Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Tom: tak to je ona!!! Ta vrtule je jaksi výš než trup (je tam prostě takový schod) Ale teď jakou měl Spit. PS:Na to se podívám do knihovny. Díky!!! |
|
|
|
Tom: Tak to nevim, na aute mam obycejny plechovy disky | |
|
|
Elektron=trochu lepší hořčík. Mimochodem, prej to hrozně koroduje? Vrtule firmy Rotol od vrtulí DeHavilland se na Hurouších daly rozeznat podle krycího kuželu. Jedna z těch vrtulí (samozřejmě z hlavy nevím která) pocházela ze Spitu a měla větší průměr krytu (nenavazoval přesně na obrys trupu). Je to na některých fotkách dobře k poznání. Podívej se do Triády. |
|
|
|
Tom (416) - Souhlas - Jablo - lisovane drevo napustene syntetickou pryskyrici(nekdy tez uvadeno jako Hydrulignum). Prvni dvouliste vrtule byly mahagonove, triliste bud duralove (dH) nebo z Jabla (Rotol). Dokonce nektere prameny uvadeji i magneziove ( predpokladam spise nejakou slitinu na bazi "Elektronu") |
|
|
|
ani krok zpet napsal(a) v č. 420: za pouzitia sadry... Proste si zo sadry odlejes potrebny tvar a potom ihlou (spendlikom) upravis do tvaru murovanej steny atd "efektivne udelat rozbombardovanej barak na dioramce" |
|
|
|
Ani krok zpet: Před několika lety se vyráběly polské vacuformové stavebnice rozbořených stavebv 1/35, byl mezi nimi i kostel, městský dům, poškozené hodně i málo, prostě co bylo libo, jestli se dělají doteď , nevím... | |
|
|
Nevi nekdo jak dobre a efektivne udelat rozbombardovanej barak na dioramce(1:35)??? | |
|
|
No, i když teď si vybavuju fotku z Malty kde je vyfoceno nouzový přistání na břicho (probíhající) a vrtule je ještě rovná (?). Takže musim zjistit jestli měla Mk.IIC vrtuli kovovou nebo ne. Jinak s tebou souhlasim. | |
|
|
To je zvláštní, protože listy kovové vrtule by se měly ohnout. Buď dozadu (pak éro přistávalo bez motoru) nebo po směru otáčení vrtule. Ale rozhodně to nemohlo prasknout křehce. | |
|
|
To jó , prostudoval jsem v knihovně několik knih (Malta, BoB...) ale všude se vyskytovali jenom Mk.I s vrtulí roztříštěnou. Ta vrtule Rotol byla kovová a na D. H. byla dřevěná (u Mk.I). Tak opravdu nevim |
|
|
|
Dřevěné dvoulisté vrtule měly jen první Hurricany. IIC měl třílistou stavitelnou vrtuli (myslím, že se vyskytovaly nejen Dowty Rotol, ale i vrtule DeHavilland). Listy byly na některých typech vrtulí duralové, ale spíš myslím na materiál nazývaný "Jablo". To měl být nějaký dřevěný sendvič napuštěný bakelitem, nebo podobný sajrajtem. To budou vědět guano nebo Algy. Ale spíš si najdi nějakou fotku s Huroušem po přistání na břicho. Jestli má vrtule ohnuté listy, pak jsou kovové, duralové. Jestli jsou olámané, pak je ten materiál křehký a znamenalo by to, že je to nejspíš něco se dřevem (třeba zrovna to Jablo). |
|
|
|
Ještě jeden dotaz, měl Hurricane Mk.IIC vrtuli dřevěnou neko ne? Našel jsem jenom, že měl vrtuli Rotol, ale to je všechno. Tom: Do Velkýho Cirkusu jsem se díval. Něco na ten způsob tam je, moc se z toho rozpoznat nedá. |
|
|
|
curahee (409) : No nevím. Já už je mám postavené a celkem bez problémů. Možná se vyplatí si je prohlédnout ještě před nákupem. V solidním "kšeftu" by to neměl být problém. | |
|
|
Kralik napsal(a) v č. 411: Spíš tak jako urvat se ze závěsu a vylézt ven z potahu křídla. Zkus si v knihovně půjčit Velký cirkus. Je tam fotka havarovaného Spitu a myslím, že na ní je něco podobného vidět. Ale jistý si tím už nejsem. "Nevíte náhodou někdo jestli ty kanony při nárazu měli tendenci se spíš zohnout nebo zlomit?" |
|
|
|
Jak už jsem tady psal už kdysi dávno, dělám dioráma havarovaného Hurricana Mk.II. Mám dotaz. Nevíte náhodou někdo jestli ty kanony při nárazu měli tendenci se spíš zohnout nebo zlomit? Díky. | |
|
|
Mám otázku. Vyšlo už HPM č.1/2004? Akosi ho tuná na Slovensku v model. obchodoch nevidieť. |
|
|
|
Nekdo se tu ptal na figury od dragonu,koupil jsem si Panzer riders"Lorraine 1944",vrznu je na PzIV. Celej stromecek je plnej otrepu a uchyceni k nemu je na figurach na tech nejnepristupnejsich mistech,za ty prachy jsem cekal neco jinyho. |
|
|
|
zkus Slané u Prahy (Artur model Slaný) svého času jsem s nimi spolupraval a velice úspěšně, co neměli to poslali | |
|
|
takze jsem dokoncil zimmerit... tmelem na sklo a je to dobre... | |
|
|
Nemáte někdo (čirou) náhodou Aero A-300 od MPM? Za boha se nedá sehnat. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC