Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Dobre. Chvíľu strpenia. Pošlem Ti to na tú adresu, čo máš v osobných údajoch. Máš záujem aj o článok? | |
|
|
BRUNNER: Ak máš na mysli "pytel kostí" vo farbe hrachovo zelenej, tak s najväčšpou pravdepodobnosťou áno (výstrojné súčiastky používanie v skorších obdobiach vojny, sa bežne objavovali aj neskôr). V časopise Revi č. 1/1994 vyšiel zaujímavý rozhovor/spomienky veterána 4. FJD: "Zelený ďábel z nettunského bahna." Je k tomu farebná príloha datovaná na jar 1944, kde dvaja členovia obsluhy majú na sebe tú zelenú a tretí lámanú skalu. | |
|
|
Larry: Lakovat, lakovat, lakovat... | |
|
|
Zdravim, vedel by mi niekto poradit, aku povrchovu upravu mam urobit na papierovom modeli lode, ked ho chcem pouzit ako plavajuci? P.S.: Budem vdacny aj za info ohladne instalovania pohonu a RC supravy. MAIL:[email protected] |
|
|
|
mato: Myslím Jumbo, nikoliv Shermana. I když s tvým vztahem k US technice je to asi totéž | |
|
|
V měřítku 1:7 máte kluci prostoru jako hrom (to byste ani nevěřili a ty kila toje síla) | |
|
|
To DG:asi myslis shermena.Tak toho si v zivote nekupim.Nemam rad us techniku(teda okrem willisu) a shermeny uz duplom.Ale verim.Ide tu len o to ze chyby vyrobcu skor opravis v 1:35 ako v 1:72(samozrejme ak nas model neskonci v kosi po zisteni ze ma zly podvozok) | |
|
|
mato napsal v č. 554: Hmm tak to zkus, kup si od Tamiye třeba Jumbo a až se ti z něj podaří to Jumbo opravdu udělat, dej vědět, jak to bylo jenom "slepení a nalepení plechů" "Ono spravit 1:35 nie je az taky problem.kupis tamiyu(poradie y a i neviem)nejake tie plech a potom to len zlepis a hotovo." |
|
|
|
To brano:dik doslo. no a ta mierka 1:72?Je to vsetko male,treba stale pracovat s lupou no na druhej strane sa zase je to vzacnejsie a na 72zmensenine sa skor ukaze kto je aky modelar.Ono spravit 1:35 nie je az taky problem.kupis tamiyu(poradie y a i neviem)nejake tie plech a potom to len zlepis a hotovo.1:72 asi tazko kupit lepty na tie pracky na naradie,blatniky atd.Vsetko si treba vyrobit a vtom je ta krasa 1:72. |
|
|
|
To marek:Keby si bol taky laskavy.Doplnky asi nie su ale bratrancik ma nejake infra na panthera takze skusim u neho.no a na missing-lynx je jeden typek so si to urobil z priehladnych ramcekov.Taze asi tade pojde moja cesta.Za tie dalsie fotky by som bol velmy povdacny. | |
|
|
mato : Jsem rád, že Tě můj mail s fotkama tak potěšil . Prohledával jsem katalogy různých doplňků, ale zatím nejspíš žádná firma tohle nedělá, takže pokud se rozhodneš do takové úpravy jít sám, tak Ti pošlu ještě pár fotek. |
|
|
|
K StuG 40 G...existoval jeden stroj,na ktorom sa testovali celokovové pojazdové kolesá. | |
|
|
Glynwed napsal v č. 548: Sice netuším k čemu všemu se dá použít Pavlovo model, ale usuzuji, že ten námi popisovaný 1/1 se přeci jenom dá používat k určitým věcem daleko lépe. Vždyť 85mm/7=12mm!!! "Chlapci, můžem si tady honit triko jak chcem, ale nejlepší model je funkční T-34/85 1:7 (Pavel Mann) !" |
|
|
|
Glynwed napsal v č. 548: ja by som skor podporil dugalla "ale nejlepší model je funkční T-34/85 1:7" |
|
|
|
Chlapci, můžem si tady honit triko jak chcem, ale nejlepší model je funkční T-34/85 1:7 (Pavel Mann) ! | |
|
|
Dělala se vůbec celokovová kola k pojezdu Pz.III? Mám takový dojem, že celokov byl pouze pro Pz.IV | |
|
|
Du Galle: Jak říkám, je to subjektivní. U modelů mi menší měřítko zkrátka neva. Ale ženský jsou pěkný tak okolo 170 cm, což je už větší měřítko . | |
|
|
Ondík: No Thoma Schurzen jsou kapitola sama pro sebe, naštěstí Pz IV mě nijak neoslovuje, takže s nimi velice pravděpodobně nepřijdu do styku No jo, jenže ten celkový dojem bude s vysokou pravděpodobností vysšší u dobře zpracovaného 1/35 než toho pidi měřítka 1/72... |
|
|
|
Brunner: O jaká celokovová kola jde ? - Třeba IV/70 A i V je používaly na prvních dvou i třech pozicích. | |
|
|
Du Galle: Schürzen z leptu jsou silné 0,15mm. Jestli je to pro 1/72 hodně ,nebo málo je subjektivní názor každého z nás, upozorňuju, že Thoma Schürzen nepostavíš dokonale ani v 1/35 a výplety na dvouplošnících 1/48 silné 0,2 mm Ti po přepočítání vyjdou na kulatinku 10 mm v průměru, což také nebude asi to pravé ořechové. Modely jsou a budou vždy schematizací, podle mne záleží spíš na tom, jaký je celkový dojem. |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC