Modelářství - figurky, technika, RC

• Je možné zadat více jmen oddělených čárkou, nebo jen jejich části
Pro přidání nového příspěvku se přihlašte
2501-2520 z 2891
Po
brano 11.4.2004 11:20 - č. 479
DuGalle : Samozrejme,že týchto strojov bolo málo,inak by boli viac prezentované.Takto z hlavy... Pz.IV ausf.J- spomínam si na tri kúsky,ale bolo ich viac.StuG IV-dva kusy,SdKfz 251-tri kusy...Tiger I je pravda,že viem len o jednom,ale to,že sa už niečo už nevyrábalo neznamená,žeby ambush schému teoreticky nemohli dostať dodatočne napr.pri opravách...Ten mne známy early Tiger I je prezentovaný,ako Wittmannova S04-zima/jar 1944.Je to pravdepodobne posádkou vytvorený predchodca neskoršej "oficiálnej" ambush schémy. www.erock68.com/erock68t8.html

Obtisky : pmms.webace.com.au/reviews/vehicles/hussar/h...

Originál fotografie nemám,ale možno budú...
DuGalle 10.4.2004 22:39 - č. 478
DuGalle
brano napsal v č. 477:
"DuGalle: Tak ja som Pz.IV ausf.J s Ambushom videl viacero.O Háčku som tuším tiež niečo čítal,ale nič presnejšie neviem..."
Možná že jsi dokonce viděl všechny
brano napsal v č. 477:
"Tá "červená" farba...nieje to náhodou náhrada red brown(RAL 817) farbou s väčším podielom červenej-skrátka iný odtieň(RAL 8012)? "
Přesně je to RAL 8013...
brano napsal v č. 477:
"Ambush schéma sa samozrejme vyskytovala i u iných strojov než spomínaných...StuG IV,Jagdpanther,Jagdtiger,Sturmtiger,SdKfz 251,Tiger I..."
No moc by mě zajímalo, kolik jsi viděl v Ambushi StuGů, Haklů a Tigerů I. Přiznávám, že jeden Hakl v ambushi jsem viděl, ale Tiger? Za fotku Tigera v ambushi ti budu velice vděčný
A jen tak mezi náma - vyráběl se vůbec ještě Tiger, když byl zaveden onen Tarnmuster 1?
brano 10.4.2004 22:01 - č. 477
DuGalle: Tak ja som Pz.IV ausf.J s Ambushom videl viacero.O Háčku som tuším tiež niečo čítal,ale nič presnejšie neviem...
Tá "červená" farba...nieje to náhodou náhrada red brown(RAL 817) farbou s väčším podielom červenej-skrátka iný odtieň(RAL 8012)? Odtiene sa predsa menili,rovnako ako sa koncom roku 1944 "viacmenej" menila základná a doplnkové farby. Kamufláže sa vyvíjali rovnako,ako čokoľvek iné a žeby to bolo nadostatkom farieb? O tom som prisámveru nepočul...IG Farben fachčilo celkom spoľahlivo.
Tarnmuster 1,resp. Ambush bol nový druh kamufláže pre boj.vozidlá,kedže sa zmenila charakteristika terénu na bojisku.Túto kamufláž dostávali stroje v továrňach.Predpis na používanie tejto kamuflážnej schémy však nikdy nebol striktne plnený.Typickým príkladom boli Hetzery,kedy mala jedna séria Ambush a ďalšie nasledujúce série dostávali opäť klasické kamufláže.Viacmenej to bola experimentálna schéma.Nedostatok farieb mohol byť u bojových jednotiek,kedy sa používalo to čo bolo k dispozícii,dokonca i farby ukoristené.Boli miešané a riedené všetkým možným v snahe o farebné prispôsobenie vozidla okolitému terénu.
Ambush schéma sa samozrejme vyskytovala i u iných strojov než spomínaných...StuG IV,Jagdpanther,Jagdtiger,Sturmtiger,SdKfz 251,Tiger I...
DuGalle 10.4.2004 20:47 - č. 476
DuGalle Hodně blbě či spíše vůbec. Ambush pattern byl často na Jagdpanzerech IV a Hetzerech, méně často na Pantheru a Tigeru ausf.B. Na Pz IV se vyskytoval minimálně...
- máme tu tedy naprosto minimální výskyt kamuflážního schematu č.1 na Pz.IV
- Tarnmuster 1 se skládal ze žluté, hnědé a zelené, ta červená se tam objevila až při totálním nedostatku barev, tj. v době, kdy už bežela výroba Pz.IV ausf. J
- tato kamufláž se aplikovala již při výrobě, tj. žádný Pz.IV ausf.H pravděpodobně nemohl být kamuflován ve schematu s červenou barvou.

Závěr: Toto schéma by se dalo při větší dávce odvahy aplikovat na Pz.IV J, nikoliv ale na Pz. IV H. Já osobně jsem neviděl žádný Pz.IV H ani se základní verzí tohoto schematu...
ani krok zpet 10.4.2004 19:36 - č. 475
A šlo by to na Panzera IV ausf.H???
DuGalle 9.4.2004 19:05 - č. 474
DuGalle Zmíněné schema je z doby, kdy byl nedostatek barev na Tarnmuster 1 čili Ambush pattern...
ani krok zpet 9.4.2004 18:13 - č. 473
GLYNWED:zdar,hele nevíš kdy a načem se používala kamufláž,že celý stroj byl natřen zakladní nažloutlou barvou,poté tam byla zelená a rudá pole s takovými puntíky,nebo malými čmouhami???
brano 9.4.2004 18:13 - č. 472
Mravenec...neviem ako teraz,ale kedysi to bola pre three color scheme (HUMBROL)H83/H86/H160
...označenie farieb pre neskoršie obdobie WWII,kedy sa začali používať trochu iné odtiene si nepamätám...
Hynek 9.4.2004 14:26 - č. 471
Já jsem stříkal akrylkama Tamia a musím říci, že jejich přilnavost je mizerná, a to i na odmaštěný a Surfacerem sříkaný povrch.
mato 9.4.2004 08:51 - č. 470
mato to mravenec:a preco humbrolky?skus akrylaty.je to rychlejsie a ked sa nieco rozleje tak to zneskodnis obycajnou vodou a barak nepachne.Inak odtiene ti povie kazdy slusny predavac v modelarovy.Ja viem naspamet len to ze zlta je hu 94 popripade 93-vyber si.
Ondík 6.4.2004 16:06 - č. 469
Ondík mravenec: Agama má německé tankové barvy myslím N 21, 22, 23,24...stačí se podívat do vzorníku, v obchodě by ho měli mít.
mravenec 6.4.2004 15:58 - č. 468
cus, jestli někdo lepíte obrněnou techniku z 2. světový tak bych se rád zeptal jaký odstín (číslo barvy) od Humbrolu nebo od Agamy používáte na německou obrněnou techniku jako základní TMAVĚ ŽLUTOU (případně další - tmavě zelenou a čokoládově hnědou na skvrny)
Glynwed 2.4.2004 16:49 - č. 463
Glynwed Já sice taky z Hradce (ulice Pod Zámečkem), ale na tu soutěž 100% nepříjdu. nemám nic proti modelům, ale není čas .
curahee 2.4.2004 15:25 - č. 460
curahee to ani krok zpět:Já chci jít!V kolik je to přesně hodin?
ani krok zpet 2.4.2004 12:36 - č. 459
Jde někdo 3.4. na plastikovou soutěž do Hradce Králové???
guano 31.3.2004 08:32 - č. 456
guano Nebyla Schwartz firma, ktera delala dreveny vrtule pro Nemce ? (Bf-109 ?)
Kralik 31.3.2004 07:49 - č. 455
Kralik Brano: díky, skvělý stránky!

Fuj:16, proč? Ještě otázka od tématu. Jseš tu evidován jako uživatelka
brano 30.3.2004 20:56 - č. 453
Tom...ani mne sa to nezdá,ale jedinú zmienku o R.S. 5/2 som našiel v tomto slovnom spojení a to priamo v súvislosti s vrtuľovými listami.Ak by to bo bolo v nemčine,tak čierna je jasná.Keďže bol text v angličtine,tak je to buď zpizdený názov,alebo je to nejaký prenesený názov-výraz.V každom prípade to možno niekomu pomôže.Ja osobne mám od lietadielok už dosť ďaleko,takže...moje infá sú kusé.
brano 30.3.2004 15:13 - č. 450
Tu máš jeden: www.bharat-rakshak.com/IAF/History/1940s/Hur...
Kralik 30.3.2004 14:54 - č. 449
Kralik Jenže najdi si fotku havarovanýho Hurricana Mk.IIC....stavím to podle fotek jiných Huroušů.
2501-2520 z 2891
Po