Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Já nestiekam, já si zakládám na tom, že umím se štetcem to samé, co bych dokázal s pistolí. Tu bych si koupil jedině na američany z Tichomoří na tu tříbarevnou kamufláž - tam je ten přechod už moc jemný a velký. Ale na nic jiného pistoli nepotřebuju... | |
|
|
hej ale ja by som potreboval nejaky typ.Ze vraj revel ma najlepsie ale taka tamiya alebo hansa by tiez potesila.Lenze,hansa sa vraj lahko a rychlo kazi,tamiya stoji kolo osmich tisicoch a pritom revel je najlacnejsi(kolo 4000sk)a ta triska vega ma vcelku peknu reputaciu(aspon u predavaca,ktory mi ju chcel predat)Ty cim "striekas"? | |
|
|
Ježíšek na slovači nosí kolem deseti tisíc SK? Ale zcela vážně: a) varianta Jánošík Pouze pro Rómské Slováky, stejné jako varianta c) pouze nákladové položky odpadají... b) varianta Kohn Sežeň z druhé ruky starý Aerograf /Made in CCCP/, cena tak kolem pětikila. Aby to fungovalo, potřebuješ kompresor a spojovací článek. Jako správný ekoslovák zajisté nebudeš váhat a použiješ kompresor z vyřazené ledničky /bacha aby nebyla vyřazená právě pro ten kompresor/ a mezičlen ti udělá nějaký známý jako melouch v práci. Co na tom, že výsledek bude dost ubohý a i trocha freonů do vzduchu unikne /v zemi kde se nachází malebný Žiar nad Hronom je to ale jedno /, cellkově to bude funkční a nepřijde to na víc než tisícovku až dvě. A většina modelářů u nás na něčem takovém začínala... c) varianta Rotschild Pokud byl Ježíšek opravdu bohatý, je možno vyrazit do prodejen a nakupovat a nakupovat. Pro začátek obyčejná plastová pistole stojí tak 1500 Kč, tak která je i použitelná pak kolem 2500-3000 Kč a pokud by měla být opradu dobrá tak začneme někde na 4000 Kč. Kompresor také není žádná sranda, počítej tak s částkou začínající někde tam, kde končí ty pistole, etc. Prostě varinata vyrazit nakupovat tento typ vybavení je v našich krajinách velice drahou srandou a lze ho doporučit pouze dle provedení a) nebo lidem majetnějším či lidem, kterým se podařilo odchytit a prošacovat Ježíška... |
|
|
|
Mozem otazocku?Aku striekaciu pistol pouzivate a aku by ste chceli.Viete,jezisko priniesol hotovost a ja by som ich chcel nejak investovat. | |
|
|
Špatně jsem se vyjádřil - Elefant od Italeri půjde z domu právě proto, že má gumové pásy. U tanků s tímhle typem podvozku preferuju jednoznačně článkové pásy, které jsou u Ferdinanda/Elefanta pouze u Dragonu, nebo je možné dokoupit ty kovové... | |
|
|
Cakaj.Dalsie pasy? | |
|
|
No co, peníze se musí točit. Elefant půjde brzo do komise jako nepotřebný krám, za utržené peníze si koupím polovinu pásů od Friulu... | |
|
|
To DG:Tak tomu hovorim plitvanie penazi. | |
|
|
mato napsal(a) v č. 264: "Len koli pasom si nekupim novu stavebnicu." A to já zase jo Jenom kvůli pásům tu mám Elefanta od Italeri, kterého nikdy stavět nebudu a při nejbližší příležitosti koupím Ferdinanda od Dragonu. Sice je to taky tím že chci Ferdinanda a né Elefanta, ale ty pásy hrají hlavní roli... |
|
|
|
Máš to blízko do Uher, tam sídlí zmíněný Friulmodel. Třeba by nějaký příbuzný či známý mohl dotáhnout ty jejich kovové pásy za nějakou friendly cenu. Taky bych chtěl jednotlivé články a rozhodně nehodlám dávat cca 700 Kč za drobet bílého kovu, když pásy třeba na Ferdinand stojí totéž... Jinak pásy se můžeš pokochat zde: www.panzershop.iol.cz/shopcz.htm A modely od AFV Clubu zase zde: www.squadron.com/ |
|
|
|
tu DG:Ide tu vsak o to ze ja byvam na zastrcenom vychode Slovenska a vydiet nieco od afv clubu je priam zazrak.Fruilmodel?Len na samy model som sporil pol roka.A dragon?To je tiez strasny endemit v nasich predajniach ale to vies.Len koli pasom si nekupim novu stavebnicu.Nevies o niekom kto by sa chcel nejakych pasov zbavit???Rad odkupim ak nebude potrebne predat oblicku aby som na to mal. | |
|
|
Na ty pásy máš tři možnosti: 1) Friulmodel - bomba kovové články, cena ovšem stejná jako původní cena za model od Tamiye... 2) AFV Club a jejich set pásů pro Sd.Kfz.11 - stejný podvozek, stejné pásy 3) Počkej si na model od Dragonu. Nyní mají v novinkách Ausf.C, o tom že brzy bude i D vůbec nepochybuju. Podívej se na rodinu Sd.Kfz. 250... |
|
|
|
ma tu niekto chut,pokecat o farbeni,tienovanii a "weatheringu" figuriek? A nevie niekto ako sa dostat k clankovanym pasom pre sdkfz.251 d ? |
|
|
|
Tu výstavku mohu doporučit. Je malá, ale pěkná. Letadla ze všech období - 1. světová válka, meziválečné období, II. světová - východní i západní fronta. Éra leteckých es v 1/48.(móc pěkný) Roury - Vietnam, Varšavská smlouva i NATO. Drobečci typu B 52, B1B, B2... Z pozemní techniky hlavně technika, na které sloužili naši v Británii a SSSR. Asi na ni zajdu ještě jednou, ale s foťákem:) | |
|
|
Muzeum Vysočiny Třebíč a Nuclear Model Club zvou všechny příznivce letectví, modelářství, vojenské historie a militárií na vánoční výstavu modelů do konírny třebíčského zámku. Výstava trvá od 4. 12. 2003 - 16. 1. 2004 | |
|
|
RLM 75 Grauviolett je nesmírně zákeřná barva, její pravý odstín je velmi obtížné podchytit. Prakticky co výrobce, to úplně jiná barva. U Humbrolu by jí měla zřejmě odpovídat barva č. 140. Orezlý kelímek mám i v šuplíku, takže asi je to ona. U téhle barvy ale bez záruky... Na RLM 83 Grun bych použil jednu z klasických barev Humbrol - číslo 30. Říká to moje převodní tabulka, jiná to také potvrzuje. Další sice vyvrací, ale stále je tu 2:1 pro číslo 30 |
|
|
|
Na ty barvy velkého bacha, tyhle odstíny z konce války jsou mnohde dost špatně zaměněné. Já na skopčáky používal skoro bez výjimek barvy Humbrol, pouze pro tu Braunviolett jsem používal Agamu. Jinak mně Agamy přišly dost ujeté, zejména v případě šedivých odstínů. Sranda začíná už u té červené na spodku. Moje tabulka říká: RLM 23 Rot = Humbrol 153. Tuhle barvu ale v šuplíku nemám, místo ní tu mám Humbrol 60. Proč, to nejsem schopný vysvětlit, na skopčáky už jsem nešáhl hodně dlouho. Doporučuji číslo barvy ověřit z dalšího zdroje... Na zbytek spodních ploch patří RLM 76 Hellgrau, což je bez diskuze Humbrol 175, mimo jiné dle mého názoru nejlepší barva s jakou jsem kdy pracoval. Na nějaké RLM 84 bych zřejmě hodil bobek, a to dokonce i u soutěžního modelu. RLM 84 je pro fajnšmekry, co se zabývají vytváření drážkování v hlavních kanónů a kulometů |
|
|
|
Of the Dora-9s, two were done with the power egg engine cowling in RLM76, the fuselage center section in the "sky" color of "RLM84" and the tail in the tan "RLM84." One was done with a "tan RLM84" power egg, "sky RLM84"center fuselage and RLM76 tail. It has been conjectured that the Fw-190D-ll was built from a Fw-A-8, so I did the power egg in "sky RLM84," the center fuselage in RLM76, and the tail in "tan RLM84". It makes for a more colorful look to the fuselage and I defy any member of the Kolourpolizei to prove me wrong. Following the instructions with the Eagle Cals decals, I painted "Red 1" and Red 3" in upper surface camouflage of RLM82 Light Green and RLM83 Dark Green, while "Red 4" and "Red 13" have their upper surfaces in RLM 75 Grauviolett and RLM 83 Dark Green. Each of the upper camo colors were also "faded" by adding a bit of Gunze-Sanyo H-49 "Violet" to the color; this is because in Europe, due to cloud conditions, airplanes did not fade from sunlight on the ground, but rather from high-altitude sunlight above the clouds, where the UV factor is much stronger. You only want to use a very little bit of this, just enough you know it's in the paint after you mix it. The prop blades were all painted RLM70 Black Green, with the spinners painted yellow on the forward part, which was then masked off and the rest of the spinner painted RLM70. | |
|
|
After "pre-shading" the models, I painted the lower surface with Gunze-Sanyo H-11 Flat white. I then masked off the stripes. Remember that no two of these airplanes were striped the same way and that the stripes on the individual aircraft are not neat and symmetrical - the airplanes were painted "in the field," sitting on their gear. I then painted the lower surfaces Gunze-Sanyo H-414 "German Red 23". When that was dry, I masked the lower I masked that area and proceeded to paint the rest of the lower camouflage on the fuselage. It has been determined that Luftwaffe fighters of this period could have been painted with either RLM76 Blue-grey, or the "RLM84" color of "Sky." There are two known possibilities for this last color, and Jerry Crandall has shown me parts from crashed Fw-190s that had both. One is a yellowish/blueish/green color very close to Gunze-Sanyo H-74 "Sky," while the other is a tan color very close to Tamiya X-57 "Buff." No one has ever been able to determine which airplanes were painted what colors; since the airplanes were built from pre-painted sub-assemblies, it is possible for a late-war Fw-190 to have all three colors on it. I did that with these airplanes. | |
|
|
Barvy se teoreticky ředit nemusí, ale vždycky je lepší tam trochu kápnout. Já mám třeba rituál, kdy štetcem namočeným v ředidle udělám na hadříku křížek a zbylé ředidlo přijde na rozmíchání barvy. Proč je lepší ty barvy ředit je ale to, že se vyplatí ty plochy natřít několikrát za sebou pouze tence, samozřejmě vždy až potom, co jedna vrstva zaschne. Proto je lepší tu barvu drobíček naředit - dokonaleji se rozmíchá a zanechá velice tenkou vrstvu... S obtisky je to jednoduché: u hákošů (i mnohde jinde) jsou tyto symboly zakázané, proto je do krabic nikdo nedává. Občas se objeví jako rozpůlené, většinou ale nejsou. V modelářských prodejnách jsou k dostání aršíky jenom se svastikami různých velikostí a provedení, čímž je tato záležitost vyřešena... Na to kamo se juknu za chvilku, dám vědět. Z hlavy si už odstíny RLM nepamatuju |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC