Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
MATO: Došlo? Brunner:Určite áno... |
|
|
|
to brano:Jam mam prave rozostavaneho hakla a hladam nejake zaujimave sfarbenie taze ak to nie je problem posli mi tiez toho hakla.dik | |
|
|
brano: To by malo byť ono. | |
|
|
HOFI : Tá základovka OXIDROT mala takýto odtieň? www.missing-lynx.com/gallery/german/migjag.htm | |
|
|
Můžu taky poprosit? | |
|
|
brano: Vrelá vďaka! V pohode to došlo. Farebný bokorys toho kanystrami ovešaného Hakla bol publikovaný v HPM 11/2001. Super. | |
|
|
HOFI : Poslal som Ti nejaké ambush hakly.Snáď dorazili,opäť mi blbne mail server. | |
|
|
Škoda. Ja som videl viacero Haklov v Ambushi, ale išlo len o farebné bokorysy (napr. v HPM, Pejčochova OT1..), bez doloženia fotografiami. Ale ak by si na neho predsa len náhodou opäť narazil, tak daj vedieť, budem Ti vďačný. | |
|
|
To bude těžké, spíše na to narazím někde náhodou. Pamatuju si to určitě, ale jenom proto, že ten Hakl vypadal v Ambushi naprosto hnusně | |
|
|
DuGalle napsal v č. 478: DuGalle: Nemáš prosím Ťa jeho fotku? Príp. hoď odkaz na link., ak je to možné. Vďaka. "Přiznávám, že jeden Hakl v ambushi jsem viděl" |
|
|
|
Fotku Pz. IV Ausf. J so zreteľne viditeľnou kamuflážou typu Ambush nájdete v "Panzer Colours" od J. Ledwocha, Varšava 1994, s. 27. Farebné bokorysy ďalších "Jéčiek" som našiel v Pejčochovej OT 1 a v poľskej publikácii "Panzer IV vol. I." od K. Muchu, G. Paradu a W. Styrnu. Nie sú však doložené fotografiami. |
|
|
|
DuGalle napsal v č. 478: RAl 8013 - takzvaná Oxidrot bola farba, ktorá sa používala na základný náter (podklad) (nielen) obrnenej techniky. Na konci vojny z dôvodu nedostatku farieb sa skutočne niekedy používala ako náhrada za Rotbraun, príp. ako základná farba celého vozidla, na ktorú sa aplikovali škvrny iných farieb. "brano napsal v č. 477: "Tá "červená" farba...nieje to náhodou náhrada red brown(RAL 817) farbou s väčším podielom červenej-skrátka iný odtieň(RAL 8012)? " Přesně je to RAL 8013..." |
|
|
|
Mravenec (468): Ja používam Humbrollky, presne tie, ktoré spomínal brano, teda: H83 - Dunkelgelb H86 - Olivegruen H160 - Rotbraun Ako alternatívu môžeš použiť: H93 - Dunkelgelb (trochu svetlejšia ako H83) H105 - Olivegruen (svetlejšia ako H86) H177 - Rotbraun (trošku tmavšia ako H160) Inak odporúčam publikáciu "Wehrmacht Heer Camouflage Colors 1939 - 1945" od Tomáša Chorého. Nájdeš tam o. i. typy používaných farieb a kamufláží+obdobia, kedy sa používali, a aj vzorkovník a prevodník farieb. |
|
|
|
Blitz s flakem byl v muzeu v Sinsheimu, zkus si to najít. | |
|
|
Hledám kamufláž na opel blitz with flak 20mm,neznáte nějakej link? | |
|
|
P.S.Fantázie(autorov modelov a firiem vyrábajúcich kity) čo sa kamufláží týka,na projektoch "budúcich" nemeckých obrnených vozidiel sú mi niektoré známe.Zaujímajú ma "ambush" schémy,ktoré neboli tvorené striekanými škvrnami,ale malými geometrickými útvarmi(striekané podľa šablón-viď.napr.Hetzery).Pozná niekto nejakú stránku s touto,hoci i fantasy tématikou ? Resp. existovali nejaké seriózne nemecké plány a kamuflážne projekty? | |
|
|
DuGalle :Áno,bol to omyl.Trochu som sa unáhlil,toho Tigera som našiel len včera.Napísal som autorovi toho Tigera a potvrdil mi,že je to čiastočne fantázia-domnienka-konštrukcia.Ak som dobre preložil jeho odpoveď(v angličtine mám medzery)...tu je pôvodný text autorovej odpovede na moju otázku.Nejaký schopný angličtinár by to mohol doslovne preložiť : Hello Brano, I don't have any photos of Wittmann's Tiger with the "Ambush" scheme applied to it. I do have black and white pictures of it, when it was in service in Italy, just before going back to Henschel for repairs. It is rumored that, Wittmann and his crew were the first to apply such a scheme on a German Panzer. They did this in Autumn, just before the Russian winter (and before the winter whitewash was applied) I find it really hard to believe that, crews began using the Ambush scheme with the release of the King Tiger. I am sure someone used it on a Tiger I I thought that, real or rumor, it would look good on my Tiger.This is the reason I decided to use it. Good Luck on your build! |
|
|
|
Jinak Tiger, který by vyžadoval takové opravy, že by musel zpět do továrny, by na přelomu let 44/45 dopadl nejspíše jako Bergetiger či něco podobného | |
|
|
brano: Dle mého názoru má ten modelář docela bujnou fantazii. Nevím z čeho usoudil, že by ta kamufláž měla vypadat takhle, že se nejdenalo o klasickou žlutou maximálně s klasickými skvrnami známými již od Kursku... Nikde nejsou ani stopy po tom, že by v těch skvrnách měly být "fleky", no každopádně to ambush není a pravděpodobně ani žádný předchůdce Díky za odkaz na RAL barvy... |
|
|
|
Nejaký ten neúplný vzorkovník RAL farieb www.archifee.de/ral.html home.t-online.de/home/aj-dj/ral.htm |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC