoužívám nic jinýho.
A tou kamufláží myslím samozřejmě tu zimní. Výborně to imituje vápno a nenarušuje povrch. Chvíli počkáš až částečně přeschne a pak pomocí vody a štětce buď ubereš nebo přidáš. Všechno vlastně jde jen pomocí toho štětce a vody. Na závěr trochu bahýnka a prášku z tuhy a opět štěteček a výsledkem je dost dobrá imitace zímní kamufláže. Mám takhle vyvedenej Krupp Protze 6x4 a jsem maximálně spokojenej.
mato 16.2.2004 13:02 - č. 356
mato To marek:Latex?no co ja viem?ten zimerit by siel ale kamuflaze???

No a verlinder:Je to drahe jak svina ale tie bedne s tym zradlom by som bral.tiez tie prilby s vnutornym vybavenim
Marek 16.2.2004 12:57 - č. 355
Marek brano, BRUNNER, mato : četli jste (345) ? Máte s tím nějaké zkušenosti ? Mě se s tím celkem daří.
Marek 16.2.2004 12:54 - č. 354
Marek BRUNNER : Znám. Viděl jsem jejich nabídku a ceny .

V Brně jsem to mimo publikací od téhle firmy ještě neviděl . Možná Praha, kdo ví . Řekl bych, že je to škoda, protože některý jejich výrobky vypadají dost dobře.
mato 16.2.2004 12:54 - č. 353
mato To marek:Na slovensku verlinden nezozenies,neboj kade som bol pytal som sa

Ps:A cake www.track-link.net?
Marek 16.2.2004 12:37 - č. 351
Marek Ty stránky které jsme zmínil v (344) považuju za nejlepší k načerpání inspirace.

mato : ad (349) O to kombinování se taky pokouším. Bohužel někdy ty zbylé figury už na první pohled slibují horší využitelnost při budoucích kombinacích.

Nevíte náhodu jestli je možný sehnat v ČR nebo SR doplňky a figury od firmy Verlinden ?
mato 16.2.2004 12:22 - č. 350
mato Ak chcete fotky rozbitych strojov,hlavne stuartov ta mam doma nejake obr. stiahnute uz ani neviem z akej stranky.A tiez je pekne spraveny pz.4 asi "h" na missing-lynx.com tusim ze od toho spaniela miguela.
mato 16.2.2004 12:20 - č. 349
mato K tomu ci sa oplati alebo neoplati kupit 4 ak staci iba jedna figurka len tolko.Figurka sa nikdy nestrati a tiez sa daju jednotlive casti(nohy,ruky etc.)medzi sebou(tamyia a dragon)kombinovat.Ja som napriklad minule kupil vysadkarov zo 17 divizie lebo mali pekne zapestia.
To:Brano:Keby som bol na tvojom mieste tak si spravim jagdpanthera v mierke 1:1.Nech sa maju deti kde hrat.

A hej.uz neviem kto sa ma to pital ale ten otien na figurky je liftcolor(fuck english)lc 41.
Marek 16.2.2004 11:44 - č. 347
Marek Tady je jedna z nejzajímavějších fotek zničeného modelu co jsem našel www.missing-lynx.com/gallery/russia/jsu152_anderss on.html
Marek 16.2.2004 07:43 - č. 346
Marek BRUNNER : ad (336)

....ale ja malo kedy použijem všetky štyri fig.casto mi nevyhovuju pozy....

Souhlas. Dost často bojuju s tím, jestli ty figury koupit, protože už podle obrázku je mi jasný, že se mě budou hodit třeba jen dvě nebo tři. Pokud se ale jedná o plán na dobrou dioramu, tak neváhám ani kvůli jedné figuře.
Poslední dobou je ale při koupi zkoumám podrobněji nebo se zajímám i o fotografie už sestavených modelů a dioramat, protože už se mi párkrát stalo, že výsledná póza/tvar nebyla vůbec podobná tomu, co nabízel přebal stavebnice.
Marek 16.2.2004 07:36 - č. 345
Marek brano : ad (334)

....ale chcelo by to niečo,čo pomalšie schne....

Zkoušel si použít latexový tmel ? Já s ním mám celkem dobré zkušenosti a rozhodně mi vyhovuje víc než tmely od těch světoznámých firem. Oproti nim to má výhodu i v ceně. Možná to vypadá jako vtip, ale protože dlouho zasychá, tak se dá využít i na výrobu kamufláže.

Dost by mě zajímalo, jestli jste ho někdo zkoušel ?
Marek 16.2.2004 07:28 - č. 344
Marek mato : ad (333) Přesně tak. Nějakou inspiraci jsem hledal na missing-lynx a ww2modelmaker, ale tam už jsou jen konkrétní fotografie a ne postupy jak té "zničenosti" dosáhnout.
brano 13.2.2004 21:56 - č. 343
BRANUŠKO:Nejaké tie Panthery a Tigery sa nájdu aj "holé"-bez zimmeritu.:o)
MATO:Čokoľvek kovoobrábačské mám v práci.Sorry,ale to je čisto osobná záležitosť,ktorá je dosť nákladná a hlavne náročná na čas.Už som skúšal i čosi predávať a nevyplatilo sa mi to.A hlavne už i tak nerobím,odkedy je ich dostať kúpiť za menšie náklady a vynaloženú námahu v modelárskych shopoch,ako doplnkové sady od viacerých firiem(tuším česká firma ELEFANT-majú veľký výber hlavní vrátane úsťových bŕzd).Ako čítam,si z Trebišova...to je na skok od KE+chystáš sa do PP.V MPMku v KE tie hlavne majú,takže no problem.Majú i dobierku... www.phk.sk
Toho Panthera som mal na mysli(zatiaľ teoreticky-premýšľam i o mierke) len vežu s kompletným vnútorným vybavením(jednotlivé pancierové pláty-vyfrézované a následne realisticky ´´rozflákané´´ do podoby devastácie po delostr.zásahoch,príp.po výbuchu munície-uvažoval som o postavení PANTHERTURMU (Taliansko or Berlín),ale to je dlhodobá záležitosť,takže...raz sa mi to snáď podarí.
mato 13.2.2004 19:20 - č. 342
mato To brano:ze vraj sa na spetaky pouziva hlinikova folia ale nemam to oskusane taze neviem potvrdit.
mato 13.2.2004 19:18 - č. 341
mato To brunner.Ja som z tak trochu dalekeho vychodu(trbisov)taze pochybujem o svojej ucasti.No najblizsie sa chystam do popradu(mozno nieco aj vystavim)

Co je vignet?
2601-2620 z 2891
Po