Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Honza (290): Že se vám vměšuju do debaty ...Já nejdřív před nabarvením letadla natřu místa, kde budou spáry hliníkem. Pak to přetřu kamufl. a jehlou to proškrábu až na tem hliník. Vypadá to svěle, doporučuju barvy vodou ředitelný (agama). | |
|
|
Letadýlka jsou jedinečný. Lepší než nějaký obyčejný ošuňtělí SdKfz. 251, který jsem lepil nedávno, v měřítku snad 1:1000000. Já sem na letadýlkách odkojenej. | |
|
|
Honza: aspoň někdo kdo si hraje s něčim pořádnym a ne s těma přízemníma............vivala letadýlka | |
|
|
To Marek:No,dragon je drahy jak svina ale zase v najblizsiej dobe si zase nejakych nekúpim bo kym spravím tych osmich pri mojej lenivosti ta zase nasetrim. Ked sa smie opytat,co za druh farby pouzivas na tie tvare?Mne sa osvecili akrylove lifecolorky nanasane vo viacerych vrstvach.Maju aj vlastny odtien pleti,sice trochu svetlí ale na tienovanie ako stvoreny. K tym tankistom.Zozen si achtung jabo.Tankisti z francuzka 44,uniformy bez opasku a so sluchatkami z leptov(konkretne ten movovy pasik nad hlavou ktory ich spija nad).sucastou je sice velitelska vezicka s gulometom a drzanim na panthera,cim sa to zbitocne predrazilo ale inak su to vazne zaujimavy pozi. |
|
|
|
To Honza: v 1:35 je to jednoduché.to sa len rozriedi umbra palena a stetcom ju tam nejak das.Pockas az to trochu zaschne a prebitocnu farbu zotries.To je len jeden zo sposobou.Dalsi je napriklad pouzitie vodoviek ale na vecsie plochy je asi lepsia ta umbra.V mierke 1:72(stale len tanciky) to robim tiez olejom akurat ze na viackrat lebo prebitocnu farbu nenechavam dlho zasichat. | |
|
|
Nezná někdo nějakou maskovací pásku, která nepropouští barvu. Ta oranžová od tamie to ráda dělá. | |
|
|
To mato : mato napsal(a) v č. 288: "..... vyjdu na 1000sk." Proboha . Tolik mě nestál ani Jagdpanther . mato napsal(a) v č. 288: "..... figurka od tamyie len vedlajsi predukt" To souhlasím. Já si v těchto stavebnicích vybírám jen figurky tankistů, protože tam Dragon ( mimo současných novinek ) až zas tak dobrej výběr nemá. mato napsal(a) v č. 288: "..... akym sposobom tienujes tvare" K tomu Ti toho asi moc nenapíšu. Já to nijak zvlášt nepřeháním. Víc se snažím si vyhrát s detaily jako je výstroj, popruhy zbraní a nesených doplňků, věrnost maskáčů a uniforem a tak. U obličejů se snažím hlavně o to, aby jejich barva nebyla až moc růžová a jen minimálně se věnuji hubě ( neboli držce, neboli ústům ). V začátcích se mi totiž často stávalo, že onen taknista měl nakonec rty jako nějaká ta Dolly Buster. |
|
|
|
To Mato: nepochopil jsi mě. Spáry (ne při stavbě, ale mezery mezi plechama, naše oblíbené rytí , chci zvýraznit, protože to model super oživí. Co používáš u bojovek Ty? | |
|
|
To Honza:Ja na lietadielka moc nie som ale ze na teke veci je dobry mr.surfacer(abo dajek tak sa vola)-tekuty tmel. | |
|
|
To Marek:Tak to by som chcel žit v Brne.Dragon za 280 krat 1.3(ci aky je ten dnesny kurz). Dokonca som sa dnes dozvedel(na vlastnej kozi)ze dve sady (ambush at poteau a jabo achtung)cloveka z bratislavi vyjdu na 1000sk.ale je to dragon tak co narobiš.Zaujimalo by ma ale akym sposobom tienujes tvare. A k tej tamyii.Tak napriklad takeho sediaceho bicyklistu si od dragonu nekupis ale pre mna je figurka od tamyie len vedlajsi predukt v stavebnici nejakeho vozidla. |
|
|
|
Co používáte na spáry? Já prokreslení obyčejnou tužku a mám s tím super zkušenosti. Viz Fw-190A-5 ve fotogalerii. Po přelakování to krásně zapadne. | |
|
|
Pro mato : Tamiya mě přijde na figurky dost slabá. Propracovanost a detaily ještě jdou, ale ta nápaditost a možnost postavit z toho něco zajímavýho je nevalná. Dragon je v tomhle o hodně lepší. Zvlášť kvalitní mě připadnou ty novější stavebnice vydávaný řekněme od počátku loňského roku. To už je dost dobrý. Jinak tady v Brně se dají celkem dobře sehnat i za 280,-. |
|
|
|
Dragon je asi to najlepsie co mozes kupit do tych 350sk.Ja ziadnych inych nestaviam(len sem tam nejakeho od Tamyie). | |
|
|
Nevím, jestli tohle téma tady už někdo neprobíral ( hledat se mi to nechce ), ale jaký máte názor na stavebnice pěchoty od Dragonu ? Řekl bych, že mají slušný výběr, ale ta kvalita někdy není nic moc. |
|
|
|
to si ju nariedis na riedku vodicku a stetcom nanesies na cely model.tym ho stmavis a po zaschnuti ho olejovymi farbami zosvetlujes.podla mna to bude asi cosi take.Ale ja to nepouzivam taze sa ma nepyaj ze ako to presne treba robit.ja mam radsej suchy stetec,pastely a blato.umbru pouzivam len na zvyraznenie liniek a na hrdzu okolo srubov atd. | |
|
|
Potreboval bych poradit jak patinovat pri pouziti umbry palene,furt nekde ctu,ze nekdo patinuje umbrou,ale nevim presne jak? | |
|
|
Zamysli se nad svojí poslední větou - do jaké míry je rozdíl v ceně daný právě tou značkou nebo kvalitou? Já bych to viděl na tu značku, kvalita bude velice obdobná. Jukni kdyžtak sem, určitě tu najdeš nějaké info: www.ipmsnymburk.com/forum/default.php |
|
|
|
8000 vs 4000sk.Lenze tamiya je lepsia znacka a ja nechcem pistol na pol roka | |
|
|
No tak to potom neřeš nějaký detaily jestli Tamiya nebo Revell, ne? | |
|
|
Ja ju chcem na patinu. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC