Modelářství - figurky, technika, RC
|
|
---|---|
Brunner: Áno,viem,že to bola len núdzová prestavba...tá 123 je na tej fotografii. | |
|
|
BRUNNER napsal v č. 531: Nerozumíš tomu, že v 1/72 se nikdy nedá postavit to samé co v 1/35? Při stejném umu, co jde asi upravit více, čtverec 1x1 nebo 2x2? "Len nerozumiem tvojmu kategorickému názoru že v slepeckej mierke sa nedá postaviť krásny a detailný model.Určite sa niekedy nedá stavať z ,,krabičky,, tak ako je to bežné v 35ke." |
|
|
|
Pěkné jsou Schurzen u toho Dragonního Pz III M/N, tam použili tu tenkou fólii, která se často používá na čelní okna. Sice se to jako průhledné blbě barví, ale v 1/35 to vypadá dostatečně tence a člověk to nemusí dokupovat plechové od Eduarda. To je nutnost u Tamiye a jejího Pz IV a spol... | |
|
|
Já jsem udělal Schurtzen na PzJgIV z hliníkovýho plechu od plechovky piva - tloušťku jsem neměřil ale bude to kolem 0.1-0.2 mm = 7.2-14.4 mm v reále . | |
|
|
Ondík: Už jenom při tloušťce 0,2mm ti v tom zůstanou vidět otisky prstů po manipulaci, že? Nedovedu si to představit ještě tenčí. I když na modelu v tomhle pidi měřítku se 0,2mm bude zdát jako tenoučká nádhera | |
|
|
DuGalle: Pokud si vzpomenu, přeměřím to posuvkou a uvidíme. | |
|
|
No když si představím, co by udělal 1,5cm tlustý plát s mobilitou Pz III... Kouzlo měřítka 1/72 |
|
|
|
DuGalle:Leptaný díl, pouhých cca 0,2 mm silný, takže to není tak zlé... | |
|
|
Ondík: No schurzen v 1/72 musí mít po přepočtu na reálnou tloušťku sílu čelního pancíře Tigra, že? | |
|
|
Brunner: Také škála Revellových 1/72 utěšeně vzrůstá, na tento rok chystá třeba královský Tiger s věží Porsche. | |
|
|
Du Galle: Pz. III M/N přebal od Dragonu - máš ma mysli 1/35, že? Ale i Revell dělá krásný Pz.III M (nebo L- nepamatuju si to přesně) od Kurska 1/72. V kombinaci s kovovými Schürznami bude krásný. Bohužel ho mám 2 roky ve skříni. | |
|
|
Ondík: O celou řadu oblíbeného T-34 sice přijdu, ale to holt je nutná oběť, kterou jsem ochoten akceptovat Částečně se to zvládat dá, je to ale o výběru. Panthera tak mám ve verzích A, G a F, první dva jsou z posledních sérií. Hned v závěsu co do počtu jsou M4A3 75(W) a M4A3E2... S tím Revellem máš pravdu, kdysi jsem od něj měl StuG IV a vypadal fakt zajímavě. Mnohem lepším počinem této firmy jsou ale přebaly modelů od Dragonu (Pz.III M/N apod)... |
|
|
|
Du Galle: Měřítko 1/72 Ti zase dává možnost postavit si celou řadu oblíbeného typu /třeba T-34 nebo StuG III a jeho deriváty/, aniž by si musel vystěhovat ostatní členy rodiny z bytu. Mimochodem Revell udělal v poslední době velký pokrok... | |
|
|
Samozrejme,že niet nad 35ku...tiež vyznávam filozofiu,že radšej menej modelov s kvalitnejšími detailami,ako kvantita nedokonalých "angličákov". StuG III ausf.C: www.modelltreff.de/tips/bem%20alt/whitewash/... www.panzernet.com/galeria/stug3cl48jg/stug3c... FOTO: forum.valka.cz/ftopic11524.html |
|
|
|
BRUNNER napsal v č. 511: Cha cha, zkus si postavit vedle sebe stejný typ tanku 1/35 a 1/72, nejenom že ten 1/72 bude mít sotva desetinu detailů, ale často i zásadně odlišné tvary. Měřítko 1/72 je dle mého názoru zcela odepsané a absolutně se nedá srovnat s 1/48 (letectvo) či 1/35 (technika) "Doporučujem každemu ortodoxnému 35károvi vyskušať si postaviť 72ku." |
|
|
|
Brunner : Bez Saukopfu by to nešlo? Ale zasa so zimmeritom... | |
|
|
A čo tak StuG III ausf.C so saukopfom a L/48? Celý v bielej...? Okrem klasickej kamuflážnej verzie od Dragonu a reálnej fotografie tohoto stroja,nemá niekto foto,či kamufláž iného rovnakého stroja ausf.C? A ak by čírou náhodou niekto mal foto StuGu 40G s celooceľovými pojazdovými kolesami,tak by to potešilo môj fotoarchív.Len nemám tucha,či také foto existuje.... |
|
|
|
Bohužel, na fotkách mám jenom Ausf.C a Ausf.E | |
|
|
Mam prosbu.Pouzivateli barvy humbrol! tak jakou barvou byste natreli zakladni nemeckou zlutou ???!!! stacilo by cislo barvy!!! | |
|
|
Určitě ne, jelikož vozidlo označené StuG III Ausf.G neexistovalo, se Saukopfem už vůbec ne Možná by se hodilo hledat nějaký StuG 40 Ausf.G, ale i ten by s čistě bílou kamufláží byl raritou... Ale hledat StuG 40 Ausf.G s odrbaným, zčásti smytým bílým nástřikem, to už by se s velmi velkou pravděpodobností dalo... |
- Home
- > Diskuzní forum
- > Modelářství, muzea
- > Modelářství - figurky, technika, RC